Αξίζουμε να πάμε μπροστά
Πιτσιρίκο καλησπέρα. Τα έχουμε πει ξανά και χαίρομαι πάντα να σε διαβάζω, να διαφωνώ μαζί σου, να συμφωνώ μαζί σου αλλά και να βλέπω πραγματικά πόσο καλά λειτουργεί η δημοκρατία όταν ακολουθείται η σειρά ακούω, σκέφτομαι, απαντάω.
Χαίρομαι πολύ που έχουμε μια νέα κυβέρνηση, που αυτές τις πρώτες ώρες έκανε κάτι που έχει να ζήσει η Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια. Να φέρει χαμόγελο και κουράγιο στον κόσμο που πάνω από όλα το έχει τόσο ανάγκη, και που αυτά τα καθάρματα που κυβερνούν για τόσα χρόνια αυτό το ρημαδοτόπο φρόντισαν να μας το σβήσουν από το πρόσωπο και να μας απειλούν κιόλας.
Σχετικά με τις κινήσεις όλων αυτών των κατά τα άλλα άφθαρτων και σπουδαίων προσώπων που επιλέχθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, το μόνο σχόλιο μου είναι: πρώτα δουλειά, μετά δηλώσεις. Όχι γιατί δεν πιστεύω ότι όλα όσα πρόφτασαν να εξαγγείλουν δεν μπορούν να γίνουν, αλλά η ζωή μας έμαθε να κρατάμε μικρό καλάθι. Και το 10% να καταφέρουν εγώ θα είμαι ευτυχισμένος πάντως.
Όλα καλά. Αλλά να πω κάτι κι εγώ σαν 35αρης πτυχιούχος άνεργος; Η ουσία της αλλαγής σε αυτή τη χώρα δεν είναι μόνο να γκρεμίσουμε τα αίσχη του Σαμαρά ή του Μπένυ.
Εγώ προσωπικά θέλω να ακούσω και να δω πώς έχουν σκοπό να βγάλουν πραγματικά το φίδι από την τρύπα. Και το φίδι λέγεται μια ισχυρή καινούρια Ελλάδα που βασίζεται στην παράδοση αλλά την εξελίσσει.
Μια χώρα σαν τη δική μας με μόνη βιομηχανία τον τουρισμό θέλει πολύ υπομονή και δουλειά για να κρατηθεί μόνο από αυτό.
Αφού οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι γνωστό ότι πάσχουν από την ασθένεια των νταβατζήδων, θέλω να δω πραγματικά αποφάσεις από τον 40αρη πρωθυπουργό μας που να ανοίγει την πόρτα σε πραγματικούς επενδυτές που θέλουν να δώσουν και να πάρουν.
Θέλω να δω νομοσχέδια που θα δίνουν πραγματικές ευκαιρίες σε startups ελληνικές (με ευνοϊκή χρηματοδότηση, φορολογία, σταθερότητα), θέλω να δω να δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες που βουλιάξανε μέσα σε μια νύχτα στα χρέη, αλλά έχουνε ιδέες, έχουνε πυγμή, έχουνε κουράγια (αλλά δεν μπορούν να βγάλουν ούτε πιστωτική κάρτα). Θέλω να δω αγροτική πολιτική να πάρουν επιτέλους τα τρόφιμά μας αυτό που τους αξίζει στο εξωτερικό (κι όχι να τσιμπάνε οι Ιταλοί το ελληνικό λάδι κοψοχρονιά και να το πουλάνε +40%).
Θέλω να δω ένα σχέδιο που θα λέει πως σε 10 χρόνια δεν θα είναι όλα ρολόι, ούτε θα γίνουμε Γερμανία -και γιατί να γίνουμε άλλωστε-, αλλά πως θα είμαστε σε ένα δρόμο που θα τσουλάμε με δουλειά, κουράγιο και χαμόγελο. Και πάνω από όλα σεβασμό για τον πολίτη.
Για να γυρίσουν και όλοι οι φίλοι μας που έφυγαν στην ξενιτιά, και ρωτάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο αν τους παίρνει να γυρίσουνε και να μας βοηθήσουνε με την εμπειρία που γεμίσανε στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ή πρέπει να κάνουνε κι άλλη υπομονή.
Μπορεί όλα αυτά να είναι παραμύθια. Ή μια προσωπική ευχή για το πώς πραγματικά μπορεί ο Τσίπρας να βοηθήσει αυτή τη χώρα.
Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι το αξίζουμε να πάμε μπροστά. Κι αν δεν το καταφέρει ο Τσίπρας, θα βρούμε τον επόμενο.
Καλή δύναμη,
Δημήτρης
Υ.Γ το κείμενό σου για τα Ίμια είναι ό,τι πιο όμορφο και πατριωτικό έχω διαβάσει στη ζωή μου. Να είσαι πάντα καλά φίλε.
(Αγαπητέ Δημήτρη, κι εγώ θέλω να δω αυτά που γράφεις από την νέα κυβέρνηση. Αλλά δεν αρκεί να ψηφίζουμε, για να γίνουν αυτά. Πρέπει να είμαστε παρόντες. Παντού. Ακόμα και στην ψήφο, αργήσαμε. Εμείς κρατήσαμε μέχρι χτες στην κυβέρνηση αυτούς που μας πήραν τις ζωές και το χαμόγελο. Ακόμα και τώρα, η πλειοψηφία είναι διστακτική. Δεν φεύγει τόσο εύκολα ο ραγιαδισμός δεκαετιών. Δεν ξέρω αν το κείμενο για τα Ίμια είναι πατριωτικό· νομίζω ότι είναι λογικό. Να είσαι καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

