Ο Μπρέιβ

Επέστρεψα στην Αθήνα και ένας από τους πρώτους φίλους που αναζήτησα ήταν ο Μπρέιβ. Ο Μπρέιβ δεν ήταν στο περίπτερο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και δεν θα είναι ποτέ πια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένα αυτοκίνητο χτύπησε τον Μπρέιβ. Πέθανε τρεις μέρες μετά στο νοσοκομείο.

Ο Μπρέιβ εμφανίστηκε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου πριν από 14 χρόνια. Ήταν κουτάβι και τον φρόντιζαν οι πρόσκοποι.

Στη διάρκεια της ημέρας ήταν στο περίπτερο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τα παιδιά που είναι στο περίπτερο τον αγαπούσαν πολύ και τον φρόντιζαν. Όπως αγαπάνε και την Ουρά που είναι μόνη της πια, χωρίς τον Μπρέιβ.

Τα βράδια, όταν έκλεινε το περίπτερο, ο Μπρέιβ κατέβαινε στον πεζόδρομο της Δράκου. Τον τάιζαν σουβλάκια όλοι.

Στη συνέχεια, πήγαινε έξω από ένα καφενείο της οδού Ερεχθείου και περίμενε έναν παππού, ο οποίος τον έπαιρνε σπίτι του για να κοιμηθεί.

Αν ο παππούς δεν ήταν εκεί, ο Μπρέιβ πήγαινε στο σπίτι μόνος του.

Ο Μπρέιβ ήταν πραγματικά γενναίος. Ήταν ο φύλακας της Ακρόπολης.

Αγαπούσε πολύ τα παιδιά, και όσοι κάνουν συχνά περίπατο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα μπορούσαν να σας πουν πολλές ιστορίες με τον Μπρέιβ να προστατεύει τα παιδιά.

Επίσης, ο Μπρέιβ χαμογελούσε.

Την παραμονή των περασμένων Χριστουγέννων, περίμενα μια φίλη μου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έπιασα κουβεντούλα με τον Μπρέιβ.

Δεν ξέρω γιατί αλλά εκείνη την ημέρα, για πρώτη και τελευταία φορά, τράβηξα με το κινητό ένα βίντεο με τον Μπρέιβ.

Δεν πρόλαβα να τον αποχαιρετήσω, οπότε τον αποχαιρετώ με αυτό το βίντεο.

Αντίο, Μπρέιβ. Ήσουν σοφός.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.