Ναταλία Ρασούλη – Αναγέννηση

Η μουσικός και ερμηνεύτρια Ναταλία Ρασούλη, μετά από καιρό απουσίας από τη δισκογραφία, ετοιμάζεται για τον καινούριο προσωπικό της δίσκο και μας δίνει μια πρώτη γεύση από το επικείμενο cd, παρουσιάζοντάς μας το πρώτο τραγούδι που έχει τον τίτλο «Αναγέννηση».

Ένα τραγούδι που είναι μια βιωματική διαδρομή από το σκοτάδι στο φως, ουσιαστικά μια βαθιά κατάδυση στις συγκυρίες της ζωής και με μόνη διαδρομή επιστροφής στην ανάδυση, στην Αναγέννηση.

Όπως αναφέρει η δημιουργός … «Αναγέννηση είναι η πιο βαθιά κατάδυση. Και εκεί μέσα στο μαύρο, παρουσιάζεται μια χορδή φωτός που πάλλεται με μια άλλη χορδή φωτός, που κι αυτή με την σειρά της πάλλεται με άλλες χορδές φωτός μέχρι την ανάδυση της συνείδησής μας και του εσώτερου εαυτού μας.

Η «Αναγέννηση» είναι ένα τραγούδι, στο οποίο χρησιμοποιείται η τεχνική της Προγραμματικής Μουσικής. Κάθε μελωδική γραμμή του κάθε οργάνου είναι μία εικόνα και μία ψυχική κατάσταση συγκεκριμένη και χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές παιξίματος, προκειμένου να αποδώσουν μια εικόνα και συναισθηματική κατάσταση το καθένα. Άλλο παίρνει το ρόλο της θλίψης, άλλο της σκληρότητας, άλλο του σκοταδιού, άλλο της προσπάθειας, άλλο της ανάτασης, άλλο της ολίσθησης, άλλο του κύματος, άλλο του αφρού, άλλο του αγώνα, άλλο του φωτός» λέει η ίδια.

«Έχουμε συνηθίσει η φωνή να παίζει το πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα τραγούδι. Για μένα η φωνή είναι άλλο ένα όργανο ίσης αξίας με τα υπόλοιπα που υπηρετεί έναν ρόλο. Η συνύπαρξη των οργάνων και η αντιμετώπισή τους ενορχηστρωτικά σαν ίσος προς ίσο ήταν μια βαθύτατη ανάγκη. Ο τραγουδιστής δεν έχει στην δική μου ψυχή την θέση του σούπερ σταρ. Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.