Παραδοχές και Προσωπικά

Η επιβίωση του pitsirikos.net εξαρτάται αποκλειστικά από τους αναγνώστες του. Γίνετε συνδρομητές εδώ.

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα τα οποία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι.

Η κυβέρνηση, δεν ξέρουμε πόσο σκατά ή πόσο καλά τα πήγε στις διαπραγματεύσεις μιας και όλα τα Euro-κάτι είναι κεκλεισμένων των θυρών.
Προσωπικώς: Δεν πιστεύω κανέναν.

Η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για την ακρίβεια άμα υπέγραφε τα μέτρα που είχε προτείνει η διαφορά στα δις είναι τεράστια (από την μία θα έρχονταν λεφτά από την άλλη θα έφευγαν).
Προσωπικώς: Δεν τους πίστεψα προεκλογικά και δεν τους ψήφισα γιατί ακούγονταν σαν τον Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση δεν έχει βρώμικο ιστορικό, επειδή δεν έχουν ιστορικό, αλλά σιγά σιγά βγαίνουν μικρές βρώμες και γι’ αυτούς.
Προσωπικώς: Τώρα είναι ευκαιρία για την κυβέρνηση να δείξει ότι είναι καθαρή και ότι δεν έχει καμία σχέση με το αλισβερίσι που γινόταν τόσα χρόνια. Πέντε μήνες δεν είναι αρκετοί σε σύγκριση με τις άλλες κυβερνήσεις.

Δεν ξέρουμε άμα τα άτομα που απαρτίζουν την κυβέρνηση νοιάζονται για μας ή για το κόμμα και την τσέπη τους.
Προσωπικώς: Στα παπάρια μου. Ποτέ δεν εμπιστεύτηκα το σινάφι των πολιτικών και ποτέ οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν ήταν άξιοι εκτίμησης.

Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση λένε ψέματα, πολλά ψέματα και οι δυο.
Προσωπικώς: Μα… γι’ αυτό δεν τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια;

Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κάνουν κωλοτούμπες όπως τους συμφέρει, απλώς το τελευταίο διάστημα έχουμε επικεντρωθεί σε αυτή την κυβέρνηση, και αυτό είναι λογικό.
Προσωπικώς: Ντροπή, ντροπή και στους δυο, ντροπή και τίποτα άλλο. Γιατί έτσι μας λένε ηλίθιους. Και φυσικά ντροπή και σε εμάς που δεν θυμόμαστε.

Η αντιπολίτευση έχει 20 χρόνια βρώμικο ιστορικό (όχι κακό, βρώμικο).
Προσωπικώς: Μα… γι’ αυτό δεν τους ψηφίζατε;

Η αντιπολίτευση μιλάει για ενότητα, ενώ σπέρνει η ίδια την διχόνοια, και είναι φταίξιμό της, γιατί η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη πλειοψηφικά στις προηγούμενες εκλογές.
Προσωπικώς: Ντροπή, αλλά η δουλειά τους δεν είναι να θέλουν την κουτάλα;

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα κερδίσουν καλύτερους όρους στις διαπραγματεύσεις.
Προσωπικώς: Εγώ πιστεύω ότι ένα ΟΧΙ θα είναι καλύτερο (και τελευταίο) διαπραγματευτικό χαρτί.

Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι το ΝΑΙ είναι καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί.
Προσωπικώς: Εδώ μπορώ να γράψω ολόκληρο βιβλίο αλλά θα επιμείνω στο ότι: Η κυβέρνηση θα πέσει και θα γίνει κυβέρνηση συνασπισμού (σας θυμίζει κάτι ο Παπαδήμος;).

Και δεν νομίζω ότι το ΝΑΙ σε όλα εδώ και 5 χρόνια ήταν διαπραγμάτευση.
Δεν έχουμε πρόγραμμα, κοινώς λεφτά, έληξε πριν δυο μέρες. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ΑΤΜ.
Προσωπικώς: Δεν καταλαβαίνω μια μερίδα πολιτών που τρέχουν να βγάλουν τα πολύτιμα χαρτιά τους για να τα κρύψουν κάτω από το στρώμα. Ο μέσος όρος των Ελλήνων δεν μπορεί να τραβήξει 60 ευρώ την μέρα γιατί δεν έχει 1.800 ευρώ μισθό (60*30=1800). Αλλά επίσης ντροπή και στη κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να δυσχεράνει τον παραγωγικό τομέα. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται παραπάνω από 60 νομίσματα την μέρα.

Η οικονομία δεν θα κρατήσει πολύ έτσι, το συμπεραίνουμε από το παραπάνω, αλλά είναι άλλο ζήτημα και πρέπει να καταγραφεί ξεχωριστά.
Προσωπικώς: Πρέπει να δοθεί λύση όσο ο κόσμος είναι ψύχραιμος. Αυτό σημαίνει το πολύ μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα.

Η οικονομία μας πριν τις εκλογές ήταν πουτάνα. Δεν είμαι οικονομολόγος για να τα αναπτύξω, δεν είσαι οικονομολόγος για να μου τα αναπτύξεις, αλλά ακόμα και να είσαι, γκαϊλα μας μεγάλη γιατί υπάρχουν εκεί έξω ένα τσούρμο ειδικοί με Νόμπελ και κωλόχαρτα και δεν μπορούν να συνεννοηθούν. (Οι αναφορές στα παρακάτω κοινωνικά στρώματα είναι προ-κρίσης)
Προσωπικώς: Ο (ρωμαϊκός) προλετάριος, ο φτωχός λαός το κατάλαβε (ΥΓ ο οποίος σε αντίθεση με τους Ρωμαίους προλετάριους πληρώνει φόρους για ένα κομμάτι ψωμί).

Προσωπικώς: Ο μικρο-αστός το κατάλαβε, (συγνώμη εδώ θα κάνω μια ανάλυση ποιος ήταν ο μικρο-αστός), ο δημοσιοϋπαλληλάκος το κατάλαβε, ο ελεύθερος επαγγελματίας το κατάλαβε, το μικρομάγαζο το κατάλαβε, ο ιδιωτικός υπάλληλος το κατάλαβε.

Προσωπικώς: Ο μεσαιο-αστός το είδε και το κατάλαβε αλλά δεν τον έτσουξε όπως τους από πάνω, (συγνώμη εδώ θα κάνω μια ανάλυση ποιος ήταν ο μεσαιο-αστός), ο επιχειρηματίας που ταΐζει 5-10 ιδιωτικούς υπαλλήλους το κατάλαβε, ο έμπορας και αυτός, ο μεγάλο-δημόσιος υπάλληλος (όχι δεινόσαυρος) το κατάλαβε, και ο καλός ιδιωτικός υπάλληλος το κατάλαβε και αυτός.

Προσωπικώς: Μετά αρχίζει το ενδιαφέρον, (μεγαλοαστοί, και υψηλότερες τάξεις) που όμως δεν θα το αναπτύξω, γιατί αυτό το κείμενο δεν απευθύνεται σε αυτούς.

Προσωπικώς: Ο κοινωνικός διαχωρισμός στο παρών άρθρο έγινε επίτηδες με οικονομικούς όρους γιατί έτσι το βιώνουν οι κατώτερες οικονομικά τάξεις.

Κακία: Με τόση γνώση που έχει μαζέψει ο μέσος Έλληνας από “Πρόεδρος” θα γίνει “Οικονομολόγος”.

Η οικονομία δεν θα γίνει όπως ήταν πριν 10 χρόνια, τον κώλο σας να βαράτε κάτω. Και δεν θέλω να ακούω λόγια του αέρα παρακαλώ.
Προσωπικώς: Δεν πρέπει να γίνει, ήταν άρρωστο.

Ο ελληνικός λαός είναι επιεικώς, ηλίθιος. Το λέτε όλοι για όλους οπότε έχουμε συμφωνία.
Προσωπικώς: Δεν είναι ηλίθιος, είναι τεμπέλης και αμόρφωτος (όχι ασπούδαστος). Το τεμπέλης δεν το προσάπτω στην δουλειά, αλλά στο ότι δεν χρησιμοποιεί φαιά ουσία πέρα από την καλοπέρασή του.

Ο ελληνικός λαός έχει σύγχρονη, ελεύθερη ιστορία 194 χρόνια. Τα μόνα χρόνια που ήταν καλά ήταν των παχιών αγελάδων και αυτά μας έφεραν εδώ.
Προσωπικώς: Καλά πάθαμε, όποιος τρώει και πίνει και δεν ζητά τον λογαριασμό αυτά παθαίνει. Διαφωνώ στο “μαζί τα φάγαμε”, αλλά από την κατοχή που έτρωγε η γιαγιά μας γαλέτα (άμα δεν έτρωγε καμιά σφαίρα) εμείς ήμασταν πίσω από  γυαλιστερό τιμόνι με 4-5,6,7,8,9 χρόνια σπουδών.

Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά (που συνειδητοποιημένα, χωρίς να διαμαρτύρονται και να ζηλεύουν) για να ζήσουν την οικογένειά τους δούλευαν οικοδομή, πακετάς και ότι άλλη χαμαλοδουλειά έβρισκαν. Σήμερα το μπράβο δεν ισχύει γιατί όλοι ζορίζονται.

Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι για τον… μπάζα. Συμφωνούμε πιστεύω όλοι σε αυτό, αλλά για του λόγου το αληθές αρκεί να δει κανείς το πρόγραμμά τους και τα πάνελ τους πριν την κρίση. Δεν νομίζω ξαφνικά με την κρίση να έγιναν ποιότητα BBC και αντικειμενικότητα όπως… όπως… όπως; Δεν ξέρω!
Προσωπικώς: Δεν έχω τηλεόραση από τα 17.

Τα ελληνικά ΜΜΕ λένε ψέματα. Όταν κάνεις έγκυρο ρεπορτάζ με μυστικές, ανώνυμες πηγές είναι σαν να μου μιλάει η φωνή του θεού που δεν θα την κρίνω, δεν θα την αμφισβητήσω αλλά θα την αγκαλιάσω και θα την ενστερνιστώ.
Προσωπικώς: Μπεεεε. Καλά ρε νεοέλληνα, τι σπούδαζες τόσα χρόνια; Ένα citation δεν έψαξες ποτέ; (πριν είπα ότι είμαστε αμόρφωτοι, όχι ασπούδαστοι, ε να που βγαίνω ψεύτης στο ίδιο μου το κείμενο)

Τα ελληνικά ΜΜΕ χρηματίζονται και (ή) εξυπηρετούν συμφέροντα. Γιατί αλλιώς θα μιλούσαν ψύχραιμα,αντικειμενικά και θα παρέθεταν όλες τις απόψεις, τις οποίες με ώριμες διαδικασίες θα άφηναν τον πολίτη να κρίνει.
Προσωπικώς: Τις προάλλες πήγα για ένα καφεδάκι με κάτι φιλαράκια, τα οποία με διαβεβαίωσαν ότι κάνω λάθος. Ότι δεν έχουν καμία σχέση με τράπεζες, το IMF, και το βρώμικο χρήμα που υπάρχει. Αλλά ότι είναι λαϊκοί, καθημερινοί, με ευρωπαϊκή ταυτότητα άνθρωποι και πάνω απ’ όλα πατριώτες, που πρέπει να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό να πάρει μια απόφαση. Και καθώς πρέπει Ευρωπαίοι, τα ίδια φιλαράκια, μετά τον καφέ πήρανε την πρώτη πτήση για Μύκονο και να κάνουνε πάρτι στο γιοτ του μεγάλου αφεντικού.

Τα ελληνικά ΜΜΕ τρομοκρατούν. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για το: τσουνάμι, πολέμους, ISIS και ούτω καθεξής…
Προσωπικώς: Πριν γίνει ο τελευταίος χαμός με την ελληνική οικονομία είδα σε άρθρο στιγμιότυπο από ελληνικό κανάλι να περιγράφει: «Σκηνές ντροπής». Μπορείτε να μαντέψετε το περιεχόμενο; Αποκεφαλισμός 21 Κούρδων. Μπουκέτα στον δημοσιογράφο μέχρι να ψοφήσει (ψοφήσει και όχι πεθάνει). Για το σήμερα δεν χρειάζεται να πω κάτι, άνοιξε την τηλεόραση και περίμενε 2-3 λεπτά για να ακούσεις λέξεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν σε θανάτους χιλιάδων ανθρώπων αλλά ισχύουν για τις ουρές στα ΑΤΜ.

Κουραστήκαμε. Πάνε πολλά χρόνια το ίδιο παραμύθι, και θα συνεχιστεί είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ. Το ΟΧΙ αφήνει κάποια ενδεχόμενα καλύτερα, κάποια ενδεχόμενα χειρότερα. Το ΝΑΙ δεν λέει τι αφήνει, πέρα ότι θα είμαστε στην Ευρώπη για ένα διάστημα ακόμα.
Προσωπικώς: Τεράστια συζήτηση… Διαβάστε το 9 και το 10. Συνέχεια ίσως σε άλλο άρθρο.

Κουράστηκα προσωπικά. Πάνε τόσα χρόνια το ίδιο παραμύθι: Κάποιοι να μιλούν, και κάποιοι να μην ακούν. Κάποιοι να μιλούν και κάποιοι να μην κρίνουν. Κάποιοι να αδιαφορούν και κάποιοι να ρίχνουν ευθύνες. Με καίει και με πονάει πιο θα είναι το αποτέλεσμα, με ματώνει την καρδιά άμα μου σβήσετε το μέλλον.

Αλλά εγώ θα ΕΠΙΒΙΩΣΩ και θα ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ! Θα προχωρήσω είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ γιατί πλέον θα ξέρω ότι την ΕΥΘΥΝΗ που ανέλαβε ο Ελληνικός λαός.

Υ.Γ. Το πώς θα το εξηγήσω στα μελλοντικά μου παιδιά, είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ αυτό είναι μια άλλη ιστορία, ένα παραμύθι που μάλλον είναι για ενήλικες.

Σας αγαπώ,
Σας εκτιμώ,
Σας φιλώ,
Αποστόλης

(Αγαπητέ Αποστόλη, το κείμενό σου μου θύμισε το Θέλω να τα πω του Άκη Πάνου. Τα είπες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net για να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.