Ο Δραχμολάγνο​ς​

alienΜεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει, αγαπητέ Πιτσιρίκο, από τους κάθε λογής Κήνσορες της «αγίας» Ελληνικής πολιτείας που αφορά εκείνους που ζουν ανάμεσα μας –ενίοτε και μέσα μας –και έχουν ως μοναδικό τους σκοπό τους την φυσική και πνευματική εξόντωση του Ελληνικού πληθυσμού και την εξαφάνιση του ευρώ από την χώρα μας. Μιλάω φυσικά για τους δραχμολάγνους.

Οι περισσότεροι από τους δραχμολάχνους δεν γίνονται άμεσα αντιληπτοί από τους Έλληνες που σε ποσοστό 85-90% λατρεύουν το ευρώ και επιθυμούν την πάση θυσία παραμονή της χώρας μας.

Όπως ακριβώς συνέβαινε στην «πολιτισμένη» Ευρώπη με τις μάγισσες κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα.

Χρειαζόμαστε λοιπόν κάποιες πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες, προκειμένου να αναγνωρίζουμε γρήγορα και σίγουρα τον δραχμολάγνο που τυχόν έχει διεισδύσει στην παρέα μας ή ακόμα –γιατί όχι– και στην οικογένεια μας.

Η αναγνώριση του δραχμολάγνου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Εκτός από τα προφανή, ότι δηλαδή απαγάγει μικρά παιδιά τις νύχτες και τους πίνει το αίμα, λατρεύει τα βατράχια και τις ακρίδες, και μισεί κάθε τι ευρωπαϊκό -συμπεριλαμβανομένης της Εurovision- ο ιερέας της δραχμολαγνείας έχει αποκτήσει την ικανότητα να μετατρέπει με ένα άγγιγμα του τα ευρώ σε δραχμές και να ξεραίνει τα συνδεμένα με την ΕΚΤ, ΑΤΜ της γειτονιάς με ένα του μονάχα βλέμμα.

Ο δραχμολάγνος μπορεί να είναι φαλακρός ή ακόμα χειρότερα να ξυρίζει το κεφάλι του. Μπορεί όμως και όχι. Ο δραχμολάγνος μπορεί να έχει μούσι ή να φοράει γυαλιά. Μπορεί όμως και όχι. Ο δραχμολάγνος μπορεί να είναι γυναίκα. Μπορεί όμως να είναι και άνδρας. Μπορεί να είναι εύπορος. Μπορεί όμως και φτωχός ή και ρακοσυλλέκτης. Γενικά δεν βρίσκεις άκρη με τους δραχμολάγνους.

Όπως είπα και στην αρχή ζουν ανάμεσα μας και πολλές φορές μέσα μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που φιλοευρωπαϊστες συνάνθρωποι μας ξύπνησαν ένα ωραίο πρωινό και μέσα από τον καθρέφτη τους είδαν τον δραχμολάγνο εντός τους να τους χαμογελάει πονηρά.

Οι πιθανότητες να κολλήσεις κι εσύ το μικρόβιο της δραχμολαγνείας αυξάνεται εκθετικά τις εποχές που ξεμένεις χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη.

Ιδιαίτερα εκείνες τις στιγμές πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και να μην αφήσεις τον δραγμολάγνο που κρύβεται μέσα σου να πάρει ανάσα.

Παρακολούθησε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές στο Mega και στο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον για τρεις ώρες το 24/ωρο.

Βάλε μέσα στο πορτοφόλι σου μια φωτογραφία του Τσίπρα αγκαλιά με τον Γιούνκερ.

Ράψε ένα Γερμανικό μονόευρω –εκείνο με τον αετό– στην φανέλα σου, χάιδευε το και τραγούδα σιγανά το «euro uber alles», όταν δεν έχεις τίποτα να φας, και θα τα καταφέρεις.

Αν πάλι δεν έχεις ακόμα εξαθλιωθεί από τα μνημόνια και έχεις καλή και συμπονετική καρδιά για τους συμπολίτες σου που τους έχει πάρει ο διάολος και τους έχει σηκώσει, πρόσεχε διπλά.

Βρίσκεσαι ένα βήμα πριν την αιφνίδια και προϊούσα δραχμολαγνεία, ιδίως αν έρχεσαι σε συχνή επαφή με πολλούς από δαύτους.

Στρέψε γρήγορα τα μάτια σου στον πρωθυπουργό σου. Κι αυτός άνθρωπος ήτανε με συναισθήματα, μα για να σωθεί η πατρίδα και πριν φανεί η ελπίδα, έκανε πέτρα την καρδιά και πήρε την λεπίδα!

Κλείνοντας, να μην παραλείψω να αναφερθώ στο γεγονός ότι ο δραχμολάγνος είναι αθεράπευτα εγωιστής.

Το μόνο που τον νοιάζει είναι το πώς θα γεμίσει την άδεια του κοιλιά και δεν δίνει την παραμικρή σημασία για την τιμή της πατρίδας και την αποπληρωμή των δανείων που αυτή έχει πάρει από τους εταίρους της.

Τον παλιοχαρακτήρα του δραχμολάγνου θα τον κατανοήσετε καλύτερα, όταν σε άλλο κείμενο μου αναφερθώ στον ευρωλιγούρη ο οποίος διακατέχεται από πολύ υψηλά ιδανικά.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Προσοχή! Ζουν ανάμεσα μας. Ζούνε και μέσα μας. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και τον Πανούση.

(Αγαπητέ Ηλία, θα διαλυθεί η ευρωζώνη και στην Ελλάδα θα συζητάμε ακόμα αν πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ. Θα πάει κάποιος χριστιανός να κάνει κάνα σχέδιο επιστροφής στην δραχμή και θα τον συλλάβει ο Πανούσης για εσχάτη προδοσία. Ηλία, εγώ γελάω με αυτούς τους πολύ σοβαρούς τύπους που έχουν ταυτίσει την Ευρώπη με το ευρώ. Δηλαδή, στο μυαλό τους, η Ευρώπη είναι το ευρώ. Για αυτούς, μόνο το ευρώ μπορεί να είναι η Ευρώπη. Δηλαδή, η Βρετανία και η Σουηδία δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Τόσοι αιώνες πολιτισμού -και βαρβαρότητας- σβήστηκαν από ένα νόμισμα. Να πώς πέθανε η Ευρώπη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα γράφουν αυτά και κάτι παππούδια -που θεωρούνταν πρωτοπορία πριν από πενήντα χρόνια- και σκέφτομαι πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα στη ζωή τους. Θα κλείσουν τα μάτια τους για πάντα, και θα σκέφτονται ακόμα το ευρώ. Ηλία, να είσαι καλά. Και να κλειδώνεις τα βράδια. Οι δραχμολάγνοι έχουν κάνει απόβαση και στην Βρετανία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.