Ο Θεός βοηθός

Γεια πιτσιρίκο. Διαβάζοντας το κείμενο για το ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ απόλυτα στο ότι οι Έλληνες έχουν αυτό που θέλουν και για αυτό σίγουρα αυτό που αξίζουν. Ένας λαός στη πλειοψηφία του απροβλημάτιστος, ημιμαθής στη καλύτερη περίπτωση, για την πλειοψηφία του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού που δε μπορεί να ταξινομηθεί ως εντελώς αδαής.

Ένας γνωστός μου από πολλά χρόνια σπουδαγμένος επιστήμονας ιατρικής αντλεί τον πολιτικό του προβληματισμό από αθλητικές εφημερίδες και ψηφίζει στις περιφερειακές εκλογές με γνώμονα ποιος είναι ο αυτός που έχει υποσχεθεί με λόγια και πράξεις να χρηματοδοτήσει τη κατασκευή ενός γηπέδου.

Στην απορία γιατί θα πρέπει οι φορολογούμενοι να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση ενός ήδη πλούσιου επιχειρηματία που έχει γίνει ακόμα πλουσιότερος μάλλον επειδή έχει κολλητούς που μιλάνε απευθείας με Παναγία, μου δίνει απαντήσεις του τύπου καπιταλιστικής παπαγαλίας περί ανάπτυξης μέσω έργων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κλπ κλπ.

Και γιατί να μην χρηματοδοτηθεί η δημιουργία ή η βελτίωση ενός αυτοκινητοδρόμου που θα φέρει πολλαπλή ανάπτυξη και μόνιμες νέες θέσεις εργασίας και θα είναι κτήμα όλων και όχι του κάθε Προκρούστη;

Γιατί προτιμά να δημιουργηθεί ένα γήπεδο που θα μπορούσε να μην είναι αλλά είναι ένα μέσο χειραγώγησης. Αυτό έχει κάποιο νόημα για αυτόν.

Ο καπιταλισμός αγαπάει τον αθλητισμό γιατί πλέον δεν είναι αθλητισμός αλλά κάτι άλλο. Μέσον χειραγώγησης με το αζημίωτο βέβαια.

Τέτοιου είδους είναι τα προβλήματα που βασανίζουν τους περισσότερους Έλληνες σήμερα, για αυτό ψηφίζουν με τέτοιου είδους κριτήρια.

Θα μπορούσα να ρωτάω γιατί για πάντα αλλά ξέρω ότι για πάντα δε θα παίρνω πειστικές απαντήσεις.

Τι τα θες και τα σκαλίζεις, εδώ πιστεύουμε σε μια θρησκεία αγάπης και σκιαζόμαστε τον παντοδύναμο θεό αλλά από την άλλη τον έχουμε γραμμένο μισώντας τους διπλανούς μας και αν κάνει το λάθος να ξαναεμφανιστεί μπροστά μας δε θα διστάσουμε να πάρουμε πάλι το σφυρί και τα καρφιά να τον καδράρουμε πάνω σε δύο ξύλα καρφωμένα.

Για να ξαναπλουτίσουν κάποιοι με τον ορθόδοξο τρόπο, πουλώντας σωτηρία μέσω πίστης και κομματάκια από τον σταυρό.

Και νομίζω ότι δε μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος κάτι για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Έχω χρέος να ζήσω τη ζωή μου ως εκεί που δε παίρνει, να δω και να ακούσω όσο μπορώ κάνοντας υπομονή κατανοώντας την απόλυτη αναγκαιότητα του ανέφικτου.

Ώσπου να αφυπνιστεί ένας κρίσιμος αριθμός συνειδήσεων και τα ποτάμια να αρχίσουν να ρέουν με αντίθετη φορά προς τις πηγές τους μόνη ίσως παρηγοριά παραμένει η φύση που μας περιβάλλει. Υπομονετική με σιωπηλή σοφία, κριτής των πάντων.

Και ο θεός βοηθός.

Ν.Μ.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ -ειδικά μετά την χρεοκοπία- έχω φρικάρει με όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που σκέφτονται πρώτα σαν Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, Αεκτζήδες, Παοκτζήδες κλπ. Είναι εντελώς καθυστερημένοι. Και είναι και πολλοί. Και νομίζουν πως είναι και γαμάτοι. Κι όλα αυτά, για ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που ούτε καν βλέπεται. Τι να κάνουμε; Μια λούμπεν χώρα με λούμπεν πολίτες-οπαδούς. Να λέτε ευτυχώς που δεν είμαστε έτσι. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.