Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη

kanena-spiti -sta-xeria-prwin-kniti

Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει σήμερα νομικό καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Αυτό που υπάρχει είναι μια ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών μέχρι το τέλος του 2015.

Η σημερινή κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- είναι εντελώς αναξιόπιστη μετά τη συμφωνία για νέο Μνημόνιο, οπότε το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” γίνεται -προς τιμήν του πρώην Κνίτη Αλέξη Τσίπρα- “Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη”.

Υπάρχει κάτι χειρότερο -και πιο σουρεαλιστικό- από το να σου πάρουν το σπίτι οι κομμουνιστές ή οι τράπεζες:

Να σου πάρουν το σπίτι οι πρώην κομμουνιστές και να το δώσουν στις τράπεζες.

Αφού ευχαριστήσω τον Jo Di -που δεν μου έχει χαλάσει ποτέ χατίρι- για την φωτογραφία, εύχομαι το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη” να ξεπεράσει και το σύνθημα “Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα”.

Ελπίζω αυτό το σύνθημα να γραφτεί σε όλους τους τοίχους της χώρας, να ακουστεί σε όλες τις διαδηλώσεις και να το φωνάξουν τα Παόκια στην Θύρα 4.

Αυτές είναι οι χαρές της ζωής για εμάς τους λαϊκούς γραφιάδες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.