Το T-shirt του Che Guevara

Che​«Αυτός ρε συ, βγήκε στην αρχή, και μας είπε πως είναι αριστερός, αλλά μετά, ρε συ, μας είπε πως θα ψηφίσει τον Αλέξη και τότε, τον καταλάβαμε όλοι. Βρωμοσυριζαίος και κρυφοπασόκος ήταν ρε συ. Βισσ’νύ θύελλα σούζα τ’αλογακ, Ι χα!»

Βγήκαν τα αριστερόμετρα. Και όχι μόνο γράφουν, αλλά για να δουλέψουν καλύτερα, πρέπει να μπούνε και ταμπέλες και να χρησιμοποιηθούν ειδικά φίλτρα προκατάληψης.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για κάθε Έλληνα που γεννιέται και πεθαίνει μέσα στις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες.

Εάν δεν είχα στείλει το πρώτο κείμενο, ίσως τώρα να συζητούσαμε υπό διαφορετική βάση για το δεύτερο.

Πότε ακριβώς είπα πως η ψήφος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ούτε το όνομα του δεν θα αναφέρω πλέον, αν και μου βγήκε ήδη το δικό μου όνομα), είναι ψήφος στη Δημοκρατία; Ο Χριστός και η μάνα του. Στο τελευταίο κείμενο μου, δεν μίλησα πουθενά για ψήφο στη συγκεκριμένη παράταξη.

Μίλησα για προγραμματική συμφωνία των αριστερών παρατάξεων με μοναδικό προαπαιτούμενο να οδηγήσουν τη χώρα για τα σοβαρά εθνικά ζητήματα σε δημοψηφίσματα (κάτι που στέρησαν από το λαό οι ακροδεξιές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα).

Περισσότερα δημοψηφίσματα = περισσότερη Δημοκρατία.

Τελεία.

Ούτε για οικονομική, ούτε για νομοθετική, ούτε γενικά για το ποια είναι η “σωστή” πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί μίλησα.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφτηκαν είναι προς κατανάλωση και ταιριάζουν καλύτερα σε ομιλία προεκλογικής συγκέντρωσης ή σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ με τον Σκουρλέτη.

Τελικά, όπως είναι οι Έλληνες, είναι και η αριστερά τους. Διαιρεμένοι-η και με αντιφάσεις.

Και αφού λοιπόν θα παραμείνουμε διαιρεμένοι (ενώ η ακροδεξιά κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο της), και επιλέξατε να μετατραπεί η κουβέντα από πολιτική σε κομματική, ας σηκώσω το γάντι και να απαντήσω.

Ας μιλήσουμε για τις αντιφάσεις των “αριστερών” πολιτών και των κομμάτων τους (το ένα είναι καθρέφτης του άλλου).

Το ότι ο “ακατανόμαστος” είναι γεμάτος από αυτές, έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του (και θα το κάνει και άλλο) και πλέον συνομιλεί με τον Στουρνάρα το ξέρουν και οι πέτρες.

Δεν μας είπατε κάτι καινούριο. Μας το λένε κάθε μέρα οι “γνήσιοι” αριστεροί και τα καθεστωτικά κανάλια. Εκτός αν νομίζετε πως όλοι όσοι ψηφίζουν Σ. είναι ταγμένοι στο Αλέξη και βλέπουν μόνο τα σαρκώδη χείλη του.

Αυτό για το οποίο δεν μιλάει κανείς είναι για την υπόλοιπη, “γνήσια” αριστερά (που έχει κομματική υπόσταση πάντα, μιας και μιλάμε για ψήφους).

Γιατί δεν ασχολείται κανένα καθεστωτικό κανάλι μαζί της; Μήπως οι αντιφάσεις της είναι μεγαλύτερες και από τις τούμπες των κρυφοπασόκων;

– Δεν μας ενδιαφέρει να κυβερνήσουμε,
– Δεν πιστεύουμε στη κοινοβουλευτική δημοκρατία
– Δεν θεωρούμε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα από τις εκλογές,
– Δεν θεωρούμε ότι έχουμε δημοκρατία
– Δεν θέλουμε την Ευρώπη γιατί είναι καπιταλιστική
– Δεν θέλουμε το ευρώ
– Δεν πάμε σε καθεστωτικά κανάλια
– Δεν μας ενδιαφέρουν τα έδρανα της βουλής, αφού σε αυτή συμμετέχουν και τα χρυσά αυγά
– Οι αγώνες κερδίζονται στους δρόμους, με τα λαϊκά κινήματα, ανυποχώρητους αγώνες και αίμα

Αλλά

– Έχουμε κόμμα
– Συμμετέχουμε στις εκλογές
– Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές
– Ζητάμε τη ψήφο σας
– Προσπαθούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας
– Προσπαθούμε να μπούμε στη βουλή
– Θέλουμε να ξεσηκώσουμε τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια και το ευρωκοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα
– Θέλουμε να βγούμε και εμείς σε ένα πάνελ
– Είμαστε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων-συγκεντρώσεων

………

Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είναι οι Έλληνες, είναι και η αριστερά τους.

Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα.

Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά φίλοι μου, για τα οποία μιλάτε με τόσο πάθος;

Ποιος έχει τα “καύκαλα” του Ρωμανού να υπηρετήσει τέτοιες ιδέες μέχρι τελικής πτώσεως;

Μήπως όσοι βρισκόμαστε στην Εσπερία, τη Γερμανία και λοιπές χώρες; Που, αντί να είμαστε στην Ελλάδα και να αγωνιζόμαστε, βρισκόμαστε στη καρδιά του καπιταλισμού και γράφουμε κείμενα στον υπολογιστή από το καναπέ του σπιτιού μας;

Ή οι υπόλοιποι Ελληνάρες που έχουν το κεφάλι χωμένο στην άμμο και στρουθοκαμηλίζουν;

Που η επανάσταση τους αρχίζει και τελειώνει με μία πορεία (βόλτα με καφέ στο χέρι θα πω εγώ) στο κέντρο της Αθήνας, και, μόλις πέσει το πρώτο δακρυγόνο και οι πρώτες ψιλές, τρέχουν πιο γρήγορα και από τον Flash, για να γυρίσουν στα σπίτια τους και να συνεχίσουν με ζεστή σοκολάτα και τσάι;

Φτάνει πια με τη σημαία του αριστερού, που υψώνετε μόνο όταν πρέπει να κερδίσετε κανά ψηφαλάκι ή να διατηρήσετε τα ποσοστά σας.

Εάν φίλοι μου ήμασταν επαναστάτες και γνήσιοι αριστεροί (έτσι λοιπόν αφού αριστερόμετρο θέλετε), θα είχαμε πάρει τα όπλα προ πολλού. Θα είχαμε μπει στη βουλή και οι προδότες θα είχαν φύγει με ελικόπτερα (ίσως της Γιάννας και του Λάτση) όπως στην Αργεντινή.

Εάν ήμασταν επαναστάτες, θα είχαμε βγάλει το Ρωμανό από το νοσοκομείο και δεν θα περιμέναμε να δούμε αν θα πεθάνει.

Ας κοιταχτούμε καλύτερα όλοι μας στον καθρέφτη. Από επαναστάτες του γλυκού νερού, έχει γεμίσει ο τόπος.

Και κάτι τελευταίο για πολλούς φίλους που θα επιμείνουν:

Το πρωί που ξυπνάτε να πάτε στις δουλείες σας (μπορεί να είναι και Κυριακή, δεν έχει σημασία), εκεί που ντύνεστε μη ξεχνάτε να βάζετε κάτω από το πουκάμισο ή τη φόρμα εργασίας σας το αγαπημένο σας T-shirt του Che Guevara.

Υ.Γ. 1 Εάν υποψιαστώ ότι φτιάχνει κόμμα ο Ρωμανός για να κατέβει στις επόμενες εκλογές και να ζητήσει τη ψήφο μας, θα τρελαθώ! (Κάτι έχω πάθει με τους δέκα μικρούς Μήτσους σήμερα)

Υ. Γ. 2 Τελικά, αποφάσισα να μην ψηφίσω τους κρυφοπασόκους στις επόμενες εκλογές. Αφού όποιος και να είναι πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός δεν θα αλλάξει επί της ουσίας, και επειδή είμαι και στη Γερμανία, θα ψηφίσω την Angela Merkel. Αφήστε που αυτή η αυταρχικότητα που έχει, μου βγάζει και κάτι έντονα σεξουαλικό.

Υ.Γ. 3 Την επόμενη φορά που θα βρίσκομαι Ελλάδα και θα συμπέσει με κάποια πορεία, κρατήστε μου μία θέση σε κάποιο από τα “γνήσια” “αριστερά” μπλοκ. Θα έχω μαζί μου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ανατροπή. Θα φοράω ένα T-shirt του Che, στο ένα χέρι θα έχω μία κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και στο άλλο ένα freddo capuccino μέτριο με κανέλα (δεν έχουμε freddo στο Deutschland και μου λείπει). Επίσης, θα έχω πάνω μου έγγραφη δήλωση πίστης στο κομμουνισμό. Πείτε επίσης στον ψηλό, τον παοκακια, τον πορτιέρη ντε που έχει το μαγαζάκι σας, να με αφήσει να μπω και να μη με στραβοκοιτάει.

Υ.Γ. 4 pitsiriko θα προσπαθήσω να μη στείλω άλλο κείμενο (άμεσα τουλάχιστον) γιατί νιώθω ότι μονοπωλούμε τη συζήτηση και αδικεί το blog σου

Υ.Γ. 5 Σκέφτομαι στο επόμενο κείμενο που θα στείλω να το “υπογράψω” με άλλο όνομα. Ίσως έτσι να οδηγηθούμε σε παραγωγικότερες συζητήσεις, γιατί το “Γιώργος από Γερμανία” στιγματίστηκε και άντε να βγάλεις τη ρετσινιά.

Γιώργος από Γερμανία (βρωμοσυριζαίος και κρυφοπασόκος)

(Αγαπητέ Γιώργο, μην το παίρνεις προσωπικά. Αν τα έπαιρνα όλα προσωπικά, το μπλογκ μου θα είχε σταματήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου του 2005. Και μη μου πληγώνεσαι. Μια χαρά τα γράφεις. Την περασμένη Κυριακή, έγραψα με πολύ προβοκατόρικο τρόπο πως έκανα ψώνια από το Διαδίκτυο και αρκετά χάπατα μου την έπεσαν, χωρίς να αναρωτηθούν ούτε μια στιγμή ποιος φταίει που οι υπάλληλοι των καταστημάτων δεν συμμετείχαν στην απεργία τους την ίδια μέρα. Είπαμε, η Ελλάδα είναι η χώρα των χάπατων. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.