Καθρεφτάκια
Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Είπες για καθρεφτάκια που έχει γεμίσει η Ελλάδα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.
Ως γνήσιος Έλληνας, νόμιζα ότι αφορούσε τους άλλους και όχι εμένα.
Σε πέντε ημέρες, από υπέρμαχος του όχι, έφτασα να φοβάμαι και να μη θέλω να πάω να ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου κι εγώ σε δημοψήφισμα.
Οι δικαιολογίες -λέγε με φόβο- πολλές: Τα μικρά μου παιδιά που μπορεί να πεινάσουν, η δουλειά που έχτισα με πολύ κόπο, οι αποταμιεύσεις που θα χαθούν, το στεγαστικό που θα συνεχίσει να μας κυνηγάει κλπ κλπ κλπ
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ των δημοσίων υπαλλήλων, των κομματόσκυλων, το παλιό ΠΑΣΟΚ, που μας είχε στο σκοτάδι για τη διαπραγμάτευση και εφησυχάσαμε κλπ κλπ κλπ.
Από την άλλη, ο πατέρας μου, συνταξιούχος οικοδόμος, που βλέπει πολύ περισσότερο τηλεόραση από εμένα, να μη μασάει στην ελεεινή προπαγάνδα του ναι και να είναι σταθερά όχι αν και πρώην πασόκος από τους αγνούς (ναι υπηρχαν και τέτοιοι).
Και σκέφτηκα λοιπόν, αυτό που είχες γράψει ότι “όποιος ξεχνάει από πού έρχεται δεν ξέρει που πηγαίνει”
.Τον Επίκουρο που έλεγε οτι “ο,τι έχεις σε κατέχει”. και το βάρος στην ψύχη μου αν φανώ κότα σε ένα τόσο απλό θέμα.
Οι προθέσεις του Τσίπρα λίγο με νοιάζουν πια. Ο καθρέφτης κόντεψε να με φτύσει.
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ
Φιλικά
Γιάννης
Υ.Γ. Όλο το σκυλολόι που υποστηρίζει το ΝΑΙ μου έδιωξε και την παραμικρή αμφιβολία.
(Αγαπητέ Γιάννη, ΟΧΙ. Για να μπορούμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας την Δευτέρα το πρωί. Να είσαι καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

