Το σκεπτικό της Γερμανίας

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ· δημοσιεύεις κατά βούληση.
Τις προηγούμενες μέρες, προσπαθούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν οι Γερμανοί να αφήσανε το ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί τόσο εύκολα και εξηγούμαι: Πώς και δε δώσανε κάτι στο Σαμαρά, ώστε να το παρουσιάσει στους υπηκόους του ως κέρδος και πρόοδο και να ψαλιδιστούν τα ποσοστά της νίκης Τσίπρα; Είναι δυνατόν να μην είδανε οι Γερμανοί τις δημοσκοπήσεις (τις αληθινές όχι αυτές που μας δείχνουν εμάς); Είναι δυνατόν να πιστεύανε ότι τελευταία στιγμή πάλι θα κιοτέψει ο ραγιάς;

Έχοντας ήδη ζήσει 8 χρόνια στην πλουσιότερη-συντηρητικότερη-καπιταλιστικότερη πόλη της Γερμανίας, μπορώ να σου πω ότι αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο σκεπτικό.

Προχθές μου ήρθε μια υποψία: Βλέποντας να ανεβαίνουν σε πολλές χώρες κινήματα πιο λαϊκά-πλατειακά, χωρίς γραβάτες κλπ., οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι κάποιο από αυτά τα κινήματα αργά ή γρήγορα θα κέρδιζε τις εκλογές. Θα ήταν λοιπόν καλό να «λιώσουν» το πρώτο εκλογικά νικηφόρο τέτοιο κίνημα, ώστε να φοβηθούν οι ψηφοφόροι στις άλλες χώρες.

Και εδώ έρχεται η ώρα επιλογής αντιπάλου. Ποιο κίνημα -το ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κίνημα αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ- είναι καταλληλότερο για λιώσιμο;

Μα φυσικά το ελληνικό των τεμπέληδων, αχρείων κλπ.Η Ιταλία (Γκρίλο) είναι μεγάλη χώρα και ισχυρή οικονομία όπως και η Ισπανία (Podemos). Η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, ευκολάκι.

Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκυριακά-χρονικά η πρώτη νικηφόρα κίνηση ενάντια στο φόβο και τα μνημόνια που επελέγη πανηγυρικά από τους ψηφοφόρους, αλλά έχει ήδη επιλεγεί και από τους αντιπάλους.

Οπότε, αν το διαβάζω σωστά -εύχομαι όχι!- η Ελλάδα πρέπει να ετοιμάζεται να τιμωρηθεί σκληρότατα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων (πρώτα πρώτα του Podemos).

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί, δηλαδή την έξοδο από το Ευρώ -και όχι από την ΕΕ- του το έχουν στερήσει οι ίδιοι ψηφοφόροι που υποτίθεται ότι «νίκησαν το φόβο».

Παρ’ όλα αυτά, ο ουρανός και η θάλασσά μας θα είναι πολύ σύντομα εκτυφλωτικά μπλε και οι παραλίες μας θεϊκές. Τα λέμε εκεί!

Πολλά φιλιά!

Αλέξανδρος

(Αγαπητέ Αλέξανδρε, είναι όπως τα γράφεις και ξέραμε ότι θα συμβεί αυτό. Η γερμανική κυβέρνηση χτυπάει αδίστακτα την Ελλάδα επειδή θέλει να στείλει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης το μήνυμα πως είναι υπόδουλοι της Γερμανίας. Δεν το βρίσκω και πολύ έξυπνο εκ μέρους της Γερμανίας, αλλά πότε φέρθηκαν έξυπνα οι Γερμανοί ηγέτες; Οι λαοί της Ευρώπης θα αντιδράσουν στη γερμανική τυραννία. Οι εκβιασμοί στην δημοκρατία δεν θα περάσουν. Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η δικτατορία της Γερμανίας. Και βέβαια, το καλοκαίρι έρχεται στην όμορφη χώρα μας, όπως θα έρθουν και εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί που λατρεύουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περιμένω αντιδράσεις για την στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, μέσα από την Γερμανία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.