R.I.P. Common Sense

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, R.I.P. Common Sense.

“Εμείς οι Νεοέλληνες είμαστε κακομαθημένοι κι η αιτία είναι ο πολύς Σοσιαλισμός που απολαμβάναμε για χρόνια. Η υπερβολική δόση Σοσιαλισμού ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή, ενώ κάποιες αποκλίσεις στα όρια του Κομμουνισμού ήταν μάλλον τυχαίες και γι΄αυτό μπορεί να πει κανείς ότι δε φταίμε. Είναι όπως όταν έχεις γενικά δραστήριο έντερο, θα σου φύγει και μία κατά λάθος χειμώνα σε δωμάτιο με πολύ κόσμο.

Ακόμα και σήμερα όμως, παρά τη συνειδητοποίηση της Αλήθειας για τα αίτια της Ελληνικής κρίσης και την πηγή όλων των σύγχρονων δεινών του έθνους μας (ο Σοσιαλισμός), μερικοί άνθρωποι επιμένουν να στηρίζουν με την ψήφο τους ακροαριστερά, ριζοσπαστικά, αντι-Ευρωπαϊκά, Μαρξιστικά και εν τέλει κρυφο-επαναστατικά κινήματα (βλ. ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα).

Για να μην πούμε για ορθόδοξα Κομμουνιστικά κόμματα που τυγχάνουν της ανοχής τόσο της κοινωνίας όσο και του Κοινοβουλίου.

Προφανώς, εκτός από υπέρμετρο Σοσιαλισμό, είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και υπέρ το δέον Δημοκρατία.

Αυτές οι ακρότητες (Σοσιαλισμού και Δημοκρατίας) βρίσκονται στο επίκεντρο των μηχανισμών που οδήγησαν στην πρόσφατη ακροδεξιά στροφή της κοινωνίας, με τη μορφή μιας δικαιολογημένης ακόμα και με όρους γενετικού ντετερμινισμού αντίδρασης των δεξιών ακραίων αντανακλαστικών στη συνεχιζόμενη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία της Αριστεράς.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το Δεξιό και το Αριστερό συνυπάρχουν στον άνθρωπο όπως το Καλό και το Κακό.

Με τρόπο λοιπόν που δεν διαφέρει πολύ από τις επιπτώσεις της Κόκκινης βίας που εξαπέλυσε το ΕΑΜ εναντίον των πολιτικών του εχθρών, παρασύροντας τη χώρα στην εμφύλια σύρραξη, έτσι και οι ακρότητες της σημερινής Αριστεράς (με τη μορφή της εγκληματικής διαφθοράς, της ασυδοσίας και της χρόνιας υπονόμευσης των επενδύσεων) οδήγησαν μετριοπαθείς κατά τα άλλα οικογενειάρχες να στοιχίζονται πολιτικά με ακροδεξιούς τραμπούκους που εκκαθαρίζουν γειτονιές δολοφονώντας μετανάστες.

Μέσα σε αυτή τη συνεχιζόμενη τρέλα την οποία υποδαυλίζει η αιώνια πάλη του Αριστερού με το Δεξιό, που τρέφει τα άκρα εκατέρωθεν για να δικαιολογεί την ύπαρξή τους, ευτυχώς οι ώριμες φωνές δεν έχουν χαθεί.

Και για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία έχουν το πάνω χέρι παρά την ακατάσχετη λασπολογία, τις προβοκάτσιες και τις τρικλοποδιές από δήθεν εταίρους.

Πρόκειται προφανώς για την εθνοσωτήρια κυβέρνηση Σαμαρά που αγωνίζεται, ώστε η χώρα να γίνει επιτέλους μια σύγχρονη καπιταλιστική Δημοκρατία.

Όλοι πονάμε βαθειά για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που πληρώνουν βαρύ και συχνά δυσανάλογο τίμημα για τα λάθη του παρελθόντος.

Όμως, πότε μπόρεσε μια χώρα να καθαρίσει τον κόπρο του Σοσιαλιστικού Αυγεία χωρίς θυσίες;” Επειδή οι συμβατικοί τρόποι έχουν κορεστεί, επιχείρησα να λυτρωθώ με τρόπο ανορθόδοξο.

Να γράψω αυτό που εισπράττω όχι μόνο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τύπους σαν τον Πάγκαλο και τον Μπάμπη αλλά κι από τον άλλο δίπλα, το γείτονα, το γνωστό, το «φίλο» στο FB.

Νιώθω να επαναστατεί το μέσα μου, όπως τότε που πρωτοδιάβασα το 1984 κι είπα να μπω στο πετσί του ρόλου αυτού που προκαλεί τη νοημοσύνη μου από την απέναντι όχθη. Μπας και ξορκίσω το κακό.

Το δε συνεχιζόμενο έγκλημα στη Γάζα δε βοηθά.

Δεν την παλεύω και, εδώ (Κολωνία), δεν έχει ούτε θάλασσα ούτε «επαγγελματίες φιλειρηνιστές να κάνουν μια εθιμοτυπική πορεία με συνταξιούχους κομματικούς και Κνίτες ετοιμότητας που ξεχάστηκαν καλοκαιριάτικα στη Θεσσαλονίκη».

Ατάκα από το ρόλο μου κι αυτή η τελευταία.

Φιλιά

Σωτήρης

(Αγαπητέ Σωτήρη, η Δεξιά έφαγε τα δάνεια και την αμερικάνικη βοήθεια για δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ έφαγε τα υπόλοιπα – που ήταν ψίχουλα σε σχέση με αυτά που έφαγε η Δεξιά-σήμερα είναι ακόμα μαζί στην κυβέρνηση αλλά την ευθύνη για την κατάντια και την χρεοκοπία της χώρας την έχει η Αριστερά. Όχι, δεν είμαστε η χώρα των ηλιθίων· είμαστε η χώρα με τις παρεξηγημένες και αδικημένες μεγαλοφυΐες. Πάντως, μην στενοχωριέσαι εκεί στην Κολωνία. Γιατί σε βλέπω να μένεις για πάντα στην Κολωνία. Εδώ η βλακεία εξαπλώνεται διαρκώς. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.