Οι Έλληνες, αντί να φάνε αυτούς που τους κατέστρεψαν, θα φαγωθούν μεταξύ τους

Γεια σου πιτσιρίκο,
Ακριβώς στο κορύφωμα της θερινής ραστώνης και των μπάνιων του λαού, ψηφίζεται με ένα νόμο, με δύο άρθρα και ως κατεπείγον, το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Το μνημόνιο της πρώτης φοράς αριστερά.

Τα μέτρα, προστιθέμενα στα προηγούμενα, δημιουργούν συνθήκες φτώχειας και απόγνωσης για την πλειοψηφία του κόσμου, ενός κόσμου που η αλήθεια είναι ότι, αν εξαιρέσεις την αντίδραση του στο δημοψήφισμα, κατά τα άλλα, είναι απολύτως βουβός και αδρανής.

Βέβαια, τώρα είναι και σε μεγάλη σύγχυση ακόμη.

Φυσικά σε αυτό υπάρχουν πολλές εξηγήσεις: Κατά πρώτον, ότι εκεί που περίμενε κάτι καλύτερο, έστω μια μικρή ανάσα από τη νέα κυβέρνηση, του έρχονται στο κεφάλι νέα,δυσβάστακτα μέτρα.

Και μάλλον πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους.

Καλά, για το πολιτικό προσωπικό που υπάρχει και τους παρατρεχάμενους τους, λογικά πέρα βρέχει· είναι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι και έχουν οι περισσότεροι τεράστιες καβάντζες· μιλάμε για εκατομμύρια.

Οπότε, μην περιμένουν οι δυστυχείς πολίτες, όχι λύση,ούτε καν κατανόηση.

Ό,τι γίνει, θα γίνει μόνο γιατί τα μέτρα δε μπορούν να εφαρμοστούν.

Ούτε και από τον κόσμο μπορεί να προέλθει κάτι, μιλάμε για κόσμο που είναι βαθιά διαιρεμένος και μοιρασμένος σε διάφορες κατηγορίες με αντικρουόμενα πολλές φορές -σύμφωνα με την αντίληψη του- συμφέροντα.

Ας μην ξεχνάμε ότι, για δεκαετίες, μία από τις κυρίαρχες αντιλήψεις που καλλιεργήθηκαν, είναι ο ατομισμός, το “κοιτάω την πάρτη μου”.

Αυτό σε μεγάλο βαθμό διαπερνάει τα λαϊκά στρώματα και κάνει δύσκολο το να γίνει μαζική η αντίδραση.

Επιπλέον, είναι τόσο διακομματική η υποστήριξη της συμφωνίας και τόσο μεγάλη η πλύση εγκεφάλου από τα παπαγαλάκια ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, που ένα μεγάλο κομμάτι της περίφημης κοινής γνώμης το έχει αποδεχτεί.

Εξάλλου, υπάρχει και τρομερός ραγιαδισμός. Πολλές φορές, για παράδειγμα, ακούμε για κάποιο μεγαλολαμόγιο “α, αυτόν δεν μπορεί να τον πειράξει κανείς”(βέβαια και εδώ έχουν δίκιο, σύμφωνα με αυτά που βλέπουν).

Έρχεται λοιπόν με φόρα η συμφωνία, κανείς δε μπορεί να την σταματήσει -εννοείται ούτε οι “διαφωνούντες”, αφού δε ρίχνουν την κυβέρνηση- και εκτός από το ότι ολοκληρώνει τη φτωχοποίηση, ολοκληρώνει και το ξεπούλημα της χώρας.

Μέχρι τώρα το χρέος μετατράπηκε από ιδιωτικό σε δημόσιο και μπήκε στο αγγλικό δίκαιο.

Τώρα, συμπληρώνεται το παζλ με τη δημιουργία ενός υπερ-ταμείου στο οποίο περνάνε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους, φυσικά και οι υδρογονάνθρακες.

Ο ορισμός του προτεκτοράτου.

Μελλοντικά, βέβαια, μέσω των κατασχέσεων λόγω της υπερφορολόγησης, πιθανό να περάσει και μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων στο ταμείο.

Τίποτα δεν αποκλείεται με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τα τρία μνημόνια.

Φυσικά, θα υπάρχουν και τρομερές λεπτομέρειες και διασφαλίσεις των δανειστών που δεν τις ξέρουμε· εδώ δεν τις ξέρουν αυτοί που τα υπέγραψαν.

Πιτσιρίκο, τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ άσχημα.

Σε κάποια κείμενα σου, ειδικά στο Η ΗΜΕΡΑ, έχεις γράψει πως ο κόσμος κάποια στιγμή θα αντιδράσει και θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Δυστυχώς, φοβάμαι ότι όχι δε θα συμβεί αυτό, όχι απλά δε θα τα βάλει ο κόσμος με το σύστημα, αλλά οι Έλληνες αντί να φάνε αυτούς που τους κατέστρεψαν, θα φαγωθούν μεταξύ τους.

Σπύρος

(Αγαπητέ Σπύρο, ο κόσμος ψήφισε Όχι στο δημοψήφισμα και η κυβέρνηση το έκανε Ναι. Οπότε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως δεν υπάρχει ούτε καν η έννοια της Δημοκρατίας στη χώρα και οι πολίτες έχουν χρέος να την φέρουν την Δημοκρατία. Κάθε γενιά γράφει την ιστορία της μόνη της. Σπύρο, νομίζω πως τα πράγματα εξελίσσονται ιδανικά για να κάνουν τους πολίτες να αντιδράσουν μαζικά και ενωμένοι. Το αν θα το κάνουν είναι δική τους επιλογή. Το κείμενο “Η Ημέρα”, το έγραψα στις 14 Απριλίου του 2010, πριν καν η Ελλάδα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Δεν έχουν όλοι ο άνθρωποι τα ίδια ανακλαστικά. Εγώ, πάντως, ήμουν έτοιμος από τότε. Και περίμενα και τους άλλους. Ακόμα τους περιμένω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.