Η ακτινογραφία των τραπεζικών δανείων

KOKKINA-DANEIA

Το σύνολο των δανείων που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες ανέρχεται στο ποσό των 240 δισ. €.

Από αυτά, τα 120 δισ. € (το 50%) χαρακτηρίζονται ως εξυπηρετούμενα δάνεια και αφορούν 60 δισ. δάνεια προς επιχειρήσεις, 55 δισ. € στεγαστικά δάνεια και 5 δισ. € καναλωτικά δάνεια.

Από τα 240 δισ. € του συνολικού ύψους δανείων, τα 38 δισ. € (το 16%) έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση την τελευταία τριετία και αφορούν: 18 δισ. € επιχειρηματικά δάνεια, 13 δισ. € στεγαστικά και 7 δισ. € καταναλωτικά δάνεια.

Το 34% των συνολικών δανείων χαρακτηρίζονται ως μη εξυπηρετούμενα ή αλλιώς “κόκκινα” δάνεια και το συνολικό ποσό τους ανέρχεται στα 82 δισ. €.

Αυτά αφορούν στα 42 δισ. € επιχειρηματικά δάνεια (εκ των οποίων το 25% είναι δάνεια σε ΜΜΕ ύψους 10 δισ. €), 28 δισ. € στεγαστικά και 12 δισ. € καταναλωτικά δάνεια.

(Αγαπητέ Jo Di, εμείς που δεν έχουμε πάρει ποτέ δάνεια πόσοι είμαστε; Δηλαδή, σε πόσους ανθρώπους και σε πόσες επιχειρήσεις αντιστοιχούν αυτά τα δάνεια; Με κούρασαν τα τόσα δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια. Ζητώ την κατάργηση του χρήματος. Πολύ κουραστικό το χρήμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.