Για τους συμβασιούχους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Αγαπητέ Πιτσιρίκο, είμαι μία από τους 120 συμβασιούχους που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Εργαζόμαστε από την 1η Απριλίου έξι ημέρες την εβδομάδα και δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη!!!
Μας προσέλαβαν, γνωρίζοντας ότι προερχόμαστε από μακροχρόνια ανεργία, χωρίς εισοδήματα, αντιθέτως με πάρα πολλές υποχρεώσεις.
Και ναι μεν μας διαβεβαίωσαν ότι γύρω στα μέσα Ιουλίου θα πληρωθούμε τους δύο πρώτους μήνες, και ότι έτσι καθυστερεί το Δημόσιο, όμως κανείς δεν μας απαντά ξεκάθαρα για τις Κυριακές και τα εξαιρέσιμα, τα οποία έχουμε ήδη δουλέψει και δεν γνωρίζουμε καν το ποσό το οποίο δικαιούμαστε.
Μάλιστα, μας λένε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος φορέας είναι αρμόδιος να μας πληρώσει τα εξαιρέσιμα, και πολύ φοβόμαστε ότι, στο τέλος, θα μας πουν ότι τα χρήματα τα χάνουμε γιατί “κλείδωσαν οι κωδικοί” (είναι πολύ περίπλοκο να εξηγήσω τώρα τι σημαίνει αυτό· αρκεί, όμως, να σου πω ότι έχει συμβεί στο παρελθόν).
Και ρωτάμε: Πώς θα έρθουμε να δουλέψουμε την Κυριακή, με τι κέφι; Απλήρωτος, σχεδόν τρεις μήνες, πόση διάθεση κι ευγένεια μπορείς να έχεις απέναντι στον τουρίστα που οφείλεις να εξυπηρετήσεις, να είσαι ευγενής και πρόσχαρη;
Επτά μήνες θα παραμείνουμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό, μέχρι τότε που αρχίζει το χειμερινό ωράριο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Όμως δεν θα έπρεπε, αφού ξεκίνησαν τα μουσεία με την επέκταση των ωρών λειτουργίας τους από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα, να λάβουν υπόψη τους στο υπουργείο Πολιτισμού όλα τα προβλήματα;;;
Εν τω μεταξύ, είμαστε υποχρεωμένοι από τη σύμβασή μας να έχουμε ομοιόμορφη ενδυμασία: σκούρο παντελόνι, άσπρο μπλουζάκι.
Αλλά μόνο οι συμβασιούχοι του ΑΣΕΠ!!! Όλοι οι άλλοι, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, του ΟΑΕΔ κ.λ.π. μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν!!!
Και φυσικά, αυτό είναι ένα επιπλέον έξοδο (μαζί με μεταφορικά κ.α.) που επιβαρύνει ανθρώπους απλήρωτους.
Γιατί πόσα άσπρα μπλουζάκια και σκούρα παντελόνια να έχει κανείς!!! Καλοκαιριάτικα μάλιστα που θες κάθε μέρα και άλλα ρούχα.
Εκτός βέβαια αν δίνουν στους επισκέπτες αντιασφυξιογόνες μάσκες, για να μην μυρίζουν, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι αντιλαμβάνομαι ότι είναι πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό κυρίως τομέα που εργάζονται και παραμένουν απλήρωτοι για πάρα πολλούς μήνες.
Όταν, όμως, το ίδιο το κράτος συμπεριφέρεται σαν αυτούς τους εργοδότες και δεν διαμαρτύρεται κανείς, το λογικό είναι αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται.
Και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να αναζητούμε τρόπους αντίδρασης -και κατ’ επέκταση πίεσης- προς το Υπουργείο για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας.
Αυτό που θέλω, Πιτσιρίκο, είναι μια δημοσίευση από εσένα για να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημά μας.
Ξέρω ότι έχω γράψει πάρα πολλά. Εσύ κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς με αυτό το κείμενο. Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου να το διαβάσεις.
Φιλικά
Ε.
Υ.Γ Θα σε παρακαλούσα να μη γράψεις το όνομά μου παρά μόνο τα αρχικά μου.
(Αγαπητή φίλη, ό,τι θέλετε, όποια διαμαρτυρία ή ανακοίνωση κάνετε, θα τα ανεβάσω στο μπλογκ. Καλή δύναμη!)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

