Πολιτικές αποφάσεις

Γεια σου πιτσιρίκο. Κυκλοφορεί η είδηση ότι στις ανασκαφές που γίνονται στον αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη κατόπιν διόπτευσης του εσωτερικού του χώρου με μικροκάμερα ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει εκεί μία εικόνα της Παναγίας της Σαρανταποδαρούσας. Για αυτό κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις για το θαύμα στους μπερδεμένους αρχαιολόγους, μιας και είναι σε ανοικτή γραμμή με Παναγία.

Με εντολή Σαμαρά λοιπόν αποκεφαλίστηκαν οι δύο Σφίγγες φρουροί του τάφου διότι άφησαν την σαρανταποδαρούσα να εισέλθει στο τάφο και αν και είναι Παναγία δε παύει να είναι και σαρανταποδαρούσα.

Είναι βλέπεις θέμα αρχής.

Χιλιάδες πιστών άρχισαν να συρρέουν στο τόπο των ανασκαφών και ήδη οι πρώτες ταμειακές έχουν στηθεί ώστε να μαζευτούν τα έσοδα που θα αντισταθμίσουν τη ζημιά των αγροτών από το ρωσικό εμπάργκο.

Ο δαιμόνιος υπουργός των Εξωτερικών έχει ήδη καταρτίσει ένα προσχέδιο χάρτη για τη παγκόσμια εικονοδρομία της σαρανταποδαρούσας που θα τονώσει ακόμα πιο πολύ τα έσοδα, έτσι ώστε να επιστραφεί σε όλους το άδικο χαράτσι της ΔΕΗ που με περίσσιο πόνο αναγκάστηκε από τους άσπλαχνους πιστωτές να
επιβάλλει, και όχι μόνο αυτό αλλά από τις 15 Οκτωβρίου να υπάρχει η δυνατότητα να πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 13 λεπτά του ευρώ ανά γαλόνι.

Σε όλα αυτά υπάρχει η αντίδραση της εκκλησίας που ζητάει ποσοστά από τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας γιατί, όπως υποστηρίζει, έχει εξουσιοδότηση από το θεό για την λύτρωση του κόσμου όλου.

Μάλιστα οι παπάδες έχουν ήδη προσκομίσει αντίγραφο του εγγράφου εξουσιοδότησης επικυρωμένο από πρωτοδικείο καθώς και έγγραφο που δηλώνει θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο Βενιζέλος, όμως, σαν έμπειρος νομικός θεωρεί ότι δύναται να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της εξουσιοδότησης που έχουν στα χέρια οι παπάδες γιατί σε αυτή δεν αναφέρεται η τόπος διαμονής ενός εκ των συμβαλλομένων, του θεού.

Έτσι πιστεύει ότι όλα τα έσοδα θα μπορούν να μοιραστούν δίκαια σε όλους αυτούς που έχουν επωμισθεί δυσανάλογα το βάρος της κρίσης του καζινοκαπιταλισμού.

Γιατί τα οικονομικά και η οικονομία δεν είναι επιστήμες αλλά ένα σύνολο πολιτικών αποφάσεων.

Ν.Μ.

Υ.Γ “23 αλήθειες που δε μας λένε για τον καπιταλισμό” του νοτιοκορεάτη Ha-Joon Chang (Εκδόσεις Καστανιώτη). Το προτείνω σε αυτούς που ξέρουν από οικονομικά αλλά και σε αυτούς που ίσως είναι λίγο μπερδεμένοι από το σκόπιμο θόλωμα των νερών.

(Αγαπητέ φίλε, δεν έπρεπε να αποκαλύψετε από τώρα το μυστικό της Αμφίπολης. Τέλος πάντων, σας ευχαριστώ που μου το δώσατε σε αποκλειστικότητα. Εξαιρετικό το βιβλίο που αναφέρετε -γραμμένο μάλιστα από έναν καπιταλιστή- αλλά στην Ελλάδα διαβάζουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι. Υποθέτω πως αυτοί το έχουν ήδη διαβάσει, και οι υπόλοιποι δεν θέλουν να διαβάσουν τίποτα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.