Έχω πρόταση

Καλησπέρα πιτσιρίκο,
Διάβασα το κείμενο σου με τίτλο “Μια προσωπική εξήγηση”, και θα ήθελα να πω στους αναγνώστες σου και ιδιαίτερα σε αυτούς που σου ζητάνε να κάνεις μία πρόταση, πως δεν χρειάζεται να σε ζαλίζουν. Έχω εγώ πρόταση. Ή μάλλον, προτάσεις! Και σε παρακαλώ πολύ να με στηρίξεις:

1. Όσοι εργάζεστε για 500 ευρώ το μήνα, ή δουλεύετε μαύρα, ή κάνετε υπερωρίες χωρίς να πληρώνεστε, ή σας ζητάνε να δουλεύετε Κυριακές, παραιτηθείτε.

2. Όσοι είστε άνεργοι, σταματήστε να ψάχνετε για δουλειές της ντροπής.

3. Όσοι έχετε σπίτια, μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ και λοιπούς φόρους

4. Μην πληρώσετε ούτε την εφορία σας και, προφανώς, μην πληρώνετε τις τράπεζες

5. Σταματήστε να δίνετε φακελάκια στα νοσοκομεία.

6. Όσοι φύγατε στο εξωτερικό, παραιτηθείτε από τις δουλειές σας και γυρίστε πίσω να συμπαρασταθείτε στους υπολοίπους· έτσι, για να μη νομίζετε πως βγάζω τον εαυτό μου απέξω.

Αυτά για αρχή. Δεν έχω βρει ακόμα όνομα για το κίνημα. Μπορούμε να το θέσουμε σε “δημοψήφισμα” και να αποφασίσουμε.

Επίσης, θα πρέπει όλο αυτό να προετοιμαστεί, ώστε κάποια από τα παραπάνω να γίνουν ταυτόχρονα από όλους και να προκαλέσουν το ανάλογο σοκ και πανικό στις αγορές και τους εργοδότες.

Εάν είστε έτοιμοι να τα κάνουμε όλα αυτά, πείτε το μου, ώστε να κλείσω εισιτήρια και να παραιτηθώ κι εγώ από τη δουλειά μου, και να επιστρέψω.

Εάν όχι, σταματήστε να κλαίγεστε και καλή καρδιά!

Φιλιά από τη Γερμανία

Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, στην πραγματικότητα, σχεδόν κανείς δεν θέλει πρόταση. Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν φράγκα με ανάθεση στην εκάστοτε κυβέρνηση. Τώρα, αν γίνει η συμφωνία, όπως όλα δείχνουν -και πέσουν οι νέοι φόροι κατακούτελα-, μας τελειώνουν και οι κυβερνήσεις για ανάθεση, οπότε μπορεί να παίξει και καμιά άλλη πρόταση. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Αλλά εγώ δεν πίστεψα καμία κυβέρνηση. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.