Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…

Φίλε Πιτσιρίκο, επειδή είσαι από τους λίγους που έχεις συνδέσει την όποια ανάκαμψη της χώρας με την λειτουργία του θεσμού της δικαιοσύνης, επειδή είσαι από τους λίγους που έχεις αντιληφθεί (και το γράφεις κιόλας) ότι δημοκρατία και δικαιοσύνη είναι αδερφάκια που πηγαίνουν χεράκι-χεράκι ή δεν πηγαίνουν καθόλου, και επειδή ασχολείσαι το τελευταίο διάστημα με πράγματα όμορφα και δημιουργικά, σου στέλνω ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα τελευταία κατορθώματα της κυβέρνησης των Γερμανοτσολιάδων.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης ο γουρούναρος φέραν την ανάπτυξη στην χώρα και την εορτάζουν, δίνοντας αυξήσεις “έκπληξη” στους δικαστικούς. Υπακούοντας φυσικά στις δικαστικές αποφάσεις που προηγήθηκαν των αποφάσεων της κυβερνησης, κλπ, κλπ.

Έχουμε λοιπόν και λέμε …
– Ειρηνοδίκης Δ’τάξης: αύξηση βασικού μισθού από 1.369 σε 1.488 ευρώ (+119 ευρώ – Not bad!)
– Πρωτοδίκης: αύξηση βασικού μισθού από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ (+ 289 ευρώ – Much better!0
– Πρόεδρος πρωτοδικείου: από 2.009 σε 2.480 ευρώ (+ 471 ευρούδια η προεδράρα)
– Ο Αεροπαγίτης αυξάνει τον μισθό του από 2.525 σε 3.307 ευρώ, και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου από 2.880 σε 3.721 ευρώ (+841 ευρώ! Εκστασιασμένος!) και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου από 3.023 σε 4.134 ευρώ (+ 1011 ευρώ! Άφωνος)

Επίσης, αυξάνεται το επίδομα βιβλιοθήκης από 130 ευρώ έως 188 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, καθώς και το επίδομα του χρόνου υπηρεσίας (η μέση τιμή αύξησης του επιδόματος θα είναι της τάξης περίπου του 20%).

Παράλληλα, θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περίπου 2.469 πρώην δικαστικών!

“Μου φέρνει τρέλα μου φέρνει ζάλη, απ΄ τις πατούσες ως την μασχάλη της δικαιοσύνης η βιοπάλη” που θα τραγούδαγε ο Βαγγέλης Γερμανός και ουχί ο (χοντρο) Βαγγέλας ο Γερμανός.

Επανέρχομαι και ρωτώ. Δεν είναι πρόκληση όλο αυτό το σκηνικό για τον εργαζόμενο των 400 και 700 ευρώ, για τον άνεργο, για τον συνταξιούχο του ΟΓΑ, του ΙΚΑ και του πρώην ΤΕΒΕ;

Μετά τους μπάτσους και τους καραβανάδες δίνουνε αυξήσεις – προκλητικές αυξήσεις – στους δικαστικούς. Να δεις που το επόμενο βήμα θα είναι οι αυξήσεις στους πανεπιστημιακούς για να δέσει το γλυκό!

Στο μέσο της χειρότερης κρίσης και της πιο σκληρής λιτότητας που έχει γνωρίσει ο τόπος φροντίζουν και μπουκώνουν τους δικούς τους ανθρώπους απροκάλυπτα και ΔΕΝ διαμαρτύρεται κανείς!

Θα περίμενα όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στην Αριστερά – ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ – να βγουν και χωρίς “ναι μεν αλλά” να καταδικάσουν το πανηγυράκι αυτό της διαπλοκής και να ξεφτιλίσουν τους μνημονιακούς σκύλους σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Δεν το κάνουν όμως. Ούτε πρόκειται να το κάνουν αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε το ΚΚΕ.

Στο μυαλό τους μπάτσοι, καραβανάδες και δικαστικοί είναι απλοί εργαζόμενοι που κάνουν την δουλεία τους. Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους από ότι φαίνεται.

Ποιος ξέρει ίσως με τις αυξήσεις στον βασικό των 450 ευρώ που υποσχέθηκε ο κ.Τσίπρας την επομένη της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, να καθίσει από καραμπόλα κανένα κατοσταρικάκι και στον πρόεδρο του ΑΠ. Τα πάντα μπορεί να συμβούν σε αυτήν την χώρα και να είναι μάλιστα όλοι ευχαριστημένοι.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Επειδή είναι τυφλή, της βάζουν τα λεφτά στην τσέπη. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.