Απευθείας Μετάδοση

Αγαπητέ πιτσιρίκο, γεια σου. Είμαι μία από τις σταθερές αναγνώστριές σου. Τις προάλλες διάβασα το “Απομακρύνετε τα παιδιά από την τηλεόραση”.

Πολλές φορές σκέφτομαι πως αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι και την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μόνο μία ευχή, δε θα το σκεφτόμουν και πολύ: θα καταργούσα από τον πλανήτη αυτό το δηλητηριώδες κουτί, για πολλούς λόγους που δε θα τους αναλύσω τώρα, γιατί καταλαβαίνω πως λίγο-πολύ κάποιοι άνθρωποι (μεταξύ των οποίων κι εσύ) αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με το ίδιο τρόπο, οπότε να μην τα ξαναλέμε μεταξύ μας.

Διαβάζοντας όμως το κείμενό σου με αφορμή τα γεγονότα στη Γάζα, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το φιλμάκι ενός αγαπημένου φίλου, όπου με έναν άλλο λόγο-τον κινηματογραφικό- εκφράζει αυτό για το οποίο εσύ έγραψες με λέξεις (και, αν δεν κάνω λάθος, και ό,τι δεν έγραψες, αλλά προκαλείς τον αναγνώστη να το σκεφτεί μόνος του).

Σου το στέλνω γιατί πιστεύω πως το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία να ενισχύεται και να ακούγεται λίγο παραπέρα η -αξιόλογη- φωνή κάποιων ανθρώπων, πέρα από το “πάλι μεταξύ μας τα λέμε”.

Στο 4:08 γίνεται η πρώτη νύξη για τη σχέση παιδιού-τηλεόρασης, στο τέλος όποιος θέλει καταλαβαίνει.

Να ‘σαι καλά

Φ.

(Αγαπητή φίλη, η τηλεόραση είναι πολύ χρήσιμη γιατί μπορείς να την συνδέεις με τον υπολογιστή και να βλέπεις ταινίες από το διαδίκτυο ή μπορείς να κατεβάζεις ταινίες από το Διαδίκτυο και να τις βλέπεις στην τηλεόραση. Τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ άλλων, έχω δει την την Τζίλντα, το Πρόγευμα στο Τίφανις, την Καζαμπλάνκα, το Ξυπόλητοι στο Πάρκο, το Πέρα από την Αφρική, το Απέραντο Γαλάζιο και το Νεμπράσκα. Τα καλοκαίρια κάνω επαναλήψεις, γιατί η επανάληψη είναι η μητέρα της κινηματογραφικής απόλαυσης. Επίσης, έχω παρατηρήσει πως, όταν δεν ζω στην Αθήνα, οι ειδήσεις στην τηλεόραση -τουλάχιστον αυτές που αφορούν την χώρα μας- μου φαίνονται αστείες. Είναι σαν να συμβαίνουν όλα αυτά κάπου αλλού, σε κάποια άλλη χώρα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.