Η Μέρκελ δεν θέλει να γίνει ο νεκροθάφτης της Ελλάδας

tsipras-merkel1-400x250Καθώς οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους φτάνουν στο πιο κρίσιμο σημείο, είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει ο Ευρωπαίος ηγέτης που θα αναλάβει να πάρει πάνω του την διαπραγμάτευση και να σταθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, αναφέρεται πως, για διαφορετικούς λόγους, η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Γιούνκερ, ο Ντάισελμπλουμ, η Λαγκάρντ και ο Ντράγκι δεν έχουν την πολιτική ικανότητα -ή τις αρμοδιότητες- να κάνουν διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα και να φτάσουν σε μια λύση στο θέμα της Ελλάδας -που είναι θέμα όλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit και η εξάπλωση της κρίσης και σε άλλες χώρες.

Είναι προφανής η πολιτική ένδεια των σημερινών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτούς τους ηγέτες δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος πως η Ευρωπαϊκή Ένωση -όπως την ξέρουμε σήμερα- δεν πρόκειται να πάει πολύ μακριά.

Στο άρθρο της Le Monde αναφέρεται πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να μείνει στην Ιστορία ως ο νεκροθάφτης της Ελλάδας.

Νομίζω πως σε αυτό το θέμα έχω τη λύση.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν χρειάζεται να γίνει νεκροθάφτης της Ελλάδας.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν χρειάζεται να θάψει την Ελλάδα.

Μπορεί να την κάψει.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.