Καλά τα καταφέραμε

Φίλε Πιτσιρίκο, παρακολουθώ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και λέω στον εαυτό μου: «Αφού τα ήξερες».
Ανηκω στην αριστερά απο το 1984 από τους Νέους Πρωτοπόρους της ΚΝΕ. Από την εποχή που ακόμα δεν αγοράζαμε Ριζοσπάστη και Οδηγητή από το περίπτερο επειδή φοβόμασταν, και μας τα έφερναν κάθε Κυριακή φοιτήτριες της Νομικής στο σπιτάκι του παππού μου στην Κομοτηνή.

Από την εποχή που αναφερόμασταν στους συντρόφους δημοσίως ως «δικούς μας» και η ώρα που συναντιόντουσαν οι Οργανώσεις Βάσεις ήταν επτασφράγιστο μυστικό εξαιτίας της επαναστατικής δομής του κόμματος.

Έχω ζήσει διασπάσεις και ενώσεις μπόλικες μέχρι τώρα. Και για να είμαι ειλικρινής τις έχω βαρεθεί. Τα αριστερότερα πιάσανε δουλειά ξανά όπως τότε το 89 που διαγράφηκα από την ΚΝΕ. Ως λιγότερο αριστερός…

Κακά τα ψέματα, η Αριστερά ποτέ δεν ήταν ενωμένη. Φταίει ίσως ότι, μεταξύ σκεπτόμενων ανθρώπων, επικρατεί η…σκέψη.

Η λογική των συνιστωσών ήταν ίσως η καλύτερη προσέγγιση που υπήρξε ως τώρα για να υπάρχει σύνθεση.

Ο καθένας έχει την άποψη του, την λέει αλλά επικρατεί η πλειοψηφία.

Μέχρι που γίναμε «κυβερνώσα» αριστερά. Πάνε και οι συνιστώσες, πάνε και οι απόψεις πάνε και όλα.

Τι να κάνεις είπα, πώς αλλιώς να πάρεις κυβέρνηση σε μια χώρα που έχει μάθει σε αρχηγικά κόμματα; Και το βούλωσα.

Από τότε, στην οργάνωση της Λούτσας που ανήκω, έβλεπα την αρχή της διάσπασης. Είχαν βγει τα μαχαίρια από τότε στην βάση του κόμματος.

Εμείς του Συνασπισμού αναφερόμασταν στον εαυτό μας ως οι της «πλειοψηφίας», οι της πλατφόρμας ως «αριστεροί» και πάει λέγοντας…

Αυτές τις μέρες βλέπω τις τελευταίες πράξεις του δράματος. Τελειώνουμε και αρχίζουμε. Πού θα μας βγάλει. κανείς δεν ξέρει και πιθανόν κανέναν να μην ενδιαφέρει πια εκτός από εμάς.

Ελπίζω να επικρατήσει η λογική, αν και δεν το βλέπω.

Έτσι κι αλλιώς δώσαμε ένα δείγμα γραφής. Καλό ή κακό, θα το κρίνει η Ιστορία και η κάλπη.

Hasta la vista

Από τον –εδώ σε θέλω μάστορα- τροπικό Παναμά

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, ελπίζω να μην έπαθες κάποια σοβαρή βλάβη στα νιάτα σου στην ΚΝΕ. Ο Τσίπρας, πάντως, έπαθε. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι νέοι γράφονται σε κομματικές νεολαίες. Άλλωστε, κομμουνιστής σε αστικό κομμουνιστικό κόμμα δεν υπάρχει. Άκη, εμένα δεν με νοιάζει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά. Ούτε με ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά θέματα των αριστερών κομμάτων. Μια δέσμευση είχε ο ΣΥΡΙΖΑ -να μην υπογράψει Μνημόνιο- και την πρόδωσε. Θα στήριζα οποιονδήποτε τηρούσε αυτή τη δέσμευση. Ακόμα και τον Αντώνη Σαμαρά. Ας διασώσει κάποιος πολιτικός την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Δεξιός ή αριστερός, δεν με ενδιαφέρει. Να είσαι καλά. Κι εδώ τροπικά είναι τώρα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.