Το παιχνίδι των εκλογών

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, καλημέρα. Σου γράφω για πρώτη φορά. Θα αφήσω το γλείψιμο και θα μπω κατευθείαν στο θέμα μου, το παιχνίδι των εκλογών.

Καλοκαίρι 2012

Πρώτες εκλογές του 2012. Εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας. Πριν τις δεύτερες εκλογές, αυτό το καινούργιο παίρνει μια επιπλέον δυναμική (με την φόρα του καινούργιου) και η ηγεσία του κόμματος «κάθεται» πάνω σε αυτή την δυναμική.

Από την άλλη το σύστημα σηκώνει τα μανίκια και πιάνει δουλεία. Απορροφά η ΝΔ την Ντόρα (και το κόμμα της) και το κόμμα του Καρατζαφέρη (χωρίς τον Καρατζαφέρη), και εξαπολύει έναν πόλεμο φόβου από τα κανάλια.

Αποτέλεσμα, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ευρωεκλογές 2014
Πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυναμική λόγω της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και έχει φέρει τον κόσμο στο σημείο που τον έχει φέρει.

Από την άλλη το σύστημα ξανασηκώνει τα μανίκια και πιάνει δουλεία. Εμφανίζεται το Ποτάμι (κόβει 3-4 μονάδες κεντροαριστεράς) και το DEP στην Θράκη (1-2 μονάδες και στο λέω γιατί είμαι από την περιοχή και ξέρω) και να μην ξεχνάμε και τον πόλεμο που έφαγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλες οι επιλογές του είναι λάθος, 1 μήνα πριν τις εκλογές (αν και στο τέλος αποδείχτηκε πως όλες οι επιλογές του Σαμαρά ήταν λάθος) και τον ΑΝΤ1 με όλα όσα έλεγε 3 μέρες πριν τις εκλογές.

Αποτέλεσμα 4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για 10 (και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αυτό).

Και τώρα, μετά τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «κάθεται» πάνω στις δάφνες του, ενώ το σύστημα δεν κατεβάζει τα μανίκια. Έρχεται ο Καρατζαφέρης (με το υπόλοιπο κόμμα του) και αρχίζει το μαγείρεμα με το μπόνους των 50 εδρών και της Β’ Αθήνας.

Και καταλήγω:

Οι ευρωεκλογές απέδειξαν πως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 δεν ήταν κάτι ευκαιριακό λόγω των συνθηκών της εποχής, αλλά κάτι μόνιμο. Για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνει μόνο αυτό.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!

Και δεν δέχομαι το επιχείρημα “άμα δεν θέλει ο λαός τι να τον κάνουμε;”. Άμα θες να κυβερνήσεις και να σώσεις την χώρα, θα πρέπει να τους αναγκάσεις να θέλουν.

Καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια.

Crohn

(Αγαπητέ φίλε, οι Έλληνες δεν θέλουν. Αν ήθελαν οι Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ -ο όποιος ΣΥΡΙΖΑ με τις όποιες συμμαχίες- δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αλλά δεν μπορεί να γίνει πάλι ανάθεση της εξουσίας σε ένα κόμμα. Το αποτέλεσμα το είδαμε. Η μόνη περίπτωση να πετύχει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ -ο όποιος ΣΥΡΙΖΑ- είναι οι πολίτες να είναι ενεργοί. Οι πολίτες, όμως, γουστάρουν κλάψα και δράμα. Γουστάρουν να είναι τα θύματα. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι γελοίο. Από τη μία παράπονα και μεγάλα λόγια, κι από την άλλη, τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία, είναι ακόμα στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος, αντί να είναι στο ίδιο κελί με τον Άκη, είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια. Καλό καλοκαίρι και να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.