Η Ελλάδα ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει όνομα

2eurosΚαθώς η ώρα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους εκβιαστές της πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται, η κυβέρνηση πετάει στο τραπέζι ένα από τα τελευταία της χαρτιά και ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει όνομα.

Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ πως απαγορεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιεί τη λέξη “Ευρώπη” και τα παράγωγά της, αν δεν ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρώπη είχε ελληνική υπηκοότητα, αφού παντρεύτηκε τον Δία, οπότε η Ελλάδα έχει τα πνευματικά δικαιώματα της λέξης “Ευρώπη”, και θα πρέπει να της καταβληθούν 4 τρισεκατομμύρια ευρώ, ως αποζημίωση, για την χρήση της λέξεως εδώ και πολλούς αιώνες.

Παράλληλα, η Ελλάδα ζητάει να είναι η μόνη χώρα που θα μπορεί να αποκαλεί “ευρώ” το νόμισμά της αλλά επιτρέπει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μετονομάσουν τα ευρώ τους και να τα αποκαλούν “δραχμές”.

Η Άνγκελα Μέρκελ παρενέβη και δήλωσε πως ο Δίας είχε την Ευρώπη αστεφάνωτη -γιατί ήταν τυπικός Έλληνας τεμπελχανάς και βαριόταν να παντρευτεί-, οπότε το αίτημα της Ελλάδας δεν στέκει.

Η Ελλάδα επανήλθε με νέα βροντερά αποδεικτικά στοιχεία, αφού ένας βοσκός στην Κρήτη βρήκε σε μια σπηλιά του όρους Δίκτη το προικοσύμφωνο της Ευρώπης και τις βέρες.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει την άμεση αλλαγή ονομασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να πάει ο ΦΠΑ στο 3%-, ενώ προτείνει η προσωρινή ονομασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι Βαρβαρική Ένωση ή Μαφία.

(Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που του φαίνονται πια πάρα πολύ αστεία όλα αυτά-από το Μνημόνιο και τη συμφωνία μέχρι τις δηλώσεις του κάθε γελοίου Σόιμπλε- μετά από πέντε χρόνια χρεοκοπίας και εκβιασμών.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.