Yes Sir!

Πιτσιρίκο, γουστάρω που το έχεις γυρίσει τώρα τελευταία στην επίθεση​ και το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Δεν λέω, καλό και το θέατρο αλλά η εικόνα της Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο νοσηρή κάθε μέρα. Το πιο ζωντανό και αντιπροσωπευτικό της γνώρισμα είναι ένας τάφος. Όπως είπε και ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας: Σκάβαμε, σκάβαμε και τελικά -μπορεί και να- βρήκαμε τον τάφο του γκόμενου (Ηφαιστίωνας).

Η κατάσταση αυτή μπορεί να παραμείνει. Όσο ο μέσος Έλληνας δεν αλλάζει νοοτροπία τόσο θα γίνεται περισσότερο μυωπικός σε μη φυσιολογικές κοινωνικές αντιδράσεις (μπουζουριάσματα μεταναστών και πολιτών-εγκληματικότητα-γκετοποίηση).

Δεν είναι κάτι τρομακτικό. Συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές χώρες του φιλελεύθερου καπιταλισμού ή του άκρατου κρατισμού. Σε γενικές γραμμές, ο ανθρώπινος πλανήτης είναι ηλίθιος και πάμε κατά διαόλου.

Η επικράτηση αυτού του μοντέλου σε εδάφη πρωτόγνωρα, όπως η Ευρώπη, αφήνει σημάδια αισιοδοξίας ότι το παγκόσμιο οικολογικό, αντιφιλελεύθερο, κίνημα θα ανδρωθεί μέσα από την μεσαία τάξη οριοθετώντας το σύνολο του πληθυσμού και έτσι, θα ξεκινήσει η επανάσταση.

Έτσι και καταφέρουν να τουμπάρουν και την Ευρώπη το μέλλον που θα έχουμε έχει ήδη απεικονισθεί σε ταινίες όπως Children of Men, BladeRunner, The Book of Eli και ένα σωρό άλλες..

Δεν το βλέπω πιθανό να ξεκινήσει αυτό το “κάτι” από την Ελλάδα αλλά και γιατί όχι;

Πιτσιρίκο, έχεις υπόψιν σου τη μακριά λίστα των εξοστρακισμένων αρχαίων Ελλήνων;

Ο φθόνος είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό αρχαιοελληνικό γνώρισμα που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο στους κατοίκους αυτής της γωνιάς του πλανήτη, εμάς τους σύγχρονους Γραικούς. Ο ελληνικός λαός είναι καταραμένος και καλά κάνει. Δεν είναι θέμα Ελλάδας αλλά ανθρωπότητας και πλανήτη.

Όσο καθυστερούμε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα γίνονται ευάλωτοι και θα επηρεάζονται άμεσα. Και όσο πάει. Το κεφάλαιο δεν πρόκειται να σταματήσει.

Το μόνο που μένει να κάνουμε, είναι αυτό που αισθανόμαστε, κάθε ώρα και στιγμή. Αυτό είναι το χρέος μας, όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης. Έλεγε επίσης ότι από την Κρήτη θε να ξεκινήσει. Μάγκες Κρητικοί, άντε να σας δούμε. Ουφ, ας πάω εγώ στον καναπέ μου!

Πιτσιρίκο, έχεις φτιάξει πολύ καλό παρεάκι και μερικές φορές που γράφεις κείμενα με το χαρακτηριστικό σου χιούμορ γελάω δυνατά και θυμάμαι για ποιον λόγο ξεκίνησα να σε διαβάζω.

Μπορεί να “γλιτώνω” την Ελλάδα αλλά τρώω στη μάπα εδώ και ένα χρόνο, τις Φιλιππίνες. Ένας λαός -με το παλαιότερο ενεργό μαοϊκό αντάρτικο πάραυτα – που δοξολογεί τις ΗΠΑ, παρότι οι τελευταίες εφάρμοσαν πάνω του τον ολοκληρωτικό πόλεμο που είχε ήδη εφαρμοσθεί στους Ινδιάνους.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θύματα εθνοκάθαρσης αλλά καμιά πληγή δεν φαίνεται να μένει στην κοινωνία.

Yes sir είναι το μότο τους. Δεν υπήρχε επίσημη ιστορία πριν την “ανακάλυψη” από τον Μαγγελάνο μέχρι το 1989 που ανακαλύφθηκε κείμενο από το 900 μ.χ.

Σβήσιμο ιστορίας; Υπουργείο Αλήθειας του Μάρκος; Δύο από τα παιδιά του πολιτεύονται και η γυναίκα του – αυτή με τα χιλιάδες παπούτσια – είναι γερουσιαστής.

Αλλά ως εδώ με τις Φιλιππίνες. Υλοποιώ ένα πρόγραμμα εδώ με την οργάνωση που δουλεύω και αυτό είναι αρκετό.

Μου αρέσει η δουλειά μου αν και αυτό σημαίνει να είμαι εκτός χώρας. Και επειδή έγραψα χώρα: Τιμή και Δόξα στον Ρωμανό για να μην ξεχνιόμαστε.

Σε ευχαριστώ, Πιτσιρίκο. Λετς μιτ το καλοκαίρι που θα έρθω (δεν χάνω και άλλο καλοκαίρι…)

Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, βλέποντας τα στατιστικά του μπλογκ και τις χώρες προέλευσης των επισκέψεων, έχω σκεφτεί πολλές φορές να γράψω “μα ποιοι διαβάζουν από τις Φιλιππίνες;”. Ε λοιπόν, εσύ είσαι ο ένας. Εντάξει, μπορεί ο φίλος μου ο Αποστόλης να είναι φίρμα και ταλεντάρα αλλά για τον Ηφαιστίωνα στην Αμφίπολη έχω γράψει πολλές φορές, με πρώτη τον Αύγουστο του 2013 -δηλαδή πριν από 16 μήνες- όπου στον τάφο της Αμφίπολης “βρέθηκε η ασπίδα του Ηφαιστίωνα, με ερωτική αφιέρωση στον Αλέξανδρο”. Εκεί είχα γράψει και πως “τα ευρήματα αποδεικνύουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αμφιφυλόφιλος, και αυτός είναι ο λόγος που η περιοχή στην οποία βρίσκεται ο τάφος του ονομάζεται Αμφίπολη”, αλλά τώρα βλέπω το “αστειάκι” με την Αμφίπολη και τους αμφιφυλόφιλους να το γράφουν διάφοροι. Μην τσιμπάς με αυτά τα “επαναστατικά” που γράφω. Αφενός τα γράφω για προσωπική εκτόνωση -αφού ξέρω πως οι σύγχρονοι Έλληνες είναι εθελόδουλοι-, και αφετέρου προσπαθώ να γίνω όσο πιο αντιπαθής γίνεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ, ώστε να σταματήσουν να μου κάνουν προτάσεις. Βλέπεις, αυτοί είναι πιο έξυπνοι από τους αριστερούς -και μου κάνουν προτάσεις συνεργασίας με πολύ καλή αμοιβή-, ενώ από την άλλη φοβάμαι λίγο και τον εαυτό μου, γιατί μπορεί να έρθει η ώρα που θα πω “βρε δεν μου γαμιέστε όλοι, επαναστάτες του κώλου, που έχετε από δέκα αφεντικά ο καθένας”, και να πάω να δουλέψω σε ένα καθεστωτικό ΜΜΕ. Αυτό το “Yes Sir” που λένε οι Φιλιππινέζοι, μου θυμίζει το “Μάλιστα” στο Πολεμικό Ναυτικό. Επειδή ήμουν ασυρματιστής και στον ασύρματο υπήρχε τηλέφωνο, όταν χτυπούσε το τηλέφωνο, έλεγα δυνατά “Ασύρματος μάλιστα!”. Βέβαια, από τα πολλά “Ασύρματος μάλιστα!”, έφτασα στο σημείο να σηκώνω το τηλέφωνο στο σπίτι μου και να λέω “Ασύρματος μάλιστα!”. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι παραμιλούσα στον ύπνο μου όταν κοιμόμουν στο σπίτι μου, φωνάζοντας “πρέπει να πάρουμε στίγμα από το πλοίο! Έχει δυο ώρες να μας περάσει στίγμα! Μπορεί να έχει πρόβλημα! Δόξα Βύρων, Δόξα Βύρων, το Χαρά Γιού, με ακούς;;;;”. Λοιπόν, επειδή έχω φύγει από το θέμα, δόξα και τιμή στον Νίκο Ρωμανό, κάτσε εκεί που είσαι και μην επιστρέψεις στην Ελλάδα, αλλά, αν έρθεις το καλοκαίρι, θα είμαι στις Κυκλάδες ή στη νότιο Κρήτη και έλα να με βρεις. Αν ζω μέχρι το καλοκαίρι. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.