Take it or leave it

Καλησπέρες από τον εξωτικό και απίστευτα υγρό Παναμά.
Ρε συ Πιτσιρίκο, βλέπω τι γίνεται εκεί στην πατρίδα και έχω φρίξει.
Τι #ΜένουμεΕυρώπη, Τι #ΦεύγουμεΕυρώπη, τι #Δεν πας να γαμηθείς Ευρώπη, και άλλα χαριτωμένα. Γιατί δεν κάνουμε κανένα #Ρε μαλάκες θα μείνουμε Ελλάδα ό,τι και να γίνει, γιατί η αλήθεια φίλε είναι ότι η ξενιτιά -ακόμη και με ιδιωτική πισίνα και καταρράκτες από παλαιωμένο ρούμι όπως εδώ- είναι πικρή, κακά τα ψέματα.

Έχουμε χωριστεί όπως παλιά στα καφενεία του ’80 τώρα σε τοίχους και βγάζουμε τα λυσσακά μας ο ένας στον άλλον.

Το τι μου έχουν πει επειδή είμαι αριστερών πεποιθήσεων τις τελευταίες μέρες δεν τα έχω ακούσει ούτε όταν έλεγα στα meeting room των πολυεθνικών και των διαφημιστικών ότι είμαι αριστερός την εποχή της αφθονίας!

Και φαντάζομαι ότι και πολλοί «δικοί μου» λένε ανάλογα στους διαφωνούντες.

Γιατί δεν καθόμαστε όλοι μαζί κάτω σαν πολίτες και όχι ως οπαδοί να συμφωνήσουμε στα βασικά ιδίως τώρα που η επικοινωνία είναι άμεση και εύκολη στους τοίχους, και προσπαθούμε να ξανακάνουμε καφενεία δεν μπορώ να καταλάβω.

Θα φτάσουμε -αν δεν έχουμε φτάσει ήδη και δεν το έχω πάρει χαμπάρι- να μην μιλάμε η μια πλευρά στην άλλη . Και τότε να δω πως θα ξεμπερδέψουμε!

Η κατάσταση είναι απλή κύριοι Ευρωπαίοι. Ήμασταν μαλάκες και θύματα τόσα χρόνια και ψηφίζαμε πολιτικούς που σε συνεργασία με πολυεθνικές και εταιρείες παραγωγής όπλων σας φάγαμε τα λεφτά. Το ξέρατε, το ξέραμε δεν κάνατε τίποτε, δεν κάναμε τίποτε.

Αποδεχτήκαμε σαν μαλάκες και βολεψάκηδες τους ίδιους πολιτικούς που εφάρμοσαν τα σχέδια των δικών σας πολιτικών να φτιάξουμε την κατάσταση μέσω εφαρμογής των μνημονίων και η κατάσταση, αντί να φτιάξει, χειροτέρεψε.

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι πρέπει να ζήσουμε. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και ως απόδειξη σας στέλνουμε πολιτικούς που δεν τα παίρνουν, νέους σε αντιλήψεις που μένουν στην Κυψέλη και κυκλοφορούν με μηχανή και όχι σε αλεξίσφαιρες λιμουζίνες. ΟΚ, δεν ταιριάζουν σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας για πολιτικούς αλλά εμάς μας κάνουν.

Πέστε και εσείς στου δικούς πολιτικούς να κάνουν το ίδιο ή αλλάξτε τους αν ζηλεύετε.

Αλλά εμείς πρέπει να ζήσουμε.

Σας είπαν σε όλους τους τόνους τι σχεδιάζουν να κάνουν.

Η κοινή λογική (μαζί με την πλειοψηφία της οικονομικής διανόησης παγκοσμίως) συμφωνούν. Αυτοί οι άσχετοι που έχετε βάλει να σας κυβερνούν ακούν τους ακόμη πιο άσχετους από πραγματική οικονομία τεχνοκράτες που έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Εμείς όμως πρέπει να ζήσουμε. Take it or leave it.

Χαιρετισμούς από τον –γαμώ την έλλειψη του σε τσίπουρο- Παναμά.

Άκης

Υ.Γ. Γνώρισα πριν λίγες μέρες έναν από τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ σε ένα μπαρ εδώ. Σε διαβεβαιώνω πως όντως ο τύπος -και από όσο κατάλαβα από την συζήτηση- και όλοι οι συνάδελφοί του ζουν σε μια φούσκα μαζί με ένα excel . Δεν έχουν ιδέα από πραγματική οικονομία.

(Αγαπητέ Άκη, η εικόνα στην Ελλάδα δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, ούτε όλοι οι Έλληνες είναι στα social media να βρίζουν ο ένας τον άλλον. Να είσαι καχύποπτος με αυτούς που είναι όλη μέρα στο Διαδίκτυο και “δίνουν μάχες”. Κάποιο χοντρό πρόβλημα έχουν. Επίσης, είναι πολύ κουραστικοί αυτοί που έχουν συνέχεια “δίκιο” στο Διαδίκτυο. Είπαμε, η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη παρεξηγημένες και αδικημένες μεγαλοφυΐες. Και πρόσεξε πως -με συντριπτική πλειοψηφία- είναι άνδρες. Η υστερία στην Ελλάδα έχει γίνει ανδρικό χαρακτηριστικό. Δεν είναι διχασμένη η ελληνική κοινωνία, παρά την προσπάθεια που κάνουν τα κόμματα, οι ολιγάρχες και άλλοι παράγοντες. Οι περισσότεροι Έλληνες ξέρουν πως είμαστε -σχεδόν όλοι, εκτός από ολιγάρχες και μεγαλοαστούς- σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, και πως θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βγούμε από αυτήν. Το να βρίζει ο ένας τον άλλον δεν βοηθάει σε τίποτα. Άλλωστε, δεν βοήθησε τόσα χρόνια που ήταν κοινή πρακτική. Από την άλλη, ας πρόσεχαν και οι Έλληνες. Σαράντα χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζα εγώ αλλά ψήφιζε πάνω από το 80%. Αυτά τα λάθη πληρώνονται. Παθαίνεις για να μάθεις. Άκη, όσο δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Δεν είναι η οικονομία και το ευρώ το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι η παντελής απουσία της Δικαιοσύνης. Κι όσοι φωνάζουν όλη μέρα για την Ευρώπη, το ευρώ, την Αριστερά και την Δεξιά, το ξεχνάνε αυτό. Να είσαι καλά στον εξωτικό Παναμά. Αλήθεια, πόσο είναι τα αεροπορικά εισιτήρια για τον Παναμά; Λέω να κάνω ένα #MenoumePanama.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.