Πιτσιρίκο, γιατί δεν γράφεις για τον Χατζηνικολάου και τον Μαρινάκη;

Τις τελευταίες ημέρες, έλαβα πολλά μέιλ και μηνύματα για δημοσίευμα που αναφέρεται στις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ που περιλαμβάνονται στο προανακριτικό υλικό της δικογραφίας των στημένων παιχνιδιών και παρουσιάζουν τον Νίκο Χατζηνικολάου να δέχεται εντολές από τον Βαγγέλη Μαρινάκη τις παραμονές των εκλογών του 2012, ώστε να πιέσει την Ντόρα Μπακογιάννη να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Οι άνθρωποι που μου γράφουν απορούν γιατί δεν έχω γράψει για το θέμα.

Να θυμίσω στους φίλους αναγνώστες πως δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά ένας πολίτης, όπως αυτοί. Δηλαδή, κάποιος που γράφει σε ένα μπλογκ από το σπίτι του. Η μεγάλη αναγνωσιμότητα του μπλογκ δεν με κάνει δημοσιογράφο.

Μόλις έπεσε στην αντίληψή μου το δημοσίευμα, ρώτησα αμέσως τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Twitter αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και αν έχει απαντήσει κάπου για το θέμα.

Ο Χατζηνικολάου απάντησε αμέσως και με παρέπεμψε σε παλιότερα tweet του, όπου προαναγγέλλει μηνύσεις κατά αυτών που δημοσίευσαν το άρθρο που τον παρουσιάζει να παίρνει εντολές από τον Μαρινάκη.

Το δημοσίευμα για τον Νίκο Χατζηνικολάου προέρχεται από ένα μέσο το οποίο δεν έχει και μεγάλη δημοσιογραφική αξιοπιστία (όχι πως τα άλλα ΜΜΕ έχουν). Ούτε η ΕΥΠ έχει μεγάλη δημοσιογραφική αξιοπιστία.

Εντελώς συμπτωματικά, το δημοσίευμα για τον Νίκο Χατζηνικολάου έρχεται σε μια στιγμή που ο Χατζηνικολάου βγάζει μια νέα εφημερίδα. Απλά, το αναφέρω.

Από την άλλη, γνώριζα μήνες πριν την ύπαρξη υποκλοπών της ΕΥΠ που περιέχουν συνομιλίες του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη -δεν θα σας πω την πηγή μου- αλλά εγώ δεν τις άκουσα ποτέ αυτές τις συνομιλίες.

Οπότε, δεν μπορώ να έχω άποψη για κάτι που δεν άκουσα με τα αυτιά μου. Αν εσείς τις έχετε ακούσει, να μου τις στείλετε να τις ακούσω κι εγώ.

Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία για τις πολύ στενές σχέσεις εκδοτών, μεγαλοδημοσιογράφων, πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Και αυτές οι σχέσεις έχουν δηλητηριάσει και δηλητηριάζουν την χώρα μας.

Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον για ένα δημοσίευμα το οποίο δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο.

Ας αποδειχτεί η αξιοπιστία του δημοσιεύματος, ας παιχτούν δημόσια οι συνομιλίες, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω για το θέμα.

Και κάτι ακόμα: όλοι αυτοί οι πολίτες που ζητούν από τους άλλους να γράφουν μαχητικά και επιθετικά, γιατί δεν το κάνουν οι ίδιοι;

Το Διαδίκτυο δίνει την δυνατότητα σε όλους να γράφουν σε μπλογκ και social media ό,τι γουστάρουν.

Φυσικά, ο καθένας έχει και την ευθύνη αυτών που γράφει.

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται οι πολίτες να αποθεώνουν και να επιβραβεύουν με πωλήσεις, ακροαματικότητες και τηλεθεάσεις καθεστωτικά ΜΜΕ και καθεστωτικούς δημοσιογράφους, αλλά από την άλλη να ζητούν από μπλόγκερ και απλούς πολίτες να κάνουν πόλεμο σε όλους αυτούς.

Δεν συμμετέχω πια στο Unfollow αλλά θα σας γράψω τι έλεγα συνέχεια στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο (και του το είπα και την περασμένη εβδομάδα):

“Λευτέρη, γιατί τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού βλέπεις πως οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Θέλουν να σαπίσουν. Γουστάρουν Τράγκα, Πρετεντέρη και Ζαχαρέα. Στο τέλος θα μας βρουν πεταμένους σε κάνα χαντάκι, και θα πάμε και τζάμπα γιατί όλοι αυτοί που κάνουν τους αντιστασιακούς θα πουν ‘έλα μωρέ, πουλημένα καθάρματα ήταν κι αυτοί, ποιος ξέρει σε τι βρομοδουλειές είχαν μπλέξει για να τους φάνε;’ Και μετά θα βάλουν να δουν τις ειδήσεις του Mega”.

Ελπίζω να κάλυψα τους αναγνώστες που μου έγραψαν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.