Ήρωες για πάντα

ΉρωεςΧτες πήγα ξανά στους Ήρωες στο Μικρό Παλλάς, γιατί οι Ήρωες δεν χορταίνονται. Και δέκα φορές να τους δεις, δεν φτάνει. “Γιατί δεν με είχες φέρει τόσο καιρό;” μου είπε ενθουσιασμένη η Χ. μετά την παράσταση. Τι να κάνω κι εγώ ο έρμος, να τους τραβάω; Θέατρο για θέατρο δεν έχω αφήσει αυτό το χειμώνα.

Ματίνα Θανάσης ΑρετήΗ Ματίνα Νικολάου, ο Θανάσης Αλευράς και η Αρετή Πασχάλη. Εντάξει, όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης είναι υπέροχοι αλλά αυτούς τους αγαπάω λίγο περισσότερο. “Το Facebook είναι η μοναξιά που μας αξίζει” λέει η Ματίνα Νικολάου σε μια από τις πιο ωραίες ατάκες της παράστασης, η Αρετή Πασχάλη κάνει ένα νούμερο για ανθολογία, ενώ χτες αποφάσισα πως η πιο αγαπημένη μου σκηνή στους φετινούς Ήρωες είναι το τσάμικο που χορεύει ο Θανάσης Αλευράς -μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του-, μετά τον μονόλογό του. Είναι ποίημα.

Ματίνα Θανάσης Αρετή 1Ο Θανάσης, η Ματίνα και η Αρετή είναι πτώματα από την κούραση -μετά την παράσταση- αλλά δεν μου χαλάνε το χατίρι, και ποζάρουν αγαπημένοι, αν και είναι σκοτωμένοι μεταξύ τους και δεν μιλιούνται. Η Ματίνα Νικολάου και η Αρετή Πασχάλη μάλλον δεν θα είναι σε κάποια παράσταση αμέσως μετά τους Ήρωες, γιατί είναι κανονικοί άνθρωποι και θέλουν να ξεκουραστούν και να ζήσουν. Ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος είναι εργασιομανής και σπασικλάκι, θα συμπρωταγωνιστήσει με την Άννα Βίσση στη νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα “Οι καμπάνες του Εντελβάις” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Πάνθεον, ενώ την άνοιξη θα πρωταγωνιστήσει στον “Βυσσινόκηπο” του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Από την Βίσση στον Βυσσινόκηπο, ο Θανάσης Αλευράς. Γιατί; Γιατί μπορεί. Γιατί έχει το ταλέντο να τα κάνει όλα αυτά. Αυτά και άλλα πολλά. Ευλογημένος.

Ήρωες 1Οι Ήρωες πήραν και νέα παράταση, και θα δώσουν ακόμα δυο παραστάσεις στις 5 και 6 Ιανουαρίου. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης -ειδικά στην Ελένη Γκασούκα και τον Θοδωρή Αθερίδη που έγραψαν τα κείμενα- και τους περιμένουμε και πάλι. Οι Ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν. Οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.