Ροδακινία

Νέο πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού τα ροδάκινα που προορίζονταν για την ρωσική αγορά αρνούνται την εξαγωγή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το ρωσικό εμπάργκο, η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες για την εξαγωγή φρέσκων φρούτων στη Σουηδία, την Φινλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά τα ροδάκινα έχουν πατήσει πόδι και αρνούνται να πάνε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Αν δεν πάμε στη Ρωσία, προτιμούμε να σαπίσουμε” δήλωσε εκπρόσωπος των ελληνικών ροδάκινων.

Τώρα αναμένεται με αγωνία η στάση που θα κρατήσουν οι ελιές θρούμπες, τα σέλινα και τα ραπανάκια.

(Η Ελλάδα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, προωθεί τη συνεργασία της με το Ισραήλ, και, ενώ η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στη Γάζα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει μήνυμα στους συμμάχους της και μαλώνει με υπονοούμενα την Τουρκία επειδή θα πουλήσει ροδάκινα στη Ρωσία. Από Μπανανία, η Ελλάδα έγινε Ροδακινία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.