Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που θέλουμε

Πιτσιρίκο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτός που θέλουμε. Σίγουρα. Και με την ίδια βεβαιότητα μπορώ να γράψω πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά ήδη για να εξελιχθεί σε κάτι ακόμη χειρότερο. Το ΚΚΕ ομολογουμένως δεν σφάλλει στην εκτίμηση για αυταπάτες. Μπορεί να σφάλει σε πολλά άλλα, αλλά όχι σε αυτό. Άλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ψηφίζουν, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ιδέα τι θα πει Ριζοσπαστισμός και Αριστερά, και αυτό επιβεβαιώνει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την πραγματική ανάγκη.

Και ο φίλος Γιώργος έχει δίκιο να αμφιβάλει το αν τα κόμματα αντανακλούν τις θέσεις τους. Μόνο ο λαός μπορεί να αλλάξει την μοίρα του. Κανένας σχηματισμός εκπροσώπησης.

Οι εκλογές λοιπόν δεν προσφέρουν αυτό το έδαφος. Ο Πιτσιρίκος το γράφει συνέχεια και οι περισσότεροι το βλέπουμε πια ξεκάθαρα, ακόμη και όσοι από εμάς το θεωρούσαμε ουτοπικό παραμύθι.

ΑΛΛΑ τι μας εμποδίζει όμως να κατέβουμε και να ψηφίσουμε τους Μπογιόπουλους;

Να επιλέξουμε τις Κωνσταντοπούλες που θέλουμε στην βουλή να μας εκπροσωπούν;

Να πετάξουμε στην άκρη τους Βουδούρηδες και τους Τατσόπουλους;

Να στηρίξουμε (και όχι να εμπιστευτούμε) τους ανθρώπους που θα ανακόψουν την κατρακύλα και να μας δώσουμε λίγες ανάσες για κάτι ουσιαστικότερο;

Πριν πάμε στην κάλπη, να σκεφτούμε όχι μόνο το κόμμα αλλά και την σημασία που έχει το πρόσωπο που επιλέγουμε!

Μήπως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Να το πούμε στους δικούς μας. Να επιμείνουμε στους γνωστούς μας.

Να μείνουν έξω τα πρόσωπα της τηλεόρασης και να προκρίνουμε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, έστω και κατά συνθήκη.

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ να απαλλαγούμε από το μονοπώλιο των προσώπων εκείνων που διαφεντεύουν τις τύχες μας, όχι για να εκχωρήσουμε αυτή την δυνατότητα σε κάποιους άλλους αλλά τουλάχιστον για να σπάσουμε την συνέχεια.

Ακόμη και τώρα, έπειτα από όλα αυτά που έχουμε ζήσει από το 2009, δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν γίνεται να επηρεάσουμε τις τύχες μας.

Μπορεί να μην πρόκειται για ανατροπή που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έστω θα είναι μια στιγμή ελευθερίας, παρακαταθήκη για το μετά.

Μπελεγρίνος

Υ.Γ. Ο γέρος θα πάει στην κάλπη για να σώσει τις καταθέσεις του και το ευρώ (αυταπάτη) Εμείς;

(Αγαπητέ φίλε, με προλάβατε στο ότι -αφού δεν κάναμε την ανατροπή και δεν θέλουμε την ανατροπή- έχουν σημασία τα πρόσωπα που επιλέγουμε να ψηφίσουμε. Αυτό το κείμενο ξεκίνησα να γράφω χτες -πριν πάω για ρεμπέτικα και ρακές- και θα το ανεβάσω αργότερα. Πάντως, ούτε η κοινωνία ξέρει τι σημαίνει ριζοσπαστισμός, οπότε να μην κατηγορούμε μόνο τα κόμματα. Μπορούμε να ψηφίσουμε τους Μπογιόπουλους αλλά όχι τον Νίκο Μπογιόπουλο που δεν είναι υποψήφιος. Την Ζωή Κωνσταντοπούλου πρέπει να την ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε πολλούς σαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και στη Βουλή, και στους δρόμους, και παντού. Κι αυτό δεν το έχω γράψει ποτέ για κανέναν άλλον. Οπότε, μάλλον κάτι σημαίνει αυτό. Δυστυχώς, μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να γοητεύεται από τους λούμπεν υποψήφιους της σκουπιδοτηλεόρασης. Μην ξεχνάτε πως το όνειρο του Έλληνα είναι να γίνει διάσημος. Αν και είδε που οδηγεί αυτό το όνειρο, επιμένει. Μην υποτιμάτε τους γέρους και μην τους τσουβαλιάζετε. Γέροι είναι, δεν είναι χαζοί. Πριν τις εκλογές του 2012, μια “γριά” μου είπε “θα ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου ΣΥΡΙΖΑ, για να μη μας πάρουν την αξιοπρέπειά μας. Εντάξει, αν την πίεζα λίγο, θα ψήφιζε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά δεν είχα το δικαίωμα να το κάνω αυτό. Προσωπικά, δεν περιμένω τίποτα από τις κάλπες και τα κόμματα. Ποτέ δεν περίμενα. Από τους ανθρώπους περιμένω την ανατροπή. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.