Η σοφία του Νεοέλληνα

Πιτσιρίκο, καιρό τώρα ήθελα να κάτσω κάτω και να γράψω κάτι που μου τριγυρίζει στο μυαλό. Θέλω να σου πω τη σκεψη μου για την σοφία του νεοέλληνα. Η υπόθεση ειναι καθαρά αξιωματική και καθόλου λογική. Ο νεοέλληνας τα ξέρει όλα, εκφέρει άποψη για τα πάντα, όσο μακριά και αν είναι αυτά από τις γνώσεις του και φυσικά, ό,τι δεν το καταλαβαίνει το κοροϊδεύει, ή, ακόμα χειρότερα, το πολεμάει με λύσσα.

Σ’ αυτήν τη χώρα, όλοι τα ξέρουν όλα. Παππούδες, μεσήλικες και νέοι.Μόνο τα μωρά ξεφεύγουν γιατί δεν μιλάνε ακόμα.

Θυμάμαι ακόμα κάθε ηλίθια φράση παντογνωσίας να ακολουθείται από την πρόταση: “άκου με εμένα ξέρω”, τα παπάρια μου ξέρετε.

Πολιτικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, παπάδες, σουβλατζήδες, καφετζήδες, γκρούβαλοι, εναλλακτικοί, τρέντιδες και χαζογκόμενες έχω να σας πω πως όλοι μαζί μαζεύετε την γνώση ενός κοκόρου.

Όλοι εκφέρουμε άποψη για όλα, κι ας μην έχουμε ιδέα. Έχουμε φτάσει σε νέα επίπεδα “γνώσης” (μαλακίας) σ’ αυτήν τη χώρα.

Πλέον “ξέρουμε” πως για όσα γινονται στην Ελλάδα φταίνε οι εξωγήινοι, οι Εβραίοι, οι ελοχίμ, οι Μαορί, οι Ίνκας και ο Αντρέας ο Πίρλο.

Τα σύννεφα δεν είναι απλά σύννεφα, είναι αεροψεκασμοί γιατί τα αμερικανάκια μας λιμπίζονται τη Μύκονο και θέλουν να την αρπάξουν.

Σ’ αυτή τη χώρα δε, αρκεί να πάρεις ένα κασμά και να χτυπήσεις το χώμα και θα πεταχτεί πετρέλαιο (η μανία του νεοέλληνα για το εύκολο κέρδος είναι παροιμιώδης).

Δεν σου λέω καν για τις προφητείες! Μέχρι και το χαμένο πέναλτι του Γκέκα έχει προφητευτεί!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουμε γεμίσει επιστήμονες του ίντερνετ που πιστεύουν ό,τι μπαρούφα διαβάσουν. Πιστεύουν ό,τι μπαρούφα ακούσουν στα δελτία και στις εφημερίδες και ό,τι τους πει ο μπακάλης της γειτονιάς.

Ζούμε λοιπόν στη χώρα της ηλιθιότητας κα των 10 εκατομμυρίων παπών, γιατί στην Ελλαδα κάνεις δεν κάνει λάθη.

Να δω τι άλλο θα κάνουμε εως να παραδεχθούμε σαν λαός πως τα κάναμε σκατά. Τι άλλο θα χρειαστεί για να περάσουμε μέχρι να επανεκκινήσουμε το μυαλό μας σαν χώρα;

Η κρίση που ζούμε είναι κατ’ έλάχιστον οικονομική. Πρωτίστως, είναι κρίση αξιών, έπειτα κρίση διανοητική. Το λέω αυτό γιατί η μαλακία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι εγκέφαλοι του ελληνικού λαού έχουν βγει από την πρίζα εδώ και χρόνια.

Το μέλλον αβέβαιο Πιτσιρίκο, αλλά τα πράγματα φαίνονται σκούρα. Σε λίγο θα σου αφαιρούν τα νεφρά για χρέη και τα Μικέλ θα είναι πιο πολλά από τα σχολεία. Καλή μας τύχη.

ΥΓ: Στην πρώτη δημοτικού, η δασκάλα μου με χαστούκισε, επειδή είπα πως στο “μ” πάει τόνος. Αυτό θα πει προώθηση της γνώσης, πάλι καλά που δεν είχε τανάλια.

Κυριάκος

(Αγαπητέ Κυριάκο, δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν αλλά αυτή η χώρα και ο λαός της πέρασαν πολλά στην πρόσφατη Ιστορία. Ίσως, είχαν ανάγκη να παίξουν λίγο και, κάποια στιγμή, έχασαν την μπάλα. Τώρα είμαι σε φάση που προσπαθώ να μας αγαπήσω. Ακόμα και έτσι. Να αγαπήσω και την δασκάλα που με χαστούκισε -γιατί κι εγώ έχω φάει την σφαλιάρα μου από δασκάλα- και την δασκάλα που σε χαστούκισε, και εσένα. Άλλο τρόπο, πέρα από την αγάπη, δεν βλέπω. Ανθ’ ημών η αγάπη. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.