Στο μυαλό του Μιχάλη Λιάπη

Διάβασα και άκουσα δεκάδες δημοσιογράφους και πολίτες που προσπάθησαν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που έκανε τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιάπη, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο κ. Λιάπης είναι χαζός, άλλοι πως είναι διανοητικά καθυστερημένος, άλλοι πως είναι απερίσκεπτος και άλλοι πως έτσι αλαζονικά είχαν μάθει να φέρονται τόσα χρόνια οι πολιτικοί καριέρας όπως ο Λιάπης.

Αφού θυμίσω πως ο Μιχάλης Λιάπης ήταν επί πέντε χρόνια υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία –ο Παπανδρέου οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ αλλά ήταν ο Κώστας Καραμανλής που είχε δώσει την χαριστική βολή-, θέλω να πω κι εγώ την δική μου άποψη επί του θέματος:

Όταν ο Μιχάλης Λιάπης ξέρει πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει –από την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε- και κανένας πολιτικός δεν έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, θα ήταν πάρα πολύ περίεργο να φοβηθεί να βάλει πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του.

Εσείς αν μένατε ατιμώρητοι αφού είχατε χρεοκοπήσει μια χώρα -και μάλιστα, αμέσως μετά, οι πολίτες της χώρας αυτής σας ψήφιζαν και σας έκαναν ξανά κυβέρνηση-, θα φοβόσασταν να κυκλοφορείτε σε αυτή την χώρα με πλαστές πινακίδες για να μη σας γράψει η Τροχαία;

Είναι προφανές πως ο Μιχάλης Λιάπης αισθάνεται σαν βασιλιάς που περιτριγυρίζεται από ραγιάδες και σκλάβους οι οποίοι έχουν εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και, μεταξύ μας, δικαιολογημένα. Τόση δουλοπρέπεια δύσκολα συναντάς σε άλλη χώρα.

Τώρα θέλετε να σας εξηγήσω και τι είναι αυτό που κάνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μας κουνάει με θράσος το δάχτυλο, να μας μαλώνει και να μας απειλεί –αντί να πάει και να κλειστεί μόνος του στη φυλακή- ή το καταλάβατε μόνοι σας;

(Πάντως, τόσοι «ακριβοί» δημοσιογράφοι και κανείς δεν τόλμησε να πει το προφανές, ότι η συμπεριφορά του Μιχάλη Λιάπη οφείλεται, κυρίως, στην ατιμωρησία των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. Καλά σκυλάκια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.