Ψυχαργώς

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,

Μια μικρή ιστορία θα σου πω, λίγο παλιά (σχεδόν 32 χρόνια μετρά), για μια 16χρονη που «επαναστάτησε» κι έπεσε με τα μούτρα σ’ ότι πινόταν, καπνιζόταν, ρουφιόταν. Πολύ σύντομα άρχισε να τρυπιέται. Ένα βράδυ, έξω από φαρμακείο στην Καλλιθέα, με έπιασαν με μικροποσότητα. Μετά το αναγκαίο πέρασμα απ την Δίωξη (και μείον δυο δόντια, λόγω της αδυναμίας του μπατσούλη στα χρυσά κομψοτεχνήματα) οι δρόμοι είναι δυο: φυλακή Ανηλίκων ή εγκλεισμός σε Ψυχιατρείο. Δρομοκαΐτειο. Φυτό για απροσδιόριστο διάστημα…

Λίγες σκόρπιες αναμνήσεις, κυρίως με ανθρώπους-σκιές, για λίγο βρίσκονταν εδώ αλλά κυρίως μακριά.

Και εκείνους που πια με πολύ κόπο και θέληση από τους ίδιους και τους θεραπευτές σε μια καλή αλλά εύθραυστη κατάσταση. Χωρίς πόρους, ας είναι καλά οι «συγγενείς», που επιπλέον δεν ήθελαν και τον τρελό στα πόδια τους.

Πόσες ψυχές ανίσχυρες το μόνο καταφύγιο που απέκτησαν στην ζωή τους ήταν ένα καμαράκι στην Α΄ Ανδρών, στην Α΄ Γυναικών, στο Δάφτσειο.

Αχ Ερασμία, που κάθε καλοκαίρι γινόσουν πορτοκαλί απ τα φάρμακα και το φθινόπωρο κάτι σου συνέβαινε και σε «χάναμε». Που αγαπιόσουν με τον κύριο Γιώργο, χέρι –χέρι στην βόλτα, πλάι ο ένας στον άλλο στις υποτροπές .

Τα πράγματά της λίγα, μια κάρτα πολλών χρόνων πριν απ την «οικογένεια», μικρά πραγματάκια φτιαγμένα απ τα χέρια του καλού της. Πού θα σε πάνε Ερασμία την 1/1/2014;

Κομμάτια και θρύψαλα οι ζωές αυτές, άοπλοι και ανίσχυροι μπροστά σε μια ακόμα απόλυτα δολοφονική μεταρρύθμιση.

(Αγαπητή φίλη, ξέρω την κατάσταση από πρώτο χέρι. Δεν μπορώ να γράψω, όμως, γιατί το πιθανότερο είναι πως θα κάνω κακό σε κάποιους ανθρώπους που είναι στα ιδρύματα παρά καλό. Και μαθαίνω πως έρχονται και τα χειρότερα. Πάντως, στον “Νίκο” λέω ακόμα “Όλα καλά θα πάνε”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.