Το colpo grosso του Βενιζέλου

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, όσο περνάνε οι μέρες και βλέπω τον Βενιζέλο να κάνει τη μια δήλωση μετά την άλλη, να παίρνει πρωτοβουλίες κινήσεων, να αυτοπροβάλλεται με τη γνωστή αμετροέπεια και την τρομακτική αλαζονεία που τον διακρίνουν, ως ο μοναδικός εγγυητής της σταθερότητας της χώρας σαν να ήταν αυτός ο απόλυτος νικητής των Ευρωεκλογών, τόσο βεβαιώνομαι ότι το μεγάλο κόλπο του χοντρού, σε συνεργασία με τους δημοσκόπους, ήταν το εξής:

Τα αληθινά ποσοστά της Ελιάς ήταν αυτά που σταθερά έδιναν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις μέχρι και ένα μήνα πριν τις εκλογές,δηλαδή γύρω στο 6% με 7%.

Μετά όμως από συνεννόηση με τον διαβολικό Βενιζέλο οι καλοί μας έγκυροι και έγκριτοι δημοσκόποι έριξαν ξαφνικά ιδιαίτερα χαμηλά – στο 3,5 με 4,5%- ένα μήνα πριν τις εκλογές το εκτιμώμενο ποσοστό πρόθεσης ψήφου στην Ελιά ,με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που σιχαίνονται τον Προέδρο του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν προκαταβολικά για την διαφαινόμενη συντριβή του και την επικείμενη λογοδοσία του στη Δικαιοσύνη για τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα που διαχρονικά έχει διαπράξει.

Με το υποτιθέμενα όμως “ανέλπιστο” 8% της Ελιάς κόντρα σε όλες τις (σικέ) “προβλέψεις” των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ, την κατεβασμένη ταμπέλα του οποίου έσπευσε να ξανακρεμάσει αμέσως μετά τις εκλογές ο Βενιζέλος, έδειξε ότι κρατάει και ότι είναι ακόμα ζωντανό καθώς οι απώλειες υποτίθεται πως περιορίστηκαν σε 4 ψωρομονάδες αντί της συντριβής των “προβλεπόμενων” 7 με 8 μονάδων.

Επόμενη, φυσικά, ήταν και η απογοήτευση όλων όσων πιστεύοντας τις φτιαχτές δημοσκοπήσεις πίστεψαν ότι σ΄αυτές τις εκλογές τελειώνουμε οριστικά από το σάπιο ΠΑΣΟΚ και τον βρώμικο Αρχηγό του.

Έτσι, με αυτό το colpo grosso, ο Μπένι καβάλα πάνω στο κύμα της απογοήτευσης των μυριάδων εχθρών του που προκλήθηκε έντεχνα πρώτα με την καλλιέργεια της προσδοκίας για την εκλογική συντριβή του και μετά με την “διάσωσή του”, πανηγυρίζει σήμερα ως νικητής και ως ο κυρίαρχος και αδιαφιλονίκητος ηγέτης του υπό διαμόρφωση Κεντροαριστερού τρίτου πόλου.

Συμπέρασμα: Το παιχνίδι είναι χοντρό, τα συμφέροντα χοντρά κι ο σκοτεινός χοντρός- ο σκοτεινότερος ίσως πολιτικός της Μεταπολίτευσης όπως νομίζω ότι τον έχεις χαρακτηρίσει σε κάποιο άρθρο σου, “Πολύ χοντρός παίκτης για να πεθάνει”.

Φιλικά

Φωτεινή

(Αγαπητή Φωτεινή, υποθέτω πως σύντομα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα αντιδράσουν, βλέποντας τον Βενιζέλο του 8% να είναι, ουσιαστικά, πρωθυπουργός και να έχει κάνει τον Σαμαρά σκυλάκι του. Δεν μπορεί, θα υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι και στην Νέα Δημοκρατία. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.