Πλακάτ και διαδηλώσεις

menoumeevropi1Πλακάτ από την αντικυβερνητική διαδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία χτες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος με το σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”.

Die LinkeΠλακάτ με το σύνθημα “Αλληλεγγύη στην Ελλάδα” ύψωσαν χτες οι βουλευτές του Die Linke στη γερμανική Βουλή, λίγο μετά το τέλος της ομιλίας της Άνγκελα Μέρκελ.

Είναι ολοφάνερο πως ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση μπορούν να κινητοποιήσουν μεγάλα κομμάτια των πολιτών , ώστε να κατέβουν στις διαδηλώσεις που διοργανώνουν. Για την ώρα, μπορούν να κινητοποιήσουν 4 με 5 χιλιάδες.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 -ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του νέου μνημονίου, προκειμένου να προχωρήσει το νέο δανειακό πακέτο και το PSI-, στους δρόμους της Αθήνας ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ήμουν παρών σε όλες, οπότε έχω άποψη.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2012, οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Τότε, εγώ έπαψα να εμπιστεύομαι τον όγκο των διαδηλώσεων. Αλλού παίζεται το παιχνίδι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.