What else is out there?

Αγαπητέ πιτσιρίκο, εδώ και πολλά χρόνια είναι αποδεδειγμένο ότι είσαι ο προσωπικός μας ψυχολόγος και τσάμπα κιόλας, ό,τι καλύτερο για εμάς που πληρωνόμαστε σαν δουλοπάροικοι ή είμαστε άνεργοι. Σου εμπιστευόμαστε τις σκέψεις μας και εσύ, αναλόγως, μας κατευθύνεις, είτε κράζοντας μας, είτε επικροτώντας μας. Πιο μούρλια δεν γίνεται!

Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό, συνειδητοποιώ, ότι έχω βρει στη γραφή σου ένα πνευματικό ηγέτη που θα μπορούσε να μας συσπειρώσει όλους όσους ταυτιζόμαστε με τη σκέψη σου, και να γίνουμε ένα κύμα πλημμύρας που θα καταπνίξει στο πέρασμα του αυτούς που τόσα χρόνια μας λοιδορούν μπροστά στα μούτρα μας έχοντας πάντα σαν άσσο στο μανίκι τους, τη ξεπουλημένη ψήφο μας.

Μα μετά ξυπνάω και αντικρίζω τη ζωή μου όπως πραγματικά είναι!

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα πιτσιρίκο! Ή μάλλον, μία και θα είναι η τελευταία!

Καθημερινά, οι πράξεις μας, η συμπεριφορά μας, τα λόγια μας, η οδήγηση μας, η έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας και το περιβάλλον μας, όλα αυτά που μας διακατείχαν ανέκαθεν (σίγουρα όχι όλους), δύσκολα θα ξεπεραστούν και θα ανοίξει το μυαλό μας σε ένα νέο τρόπο ζωής που θα ζούμε,αρμονικά με τους γύρω μας και τη φύση,με κοινό σκοπό το καλό για όλους!

Ακούγομαι αιθεροβάμων αλλά ξέρω ότι αρκετοί σκεφτόμαστε έτσι, πολλά χρόνια τώρα, άσχετα με τη “κρίση”και τα επακόλουθα της.

Αν δεν ήμασταν εγωιστές και κακόβουλοι(η ανθρωπότητα γενικά, όχι αποκλειστικά οι Έλληνες, εμείς έχουμε πολλά κόμπλεξ για να χαρακτηριστούμε μόνο τέτοιοι )θα θέλαμε πραγματικά να κάνουμε πράξεις και όχι μόνο λόγια!

Ακούω συχνά σε συζητήσεις μας, είμαστε σαν λαός μπήξε δείξε κτλ, αλλά στη πλειοψηφία τους αυτοί που τα λένε, περιγράφουν μια μικρογραφία του εαυτού τους μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και, όταν τους ρωτάω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, μήπως και ανατρέψουμε τα δεδομένα, οι περισσότεροι με κοιτάνε με απορία.

Άλλοι γρήγορα και εύκολα απαντούν “ΤΙΠΟΤΑ” γιατί “αυτοί που μας κυβερνούν τα έχουν κανονίσει”, ή μάλλον είναι εξωγήινοι με μυστικό όπλο τον κρυπτονίτη και ανίκητοι. Όπως και η βλακεία που μας δέρνει!

Κατά βάθος, δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι γιατί είμαστε εκ φύσεως μίζεροι και γκρινιάρηδες!

Ξέρω,τα έχεις γράψει αμέτρητες φορές στο blog σου και δεν εκφράζω κάτι καινούργιο, απλά κωλύομαι πλέον να τα λέω στο κύκλο μου γιατί, αν και αρκετοί από αυτούς το ξέρω ότι συμφωνούν, με θεωρούν γραφική και απαισιόδοξη (με ελάχιστες 3 εξαιρέσεις).

Ενώ σε εσένα θα τα στείλω γραπτώς, και θα νιώσω πως κάπου τα είπα “βρε αδερφέ”!

Πιτσιρίκο, εν ολίγοις, πιστεύω πως η τελευταία μας ευκαιρία σαν έθνος, θα είναι οι πολύ αναμενόμενες βουλευτικές εκλογές!

Μετά από αυτές, αν το πολιτικό προσκήνιο της χώρας είναι ακόμα ίδιο, τότε θα είμαι σίγουρη,ότι το συναίσθημα απέχθειας που ένιωσα 19 χρονών παιδάκι (στην πρώτη μου δουλειά σαν φοιτήτρια σε ταχυφαγείο, η επιτομή της μπουρτζοβλαχιάς απο τους Έλληνες πελάτες)για τον ελληνικό λαό, δεν ήταν τίποτα άλλο από την αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού!

Ελπίζω, όσοι έχουμε μείνει έτσι,”καθαροί”, και είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι, να δώσουμε το παρόν στις κάλπες!

Να αναπτύξουμε τη κριτική μας σκέψη, πριν την κάλπη και δη την αυτενέργεια της, ούτως ώστε να αποκτήσουμε ξανά την ελπίδα ότι κάτι υπάρχει ακόμα σε αυτή τη χώρα που δεν θέλει να παραδοθεί,αλλά θέλει να ζήσει.

Ελεύθερο, χωρίς να φοβάται και να ντρέπεται που είναι διαφορετικό.

Σε ευχαριστώ που ακόμα γράφεις και μας εμπνέεις!

Ε.

(Αγαπητή φίλη, δεν χρειαζόμαστε κανέναν ηγέτη. Και μην μου έχετε εμπιστοσύνη γιατί σκοπεύω να προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Μη σας στενοχωρούν οι άνθρωποι γύρω σας γιατί αυτοί ήταν πάντα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί καλοί και όμορφοι άνθρωποι. Αυτούς θέλουμε. Αυτοί μας ενδιαφέρουν. Μόνο αυτοί. Να αποκτήσετε επιλεκτική όραση -εγώ το έχω σχεδόν καταφέρει- και να βλέπετε μόνο αυτούς. Η ομορφιά θα σώσει αυτούς που μπορεί να την δουν. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.