Ξυλοδαρμός και ρατσιστική βία εναντίον αναγνωρισμένου πρόσφυγα από ένα μέλος της ΜΜΑΔ, μέρα-μεσημέρι, στο κέντρο της Λευκωσίας

ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό
Δελτίο Τύπου – Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013
Ξυλοδαρμός και ρατσιστική βία εναντίον αναγνωρισμένου πρόσφυγα από μέλος της ΜΜΑΔ, μέρα – μεσημέρι, στο κέντρο της Λευκωσίας!

Η ΚΙΣΑ — Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό και τη ρατσιστική βία εναντίον ενός αναγνωρισμένου πρόσφυγα από ένα μέλος της ΜΜΑΔ — Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, μέρα-μεσημέρι, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η ΚΙΣΑ ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας, την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου αστυνομικού και την επίδειξη μηδενικής ανοχής ενάντια στη ρατσιστική στοχοποίηση και την αστυνομική βία εναντίον ατόμων με καθεστώς διεθνούς προστασίας.

(Σχόλιο του πιτσιρίκου: Ανεβάζω αυτό το βίντεο για να μην λένε κάποιοι πως οι Κύπριοι δεν Έλληνες. Εν τω μεταξύ, ο Κύπριος αστυνομικός σπάει το πόδι του Αφρικανού πρόσφυγα και μετά του λέει να μην φωνάζει από τον πόνο. Ό,τι και να πεις είναι λίγο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.