Εξοστρακισμός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ( ΚΑΠ-ΜΕΑ) Ζακύνθου «ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ»

(Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τους αγώνες που έχει κάνει το Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου “Οι Ποπολάροι” -και εδικά ο αγαπημένος και ακούραστος Γιάνης Γρέκας- παρακαλώ τους υπεύθυνους να στηρίξουν την μεταφορά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο Καλλιπάδο, και να μην επιτρέψουν ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος των ΑμεΑ της Ζακύνθου. Παράλληλα, παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες να κοινοποιήσουν το κάτωθι κείμενο. Ευχαριστώ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Κέρκυρα 2 Ιουνίου 2015
Προς Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά
ΘΕΜΑ: Εξοστρακισμός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ( ΚΑΠ-ΜΕΑ) Ζακύνθου «ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ».

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Οι γονείς και οι φίλοι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, διαμαρτυρόμαστε έντονα και συμπάσχουμε με τους συναδέλφους – αδελφούς γονείς ΑμεΑ της Ζακύνθου , για τον στεγαστικό εξοστρακισμό του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Ζακύνθου από τον Δήμο Ζακύνθου με απαράδεκτο και ρατσιστικό τρόπο που δεν συνάδει με τους ευαισθητοποιημένους κοινωνικά Ιόνιους πολίτες και κυρίως τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διεθνούς Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑμεΑ που ψήφισε και η Ελληνική Βουλή.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τον Δήμο Ζακύνθου, διότι ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με την αρ. 57/2013 Απόφασή της παραχώρησε το κτίριο του πρώην Νηπιαγωγείου και του πρώην 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλιπάδου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζακύνθου, για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ζακύνθου, αδαπάνως για τον Δήμο, με δαπάνες του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ για την μεταστέγαση και την μεταφορά του, αλλά και για την αγορά νέου απαραίτητου για παιδιά με αναπηρία εξοπλισμού, για να μην είναι τα παιδιά αυτά φιλοξενούμενα στο Ειδικό Σχολείο Μπόχαλης χωρίς δική τους σχολική στέγη, όπως όλα τα Ελληνόπουλα, αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα (άρθ 21)

Η νυν Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Παύλο Κολοκοτσά μέσω Λαϊκής Συνέλευσης πολιτών Καλιπάδου προσπαθεί να ακυρώσει την προαναφερθείσα 57/2013 Απόφαση του Δήμου Ζακύνθου για να αποτρέψει την μεταφορά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ζακύνθου, για να γίνουν γραφεία του Τοπικού Συμβουλίου Καλιπάδου.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι΄ αυτήν την ρατσιστική, αντικοινωνική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ζακύνθου αντιμετωπίζοντας τα παιδιά με αναπηρία τα παιδιά ολόκληρης κάθε τοπικής κοινωνίας, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, αποκλείοντάς τα από την δικής τους σχολική στέγη .

Κύριε Δήμαρχε

Σας ζητάμε την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης Καλιπάδου μην την εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, γιατί θα αποτελέσει ιστορική και ρατσιστική απόφαση, που θα τη θεωρούμε ως πολύπαθοι γονείς παιδιών με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες ως ντροπή και όνειδος του Δ.Σ. Ζακύνθου, εν αντιθέσει με την ιστορικά επτανησιακή ευαισθητοποιημένη, πολυτισμική και εκλεπτυσμένη κουλτούρα των Ζακυνθίων.

Τέλος Κύριε Δήμαρχε

Θα αποτελεί διεθνής κατακραυγή για μια επικείμενη απόφαση του Δήμου Ζακύνθου για ένα συμπολίτη σας τον Γιάννη Βαρδακαστάνη, τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, τον επί δεκαετία Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ, τον πρώην Πρόεδρο και νυν Ταμία του Παγκόσμιου Οργανισμού ΑμεΑ που έχει αφιερώσει την ζωή του για τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των ΑμεΑ, τον άνθρωπο με την διεθνή ακτινοβολία που έχει κερδίσει με την κοινωνική προσφορά του τον διεθνή σεβασμό και εκτίμηση, τιμώντας την Ζάκυνθο και την Ελλάδα, που η Ζάκυνθος για να τον τιμήσει για όλα τα προαναφερόμενα έδωσε στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Ζακύνθου το όνομα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ», ενώ η Κέρκυρα ήδη έχει προγραμματίσει ειδική εκδήλωση στις 4 Ιουλίου 2015 για να τον τιμήσουν οι Αρχές της Κέρκυρας και ο Σύλλογός μας, για την προαναφερόμενη μέγιστη προσφορά του.

Κύριε Δήμαρχε

Απευθυνόμαστε με μεγάλο σεβασμό και ευελπιστούμε να μην δώσετε συνέχεια στην απόφαση των ανημέρωτων πολιτών του Καλιπάδου.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Σπύρος Ζουμπουλίδης

Η Γραμματέας

Σοφία Ζαχαράτου

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.