Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εφοπλιστές και ο Λένιν

Tsipras LeninΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε πως οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα αλλά δεν είπε ποιες ήταν αυτές οι στιγμές που οι Έλληνες εφοπλιστές έπαψαν να είναι αρπακτικά και έγιναν Κολοκοτρώνηδες.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ακόμα πως η κυβέρνηση της Πρώτη Φορά Αριστερά δεν θα επιβαρύνει τους εφοπλιστές και αυτό είναι πολύ σωστό και τίμιο, γιατί, αν αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο των ναυτιλιακών εταιρειών, μπορεί οι εφοπλιστές να μεταφέρουν τα συμφέροντά τους στην Κύπρο.

Βέβαια, και οι Κύπριοι Έλληνες είναι, οπότε πάλι πατριώτες θα είναι οι εφοπλιστές. Το γεγονός πως η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δυο ξεχωριστά κράτη επιτρέπει στους εφοπλιστές να τον έχουν δίπορτο τον πατριωτισμό.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η κυβέρνηση της Πρώτη Φορά Αριστερά θα πρέπει να νομιμοποιήσει -και επίσημα- και το λαθρεμπόριο, ώστε να δώσει επιπλέον κίνητρα στους εφοπλιστές να συνεχίσουν να έχουν τα πλοία τους ελληνική σημαία.

Άλλωστε, το λαθρεμπόριο από πλοίο με ελληνική σημαία είναι πατριωτικό.

Οι εφοπλιστές πρέπει να έχουν μόνο προνόμια, ενώ η πλέμπα πρέπει να πληρώνει φόρους και για τον αέρα που αναπνέει.

Η φοροδιαφυγή των εφοπλιστών είναι πατριωτισμός, ενώ η φοροδιαφυγή του ταβερνιάρη είναι εσχάτη προδοσία.

Δεν πειράζει που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό και χιλιάδες άλλοι ετοιμάζονται να φύγουν.

Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατήσουμε τους εφοπλιστές στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, μόνο οι εφοπλιστές πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι να φύγουμε.

Για να σωθεί η Ελλάδα.

Η μετανάστευση στο εξωτερικό είναι πατριωτισμός.

Όποιος μεταναστεύει, να κρατάει και μια ελληνική σημαία.

(Η αηδία με την οποία θα αντιμετωπίζεται σε πολύ λίγους μήνες ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει προηγούμενο. Αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι -που παραμυθιάζονται μεταξύ τους και παραμυθιάζουν τα χάπατα πως κάνουν συμβιβασμούς όπως ο …Λένιν- παραμένουν στην κυβέρνηση, αν και, μετά τη συμφωνία για νέο Μνημόνιο, θα έπρεπε να έχουν χωθεί στις τρύπες τους. Βέβαια, πρέπει πρώτα να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Όπως είχε κάνει κι ο Λένιν, άλλωστε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.