Η Μικρά Αγγλία

Φίλε Πιτσιρίκο, διαβάζω για την πρόταση που θα καταθέσει το ΚΚΕ για το δημοψήφισμα σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ. Το Κόμμα δεν μπορεί να υποστηρίξει την πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες νωρίτερα. Θα καταθέσει την δική του που είναι πραγματικά αριστερή, κόκκινη κι όχι ροζ. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΚΚΕ, ας υποστηρίξει την πρόταση του κόμματος στην Βουλή. Ο Τσίπρας βγήκε κι αντιπρότεινε ουσιαστικά να υποστηρίξουν όλοι τις προτάσεις όλων. Κατά τα άλλα το ζήτημα της «μικρής» ΔΕΗ είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας.

Ο (ελληνικός) παραλογισμός δεν σταματάει εδώ. Οι προτάσεις για δημοψήφισμα προκειμένου να συζητηθούν στην ολομέλεια της Βουλής χρειάζονται την υποστήριξη 120 βουλευτών, πράγμα δύσκολο όπως και να το δει κανείς.

Κι αφού συζητηθούν θα πρέπει να ψηφιστούν από 180 βουλευτές προκειμένου να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα. Μιλάμε για τρέλα! Ή για κοροϊδία! Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποδεικνύεται προφητικός ο Χάρρυ Κλυνν που σαράντα χρόνια πριν έλεγε ότι, αν ποτέ μείνει στην Ελλάδα μονάχα ένας αριστερός, θα πεθάνει διασπώμενος σε τρία κομμάτια.

Θα πρότεινα σε ολόκληρη την ηγεσία της Αριστεράς (συμπεριλαμβανομένου και του δυσκοίλιου τύπου που ακούει στο όνομα Κουτσούμπας) να μαζευτούν ένα βραδάκι και να πάνε να δουν σε κάποιον όμορφο θερινό σινεμά στην Πλάκα την «Μικρά Αγγλία».

Εξαιρετική ταινία, με καταπληκτικές ερμηνείες, πολύ καλή φωτογραφία και εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Παντελή Βούλγαρη.

Γιατί η «Μικρή ΔΕΗ» δεν βλέπεται φίλε. Ερμηνείες για τα σκυλιά, οπτικά εφέ της πλάκας. Θυμίζει παλιές ταινίες του Bollywood όπου καρφωνότανε το μαχαίρι και πλημμύριζε η οθόνη στο … ketchup!

Y.Γ. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τολμά πια να προειδοποιήσει τους «επενδυτές» ότι, με μια κυβέρνηση της Αριστεράς, όποιες συμφωνίες κι αν υπογράψουνε με τους γερμανοτσολιάδες, θα καταλήξουν στο «είπα, ξείπα».

Φιλιά

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, αχ και πόσο δεν με νοιάζει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Άσε που δεν πρέπει να ασκείς κριτική -ούτε καν καλοπροαίρετα και συντροφικά- στα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα, γιατί θα σε βγάλουν πουλημένο και προδότη. Οπότε, μη λες τίποτα. Και με τη ΔΕΗ, ας κάνουν ό,τι θέλουν οι κυβερνώντες. Θυμάμαι την ΕΡΤ πέρσι τέτοια εποχή που οι εργαζόμενοι ήταν μέσα στην επανάσταση, και μετά έτρεξαν σχεδόν όλοι να κάνουν αίτηση στην ΝΕΡΙΤ. Οπότε, δεν την ξαναπατάω. Θα πάω για μπάνιο, πριν ιδιωτικοποιήσουν και την θάλασσα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.