ΟΧΙ

Αγαπητέ Πιτσιρίκο και Πιτσιρίκοφανς
Έχουν βγει τα μάτια μου και η ψυχή μου μαζί τις τελευταίες μέρες διαβάζοντας αυτά που γράφει ο κόσμος εδώ και αλλού, και οι ξένοι, και στο τουίτερ, και φυσικά και εγώ όπως και εκατομμύρια άλλων Ελλήνων -και εντός και εκτός- έχουμε παραμερίσει τις προσωπικές μας τραγωδίες και συγκεντρωνόμαστε στην τραγωδία της χώρας μας! Είναι φυσικό, αφού καμία προσωπική τραγωδία δεν υπερτερεί από το γενικό καλό ή κακό!

Όμως, μου έχει κολλήσει στο μυαλό μια από αυτές τις χαζές ατάκες που επίσης διάβασα: Δεν μπορείς να ταπεινωθείς, αν δεν συναινέσεις στην ταπείνωση (Έλενορ Ρούσβελτ).

Σαν γυναίκα στα 52 μου, το λαμβάνω -για πολλούς λόγους- σοβαρά υπ’ όψιν μου.

Δεν γίνεται για άλλη μια φορά λοιπόν να αποδεχτούμε μια ταπείνωση, ερμηνεύοντας την σαν ενοχή του λαού που δεν ξέρει τι θέλει. Σαν να είμαστε ηλίθιοι, διπολικοί, τριπολικοί ή άσχετοι.

Ο λαός είναι 20 βήματα τουλάχιστον μπροστά από κάθε κυβέρνηση, και για το μόνο πράγμα που είναι ένοχος είναι που του αρέσει η μυθολογία με ωραίο τέλος, φύσει αισιόδοξος όμως!

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να ερμηνεύει το όχι ή το ναι κατά πώς βολεύει και μετά να λέει μαλακίες!

Είπαμε Όχι στο κι άλλο σκύψιμο, Όχι στις ηλίθιες συμφωνίες που δεν αποτελούν λύσεις για κανέναν, και Ναι στην μαχητική στάση ακόμη και για ρήξη πάση θυσία, και ας λέει μπούρδες η κυβέρνηση.

Εγώ αρνούμαι να αποδεχτώ τις ερμηνείες της όποιας κυβέρνησης και επιμένω ότι είπαμε όχι στις μαλακίες.

Ας μείνουμε σταθεροί στην άρνηση των βολικών ερμηνειών, χωρίς να απαξιώνουμε τον Ελληνικό λαό και ας μην αποδεχτούμε την ταπείνωση που μας αποδίδουν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να αποδεχτούν την δική τους υποχώρηση!

Είναι δική τους και Όχι δική μας και δεν την μοιραζόμαστε.

Όχι λοιπόν και πάλι Όχι

Πόπη

(Αγαπητή Πόπη, ΟΧΙ! Όσο για την κυβέρνηση, θα πω μια ατάκα που έλεγε ο Θανάσης Αλευράς στις Θεσμοφοριάζουσες: “Δεν μπορεί, μωρέ, η άχαρη, δεν μπορεί!”. Δεν πειράζει, η επόμενη θα μπορέσει. Πόπη, ΟΧΙ! Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.