Πάμε πλατεία

Αγαπητέ πιτσιρίκο, πριν 2 χρόνια τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ πήραν 55,71%, δηλαδή 199 έδρες. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές πήραν 35,46%. Το ποσοστό αναλογεί σε 104 έδρες, εάν φυσικά οι ευρωεκλογές ήταν εθνικές εκλογές. Για να καταλαβαίνουμε την κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι Σαμαρέλοι σκέφτονται να βάλουν πρόεδρο της “Δημοκρατίας” τον Φώτη Κουβέλη, ώστε με τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ και όσων βουλευτών των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιήθηκαν να φτάσουν τον αναγκαίο αριθμό των 180 βουλευτών.

Το ότι οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες απατεώνες έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό.

Το ότι δεν τους νοιάζει το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές δεν έχουν την νομιμοποίηση να κυβερνούν είναι επίσης γεγονός. Το να θέλει το 35% να εκλέξει πρόεδρο της “Δημοκρατίας” είναι ίσως το κερασάκι στην τούρτα.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στις πλατείες.

Καλοκαιράκι μπαίνει, λεφτά για διακοπές δεν υπάρχουν, οπότε ας εκμεταλλευτούμε την συγκυρία για να ξαποστείλουμε την μαφία συνδυάζοντας τον αγώνα με την καλοπέραση.

Δεν πάει άλλο, τους έχουμε σιχαθεί.

Σ.Λ.

(Αγαπητέ φίλε, πριν από μια εβδομάδα ήταν οι ευρωεκλογές. Αν οι Έλληνες το ήθελαν πραγματικά, Σαμαράς και Βενιζέλος θα ήταν παρελθόν από τώρα και δεν θα χρειαζόταν να περιμένουμε το φθινόπωρο ή την επόμενη άνοιξη, για να τους ξεφορτωθούμε. Εγώ πήγα στο Σύνταγμα, έμεινα εκεί δυο μήνες, πήγα σχεδόν σε όλες τις διαδηλώσεις για τρία συνεχόμενα χρόνια, συμπαραστάθηκα στους πάντες, έγραψα για τους πάντες, στήριξα όσο μπορούσα εργαζόμενους, απολυμένους, άνεργους και μετανάστες, και θεωρώ πως έχω κάνει το χρέος μου απέναντι στην κοινωνία και τον εαυτό μου. Το φθινόπωρο του 2011, ο γιατρός μου μου είπε “είσαι μαλάκας” επειδή, αν και έχω άσθμα, πήγαινα στις διαδηλώσεις και έτρωγα τα χημικά. Οπότε, δεν πάω τώρα στην πλατεία. Ας το ξεκινήσουν όσοι κάθονταν σπίτια τους και γελούσαν με αυτούς που διαδήλωναν τότε, ας πάνε αυτοί τώρα στην πλατεία, και θα πάω κι εγώ μετά. Τώρα κάνω κάτι δημιουργικό και είμαι ευτυχισμένος· δεν θα περάσω όλη μου τη ζωή στις διαδηλώσεις, περιμένοντας να ξυπνήσουν τα χάπατα και οι ραγιάδες. Επίσης, μπορεί να μην είμαι πλούσιος αλλά σκοπεύω να περάσω ένα όμορφο καλοκαίρι. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχεις χρήματα το καλοκαίρι· αρκεί να έχεις φίλους. Ας είναι καλά οι αναγνώστες του μπλογκ που θα με φιλοξενήσουν. Καλό καλοκαίρι!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.