No matter what

headΑγαπητέ μου Πιτσιρίκο,
Χθες το βράδυ δεν είχε μπάλα. Είχε Χατζητέτοιο και prime minister. Στο studio live παρουσία καθυστερημένων πολιτών που, αν εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία, τότε η ελπίδα έχει πεθάνει για τα καλά στον τόπο αυτό. Η ελπίδα που λίγες ημέρες πριν είχε φουντώσει αλλά, όπως πολύ σωστά είχες περιγράψει σε προηγούμενο κείμενο σου, δεν ήταν ούτε είναι στην πραγματικότητα ελπίδα αλλά βαθιά αγωνία και φόβος.

Τέλος πάντων, ο Τσίπρας επέλεξε να πει «όλη την αλήθεια» στον λαό, χρησιμοποιώντας το βήμα της εκπομπής του κυρίου Χατζηπαπάρα.

Η Βουλή του έπεφτε λιγάκι ψυχρή και το διάγγελμα δεν έχει αυτήν την αμεσότητα και ζεστασιά που προσφέρει η «ζωντανή συνέντευξη παρουσία κοινού» στο κανάλι του κυρίου Βαρδινογιάννη. Κι από αυτό –εκτός από τα λόγια– βγαίνουν συμπεράσματα.

1) Ο κύριος Χατζηπαπάρας – όπως και η φίλη του Ντόρα το πρωί – είχε γίνει Τούρκος επειδή ο Βαρουφάκης έμεινε στο ξενοδοχείο του και δεν πήγε στο γεύμα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών. Ήταν αγένεια εκ μέρους του. Άσε που τους χάλασε και την διασκέδαση αφού σχεδίαζαν να συνεχίσουν το πρωινό bullying, βάζοντας πινέζες στο κάθισμα του Βαρουφάκη, δίνοντας του να καθίσει σε κουτσή καρέκλα πρώτα, ρίχνοντας κόκκινο τσίλι στην σούπα του. Ο Χατζητέτοιος επέμεινε για την κακή συμπεριφορά του Βαρουφάκη, ενώ ο Τσίπρας άφησε το καυτό ζήτημα του δείπνου να εξαντληθεί και συνέχισε σε άλλα φλέγοντα για την χώρα ζητήματα, όπως πχ ο Σάββας Ξηρός και το πανεπιστημιακό άσυλο. Από την κουβέντα πρέπει να έγινε ξεκάθαρο στον κύριο πρωθυπουργό ότι, αν τυχόν τον καλέσουν σε δείπνο τίποτα σπουδαίοι άνθρωποι –όπως πχ ο κύριος Χατζηπαπάρας και τα αφεντικά του–, να μην διανοηθεί να τους αποφύγει γιατί θα το πάρουν βαρέως και δεν θα υπάρχει άνθρωπος –ούτε η ίδια η Μέρκε – που θα μπορέσει να τον γλυτώσει από το στόμα τους.

2) Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη –και ερωτική (;)– πόλη, η βασίλισσα του Θερμαϊκού, η φτωχομάνα και η πατρίδα της μπουγάτσας. Δεν είναι πρόγραμμα.

3) Το κοινό των πολιτικών εκπομπών που απευθύνουν μάλιστα «ερωτήματα» στους προσκεκλημένους πολιτικούς, είναι τουλάχιστον για τα μπάζα. Ο καλύτερος είναι ο γιος του νεοφιλελέ Λαλάκης. Τον χειρότερο τον έχουν ψεκάσει με DDT και όπως τραγουδά κι ο Μπακιρτζής «το DDT είναι ένα φάρμακο πολύ αποτελεσματικό».

4) Τον Βαρουφάκη τον αναβάθμισε ο Τσίπρας. Δεν τον υποβάθμισε. Είναι αυτό που λέγεται και ακούγεται σαν απειλή. «Να σου τραβήξω μια αναβάθμιση μωρή!». Αλλά δεν είναι.

5) Αν οι «εταίροι» δεν υποκύψουν, ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει δημοψήφισμα αλλά χωρίς να θέτει ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη! Και καλά, αν ο λαός πει «προχώρα στο μνημόνιο», τα πράματα είναι εύκολα. Αν όμως πει «δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους συμφωνίες», ο Τσίπρας τι θα κάνει; Θα ξαναπάει στο Σόιμπλε και θα του ζητήσει να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις; Και στο ενδιάμεσο ποιος θα ταΐζει τον ελληνικό Μινώταυρο; Ο Ντράγκι; Δυστυχώς για τον Αλέξη έχει πια αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα 5 ψάρια και τα 5 ψωμιά που έχει στο κρατικό ταμείο δεν επαρκούν για να χορτάσουν τους χιλιάδες πεινασμένους. Παρ’ όλα αυτά, δημοψήφισμα για το ευρώ δεν πρόκειται να γίνει. Το είπε και ο πασοκογενής Μητρόπουλος το πρωί. Ο ελληνικός λαός θέλει στην συντριπτική του πλειοψηφία να μείνει στο ευρώ! Πώς το ξέρουμε αυτό; Μα το λένε οι δημοσκοπήσεις των γνωστών εταιριών! Οπότε, μια δημοσκόπηση για την αποδοχή ή όχι των μέτρων και του νέου αριστερού μνημονίου θα ήταν μια καλή και αποδεκτή από τους «εταίρους» λύση. Όχι στα αδιέξοδα των λαϊκών δημοψηφισμάτων.

6) Για τους ανέργους και τα προβλήματα τους δεν ακούστηκε λέξη. Σε λίγο καιρό δεν υπάρχουν καθόλου και θα εξαφανιστούν από προσώπου γης. Ούτε στα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων δε θα τους βρίσκεις. Για τα κανάλια δεν κουβεντιάζεται καν.

7) Η Μέρκελ είναι σαν την Μέδουσα. Παραλύει τα θύματα της και μετά τα τρώει. Ο Αλέξης Τσίπρας – λίγο πριν τον κατασπαράξει – της αφιερώνει το τραγούδι του Μουζουράκη, “Madame”. “Μαντάμ, μαντάμ, μαντάμ τα δοντάκια σας είναι ταμάμ!!!»

8) Στις εκλογές -αν γίνουνε- ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 55%. Η Ελλάδα επιστρέφει από το Κολωνάκι πίσω στο Μπίθουλα και ο Αλέξης στον ρόλο του Νίκου Ξανθόπουλου σκίζει!

9) Η παλιά αοιδός Λίτσα Διαμάντη αποδεικνύεται προφήτης εφάμιλλη του Ησαΐα, του Ιεζεκιήλ, του Ιερεμία και του συνονόματου Ηλία. Είχε τραγουδήσει –από τότε– με πάθος πως «δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία, στην περίπτωση μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος»! Πυθία!

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Πιτσιρίκο, δεν ξανανοίγεις το θέμα της βασιλείας (έχεις γράψει παλαιότερα); Το πόπολο χρειάζεται αλογάκια, άμαξες, πριγκιπόπουλα και βασιλοπούλες. Εδώ δουλεύει, γιατί όχι και στην πατρίδα μας; Μην βλέπεις τι γινότανε παλιά με την Φρίκη. Τότε δεν υπήρχαν Μπόμπολας, Χατζηπαπάρας, Πορσοσάλτε και ΜΜΕ της διαπλοκής. Άσε που η Φρίκη ήταν κι αλλοδαπή. Αν βάζαμε καμιά δική μας, θα σπάζαμε το ρεκόρ του κρετινισμού και του κιτρινισμού. Τους είδες με τι σεβασμό μιλάγανε για τον Πάκη; Αν βάζαμε την Ντενίνη που έχει παίξει και την Θεοδώρα στο παρελθόν, πώς θα σου φαινότανε;

(Αγαπητέ Ηλία, με εντυπωσιάζει ότι εσύ ζεις στην Βρετανία αλλά ξέρεις καλύτερα από μένα και την τελευταία δήλωση που κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Ηλία, δεν πρόκειται να γίνει καμία ρήξη. Οι Έλληνες δεν θέλουν ρήξεις. Οι Έλληνες θέλουν μόνο φράγκα. Επίσης, θέλουν Βαρδινογιάννη και Χατζηνικολάου. Δεν αλλάζει τίποτα. Όλοι στις θέσεις τους. Και μόλις πεθάνουν αυτοί, τους διαδέχονται τα παιδιά τους. Τουλάχιστον έχουμε για πρώτη φορά ένα συμπαθητικό πρωθυπουργό. Και δεν είναι κι από τζάκι. Κάτι είναι κι αυτό, σε σχέση με τις σκατόφατσες που τρώγαμε στη μάπα τόσα χρόνια, με τις σοφές επιλογές του ελληνικού λαού. Ηλία, αν ο Τσίπρας δεν μεταλλαχτεί -είναι γλυκιά η καρέκλα του πρωθυπουργού-, τον βλέπω να την κάνει. Ο Τσίπρας μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί ακόμα πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο πολιτικό. Θα το καταλάβει, πού θα πάει; Όσο για την βασιλεία, έχουμε βασιλεία στην Ελλάδα. Βασιλεύει η βλακεία. Το κοινό της εκπομπής στο στούντιο είναι χαρακτηριστικό. Μη νομίζει κανείς πως ανθούν τα πνεύματα σήμερα στην Ελλάδα αλλά είναι κρυφά. Αλλά είναι όμορφα τώρα στην Ελλάδα. Άνοιξη, μυρωδιές πουλιά, κορίτσια με φούστες. Η άνοιξη είναι η ρήξη. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.