Τα ευρώ στο στρώμα

Πιτσιρίκο καλησπέρα
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς τόσο κακό το γεγονός ότι οι Έλληνες σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες.

Γιατί αποδυναμώνουν με αυτό τον τρόπο τη διαπρσγματευτική ισχύ της κυβέρνησης;

Είναι οι τράπεζες δημόσιες και επιβαρύνουν έτσι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους;

Εμένα μάλλον για καλό μου κάνει αυτό σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Σε περίπτωση στάσης πληρωμών, καλύτερο είναι να υπάρχει το χρήμα κάτω από τα στρώματα και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, παρά στα ATM τα οποία στην καλύτερη περίπτωση θα δίνουν με όριο ανάληψης.

Στην περίπτωση δε της ολικής ρήξης, λέμε τώρα, με τους εταίρους, λέμε τώρα, η οποία θα οδηγούσε και στην προσπάθεια επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, πάλι πιο άνετα θα αισθανόμουν αν όσο το δυνατόν περισσότερο συνάλλαγμα (βλ. ευρώ) βρισκόταν στα χέρια του κόσμου παρά των τραπεζών (ιδιαίτερα με τον Στουρνάρα διοικητή της ΤΤΕ).

Ευχαριστώ
Κώστας Κ.

(Αγαπητέ φίλε, αν πιστέψουμε τα στελέχη των τραπεζών, την προηγούμενη εβδομάδα, την εβδομάδα της διαπραγμάτευσης, οι εκροές των καταθέσεων έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ερώτημά σας δεν νιώθω την ανάγκη να το απαντήσω. Ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Ούτως ή άλλως, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο καθένας μας μόνος του θα πορευτεί στη νέα εποχή. Όπως και στην προηγούμενη δηλαδή. Να είστε καλά και καλή τύχη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.