Χαμένη περίπτωση

Ανεξάρτητα από ποια είναι η γνώμη του καθενός μας για την ΕΡΤ, οι πάντες παραδέχονται πως ο χειρισμός της κυβέρνησης Σαμαρά με το λουκέτο, το μαύρο στις οθόνες και –τελικά- την πρωινή έφοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ήταν λανθασμένος, αντιδημοκρατικός, αντισυνταγματικός και εξαιρετικά επικίνδυνος.



Υπήρξαν αντιδράσεις για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Αλλά, αν σκεφτείς πως αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με την κρατική τηλεόραση δεν έχει συμβεί ποτέ πριν σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου, οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά χλιαρές.

Φυσικά, υπήρξαν διαμαρτυρίες. Από τις καταγγελίες πολλών ξένων ενώσεων δημοσιογράφων για το μαύρο στην ΕΡΤ μέχρι το δημοσίευμα του Spiegel για «κράτος-Μπανανία» μετά την έφοδο των ΜΑΤ, η στάση της κυβέρνησης Σαμαρά καταδικάστηκε. Στα λόγια.

Θα περίμενα μεγαλύτερες αντιδράσεις για το λουκέτο στην ΕΡΤ από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πριν από 10 χρόνια, αν μια ελληνική κυβέρνηση έβαζε λουκέτο στην κρατική τηλεόραση και έστελνε τα ΜΑΤ στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να πεταχτεί η χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα ήταν αδιανόητο για την Ευρωπαϊκή Ένωση το λουκέτο της κρατικής τηλεόρασης στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Το γεγονός πως το λουκέτο στην ΕΡΤ και η έφοδος των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αντιμετωπίστηκε μεν σαν κάτι δυσάρεστο αλλά δεν είχε αρνητικές συνέπειες και κυρώσεις για την κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει κάτι πολύ αρνητικό.

Δείχνει πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πια σαν μια χαμένη περίπτωση.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζεται πια σαν μια χαμένη περίπτωση.

(Και κάποιοι ασχολούνται ακόμα με το ευρώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.