Ο Βασιλιάς Ληρ στην Θεσσαλονίκη

Kimoulis

Ο Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία του Τομάζ Παντούρ και με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο, θα παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, στις 14,15 και 16 Μαΐου.

LearΕίδα δυο φορές την παράσταση· την δεύτερη το προηγούμενο Σάββατο. Είναι μια εντυπωσιακή και ψαρωτική παράσταση, που δεν μοιάζει καθόλου με τις παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ που έχω δει εγώ τουλάχιστον.

Ο Τομάζ Παντούρ έχει μια εντελώς δική του σκηνοθετική άποψη, όπου κυριαρχεί το εικαστικό μέρος της παράστασης.

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον Γιώργο Κιμούλη -γιατί τον αγαπάω- αλλά του αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του να ανεβάσει μια τέτοια παράσταση· ειδικά, αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Χάρηκα πάρα πολύ που ο κόσμος ανταποκρίθηκε και το θέατρο ήταν γεμάτο.

Ξέρω πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι στη χώρα μας και πως οι καιροί δεν ευνοούν τις μεγάλες και πολυδάπανες παραγωγές αλλά ελπίζω να δούμε και άλλες τέτοιες παραστάσεις τα επόμενα χρόνια.

Να δούμε και διαφορετικά πράγματα, να δούμε και ανθρώπους από άλλες χώρες να συνεργάζονται με Έλληνες ηθοποιούς.

(Με την ευκαιρία, θέλω να πω πως ο Γιώργος Κιμούλης, εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, είναι κι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Και μόλις διαβάσει αυτό το σχόλιο, θα χαμογελάσει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.