Ημερολόγιο Μοτοσυκλέτας

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,

Η δημοσίευση του Πόθεν έσχες των βουλευτών και των Πολιτικών Αρχηγών, προκάλεσε στον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό αίσθημα ανακούφισης ανάμικτο με χαρά και αισιοδοξία ότι σύντομα η Πατρίδα θα βγει από την Κρίση.

Μόνο από τη φορολογία των εκατοντάδων ακινήτων που διαθέτουν οι Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες μας θα μπουν στα κρατικά ταμεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ αλλά θα αποδειχτεί περίτρανα σε όσους τους βρίζουν και τους κατηγορούν ότι οι Πολιτικοί συμβάλλουν τα μέγιστα για τη διάσωση της Χώρας πληρώνοντας ακριβά κι οι ίδιοι το όνειρό τους να έχουν όχι μόνο ένα αλλά πολλά κεραμίδια πάνω από το κεφάλι τους.

Κι αν παλεύουν με νύχια και με δόντια για την μείωση του Φόρου Ακινήτων δεν το κάνουν για τους εαυτούς τους αλλά για τον φουκαριάρη το Λαό.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο φτωχός από όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς,πιο φτωχός ακόμα κι απ΄την Αλέκα που όλοι γνωρίζουμε πως χρόνια τώρα ζει στα όρια της φτώχειας.

Ευτυχώς για τον Αλέξη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιους βουλευτές σαν τον Σταθάκη,τον Τσακαλώτο και τον Τσουκαλά ,οπότε αν στριμωχτεί οικονομικά μπορεί να δανειστεί από τους συντρόφους του για να τα βγάλει πέρα.

Με το ένα εκατομμύριο του Τσουκαλά έχουν λυσσάξει όλοι οι Δημοσιογράφοι όχι μόνο γιατί ο συγκεκριμένος εκατομμυριούχος βουλευτής ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί ήταν τόσο μαλάκες οι ίδιοι που επί ΠΑΣΟΚ όταν τρώγανε όλοι με χρυσά κουτάλια όπως είπε κι ο Ψαριανός ,δεν φρόντισαν να γίνουν συνδικαλιστές σε Τράπεζα ή ΄έστω και απλοί Τραπεζικοί υπάλληλοι με χρυσά ασφαλιστικά συμβόλαια και γλυκές σαν παντεσπάνι εθελούσιες εξόδουςΝόμιζαν ότι θα μπορούσαν να είναι για πάντα τα golden pencils των κωλοφυλλάδων και οι χαίδεμένοι golden parrots των Νταβατζήδων αφεντικών τους και τώρα που τα ΜΜΕ είναι καταχρεωμένα τρέμει ο κώλος τους μήπως έρθει η σειρά τους για αναγκαστική έξοδο πικρή σαν τον καφέ που σερβίρουν στα μνημόσυνα.

Στο μικροσκόπιο της Ιστορικής -και για την αντιστασιακή της θέση στην Κατοχή -εφημερίδας το ΒΗΜΑ ,έχει μπει η δήλωση του Τσίπρα με τους Δημοσιογράφους της ,όπως γράφτηκε σε ηλεκτρονική εφημερίδα,να βγάζουν λαυράκι καθώς δεν αναφέρεται στη δήλωσή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η αξίας 7.300 Ευρώ μοτοσυκλέτα του.

Πού είναι η μηχανή του Αλέξη,οεο; αναρωτιούνται περιχαρείς που μάλλον τον τσακώσανε να αποκρύπτει περιουσιακά στοιχεία. Περνάνε μακριές σαν τα τρένα του εκσυγχρονισμού από μπροστά τους οι δηλώσεις των υπολοίπων με τα δεκάδες ακίνητα και τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις αλλά δεν ασχολούνται γιατί όλοι οι υπόλοιποι Αρχηγοί και βουλευτές επειδή είναι ομορφάντρες και τεφαρίκια παντρεύτηκαν πάμπλουτες γυναίκες και έτσι δικαιολογείται πολύ εύκολα το έσχες τους.(Το Πόθεν θέλει πολύ χρόνο να ψαχτεί και δεν προλαβαίνουν)

Τρανό παράδειγμα ο Βενιζέλος που παντρεύτηκε μιά από τις πλουσιότερες γυναίκες της Θεσσαλονίκης και τώρα δεν ξέρει τι έχει. Όχι σαν τον Τσίπρα που πήγε και πήρε την ξεβράκωτη και τώρα μένει με δυό παιδιά ως ενοικιαστής σ΄ένα διαμερισματάκι στην Κυψέλη.

Το μυστήριο με τη χαμένη μοτοσυκλέτα του Τσίπρα φαίνεται πως τελικά το έλυσε ο Αστυνόμος Μπέκας στον οποίο κατέφυγε το Βήμα για να βρει την αλήθεια σ΄αυτό το μυστηριώδες έγκλημα , γιατί η Ομάδα Αλήθειας του Σίμου έχει κάτι τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη και δεν μπορεί να ασχοληθεί.Ο Αλέξης λοιπόν όταν άρχισε τις επαφές του με τα Αριστερά κόμματα της Ευρώπης για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του ,ήθελε να φαίνεται πολύ Αριστερός και να τους θυμίζει τον Τσε Γκεβάρα.

Έτσι αντί να πηγαίνει αεροπορικώς στις διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης πήγαινε οδικώς φορώντας μπερέ ,καβάλα στη μοτοσυκλέτα του όπως ο Τσε στην ομώνυμη ταινία. Αλλά επειδή τα χιλιόμετρα ήταν πολλά εκτός απ΄τον Αλέξη που τα ‘φτυσε γιατί δεν είναι τόσο σκληραγωγημένος όπως οΤσε Γκεβάρα, τα’φτυσε και η μοτοσυκλέτα του την οποία και παράτησε τελικά σ΄ έναν καρόδρομο του χωριού Βιλαμπάχο, έξω απ΄ Μαδρίτη.

Αυτός είναι ο λόγος ,τους είπε ο Μπέκας ,που δεν δήλωσε την άχρηστη πλέον μοτοσικλέτα του. Τους είπε επίσης ότι επειδή ο Αλέξης είναι γάτος και ήξερε ότι θα του την πέφτανε οι Δημοσιογράφοι ,είχε βάλει τον συνεπιβάτη του και συναγωνιστή του Παππά να κρατάει Ημερολόγιο όλων των διαδρομών αλλά και φωτογραφίες της παρατημένης μοτοσυκλέτας στο Βιλαμπάχο ώστε αν ο Βενιζέλος, προκειμένου να τον εκδικηθεί για τα Υποβρύχια, ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για ανακριβή δήλωση Πόθεν έσχες, ο Τσίπρας να έχει στοιχεία που θα αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Τασία

(Αγαπητή Τασία, το πόθεν έσχες είναι μια απάτη. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.