Μου έβγαλε το λάδι

Αυτός είναι ο δείκτης του αριστερού μου χεριού. Φωτογραφίζω το αριστερό μου χέρι γιατί είμαι αριστερόχειρας. Πάνω στον δείκτη του χεριού μου, υπάρχει λάδι. Πώς φτάσαμε, όμως, ως εδώ;

Αυτά είναι τα τσουβάλια με τις ελιές που απαλλοτρίωσα από τα αφεντικά που δούλεψα. Δεν φαίνονται όλα τα τσουβάλια στην φωτογραφία, είναι πάρα πολλά. Σήμερα τα πήρα στις φαρδιές πλάτες μου και τα πήγα στο ελαιοτριβείο.

Πρώτα αδειάζουμε τα τσουβάλια με τις ελιές εδώ μέσα. Όχι εγώ, ο Νίκος που δουλεύει στο ελαιοτριβείο. Εγώ είμαι ένας πολύ κουρασμένος άνθρωπος.

Μέσα σε αυτό κουτί που βλέπετε στο πάνω μέρος της φωτογραφίας είναι κάτι πολύ μικρά ανθρωπάκια που καθαρίζουν τις ελιές. Είναι πολύ ντροπαλά ανθρωπάκια και δεν κάθονται να τα φωτογραφίσεις.

Κάτι άλλα μικρά ανθρωπάκια βγάζουν τα φύλλα και τα πετάνε έξω από το ελαιοτριβείο.

Αυτή είναι μια κότα που ήταν έξω από το ελαιοτριβείο. Με έπιασε στενοχώρια στην σκέψη πως αυτή η κότα θα περάσει απαρατήρητη από αυτή τη ζωή και την φωτογράφισα για να περάσει στην αιωνιότητα. Κότα, εγώ έκανα ό,τι μπορούσα.

Εν τω μεταξύ, κάτι άλλα ανθρωπάκια πέφτουν πάνω στις ελιές και τις χτυπάνε μέχρι να γίνουν πολτός· μην ανησυχείτε, ρώτησα τα ανθρωπάκια και μου είπαν πως οι ελιές δεν πονάνε. Αυτά τα ανθρωπάκια δεν είχαν πρόβλημα να φωτογραφηθούν αλλά δεν φαίνονται στις φωτογραφίες γιατί είναι αόρατα.

Και μετά από όλα αυτά, βγαίνει το λάδι. Φοβερό ε;

Μέσα σε αυτά τα δυο ασημένια δοχεία είναι κάτι άλλα ανθρωπάκια που πατάνε με τα ποδαράκια τους τον πολτό και βγαίνει το λάδι. Γενικά, μέσα στο ελαιοτριβείο υπάρχουν χιλιάδες μικρά ανθρωπάκια που δουλεύουν διαρκώς και δεν βγάζουν άχνα.

Αυτός ο μεγάλος άνθρωπος είναι ο Γιάννης που μου έβγαλε το λάδι. Ο κ. Γιάννης Πομόνης είναι πρόεδρος στο Τραγάκι της Ζακύνθου. Το Τραγάκι είναι το χωριό που αγαπάω πιο πολύ από τα άλλα χωριά γιατί σε αυτό το χωριό γεννήθηκε ο πατέρας μου. Ο Γιάννης με ενημέρωσε πως το Τραγάκι έχει ένα νέο σάιτ που είναι σε πέντε γλώσσες και θα κάνει μεγάλο σουξέ: http://tragaki-zakynthos.gr/el/

Εδώ βλέπετε τους τενεκέδες με το λάδι Πιτσιρίκος. Ήδη, οι παραγγελίες των αναγνωστών ξεπερνούν την παραγωγή μου, οπότε θα αρχίσω να πουλάω και άλλα λάδια σαν δικά μου.

Αυτά τα βαρέλια είναι γεμάτα με το λάδι μου. Αυτά θα πάνε στο εξωτερικό. Κάνω και εξαγωγές. Στη Γη του Πυρός.

Μετά από όλα αυτά, πήγα για μπάνιο. Δεν είχε κόσμο στην παραλία. Δεν ξέρω γιατί. Η θάλασσα ήταν λάδι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.