Όποιος πει κακό για μας να βγει το μάτι του σαν λουκουμάς!

​Φίλε Πιτσιρίκο, έχεις προσφέρει πάρα πολλά σε όσους θέλουν να ακούσουν, σε όλους όσους θέλουν να καταλάβουν. Κι έχεις να προσφέρεις πολλά ακόμα, με το να είσαι απλά ο εαυτός σου. Ένας Πιτσιρίκος με το δαιμόνιο στο μάτι και το σφυρί στο χέρι!

Προσωπικά, δεν το βλέπω σαν ήττα, ούτε σαν προδοσία, ούτε σαν παραίτηση​ αν τελικά αναγκαστείς να δουλέψεις σε κάποιο καθεστωτικό ΜΜΕ. Πολύ πιθανό κάποια ζώα να ξεστραβωθούν από όσα πεις ή γράψεις εκεί.

Στα 45 μου, αναγκάστηκα να φύγω από την πατρίδα μου, από τον ήλιο και την θάλασσα της Μεσογείου που λατρεύω κι αγαπώ.

Τώρα ζω με μια πυρκαγιά στην ψυχή και στο μυαλό. Πάθος, αγάπη και μίσος για την Ελλάδα.

Από την μια να μην θέλω ούτε στιγμή να φανταστώ το παιδί μου να γυρνάει πίσω κι από την άλλη να κλείνω τα μάτια και να σκέφτομαι πως ζω στο Ναύπλιο που αγαπώ ή σε κάποιο νησί μικρό του Αιγαίου. Και να πεθαίνω εκεί.

Όμως, σε όλα αυτά ένα πράγμα έχω να προσθέσω. Κανείς δεν μου έδωσε στο τζάμπα ούτε ψωμί ούτε βιβλίο. Κανείς και ποτέ.

Οπότε αν χρειαστεί να εργαστείς σε κάποιο καθεστωτικό ΜΜΕ κάνε το χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Κι αν κάποιος πει κακό για μας, να βγει το μάτι του σαν λουκουμάς!

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Ηλία μου, τι καλός άνθρωπος που είσαι. Έτσι μου έρχεται να πάω να δουλέψω σε ένα καθεστωτικό ΜΜΕ, να βγάλω πολλά λεφτά, για να σε φέρω πίσω στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά σου. Θα σας εγκαταστήσω σε μια βίλα στη νότια Κρήτη -που είναι υπέροχα- και θα σας δίνω και του πουλιού το γάλα. Ηλία, δεν με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, αν δουλέψω σε κάποιο καθεστωτικό ΜΜΕ. Ποιοι θα με κρίνουν; Οι πασοκοσυριζαίοι που υπόσχονται πως θα συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα αλλά για την ώρα ξημεροβραδιάζονται σαν σκυλάκια στα στούντιο των καναλιών των νταβατζήδων και θυμώνουν αν τους θίξεις την πασιονάρια Ρένα Δούρου και τον αγωνιστή Μαρινάκη; Ή οι ξεπουλημένοι δεξιοί που νομίζουν πως περνάνε για άνθρωποι; Ή οι εθελόδουλοι Έλληνες που έχουν αράξει στους καναπέδες σαν τα ζώα; Το πρόβλημά μου είναι πως δούλεψα σε καθεστωτικά ΜΜΕ και ξέρω πώς είναι. Κόντεψα να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Έχασα το κέφι μου. Άσε που είναι και ανθυγιεινά με τις φάτσες που θα βλέπεις εκεί μέσα. Και τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα στα καθεστωτικά ΜΜΕ από πριν. Έχω ένα σωρό φίλους που δουλεύουν σε καθεστωτικά ΜΜΕ, και τους παρηγορώ και τους εμψυχώνω. Το θέμα μου, όμως, είναι πως, αν δουλέψω σε καθεστωτικό ΜΜΕ, θα πρέπει να πηγαίνω κάθε μέρα, οπότε δεν θα μπορώ να κάνω 150 μπάνια το καλοκαίρι. Ψάχνω ένα καθεστωτικό ΜΜΕ να με θέλει μόνο για Σαββατοκύριακο -οι δυο προτάσεις που έχω είναι για καθημερινό-, και να μου δίνει άδεια από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο. Έχεις κάτι υπόψη σου; Θα το κάνω, ρε μπαγάσα! Θα το κάνω για σένα! Θα σου αφιερώσω και τραγούδι αύριο στην εκπομπή. Θα σου αφιερώσω όλη την εκπομπή. Στην αφιερώνω από τώρα! Φιλιά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.