Πρωθυπουργός παντός καιρού

Πιτσιρίκο, γεια σου.
Έχουμε μπει για τα καλά στις ζέστες του καλοκαιριού και στον καύσωνα του ΠΦΑΜ (Πρώτη Φορά Αριστερού Μνημονίου), που η αλήθεια είναι ότι μας έκατσε πιο βαριά στο στομάχι από το μουσακά που έφαγα χθες.

Φιλοσοφώντας τα γεγονότα μέχρι εδώ σκέφτομαι τα εξής:

Τους μαύρους οιωνούς και τα ύποπτα σημάδια είναι αλήθεια ότι τα βλέπαμε εδώ και καιρό αλλά μάλλον εθελοτυφλούσαμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα σλόγκαν «το ευρώ δεν είναι φετίχ» έγινε «διαπραγμάτευση εντός ευρώ», και το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» έγινε «θα επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά τη δανειακή σύμβαση»- σας θυμίζει κάτι- κι όλα αυτά λίγο μετά τις εκλογές του 2012.

Θυμάμαι λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχα ενδοιασμούς για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ψήφισα με γνώμονα να ξεκουμπιστεί ο Σαμαράς και η άθλια παρέα του, αδιαφορώντας για τα σημάδια που «φώναζαν» από μακριά.

Επί 5 μήνες διαπραγμάτευσης, η στενή παρέα του Μαξίμου και τα «αριστερά» τσιράκια τους, διαλαλούσαν την ευρωλαγνεία τους, καθησύχαζαν και απολογούνταν στα κανάλια της διαπλοκής ότι είναι καλά παιδάκια και δεν θα προσπαθήσουν να φτάσουν το βάζο με το γλυκό (α πα πα, ποτέ ρήξη).

Είχαν γίνει δηλαδή ένα με το σύστημα. Η ευρωλαγνεία τους αυτή επισφραγίστηκε με το μνημόνιο 3.

Το σχέδιο β Βαρουφάκη ήταν στα χαρτιά και θα αξιοποιούνταν μόνο στην περίπτωση που οι άλλοι θα μας έδιναν τον πούλο και θα μας έδιωχναν από το ευρώ.

Καμία μέριμνα για να τους προλάβουμε εμείς.

Κι ενώ στο κόμμα υπάρχουν ευφυείς επιστήμονες όπως ο Βαρουφάκης και ο Λαπαβίτσας δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ για ένα μυστικό σχέδιο εθνικής κυριαρχίας και εξόδου.

Ο Λαπαβίτσας στο βιβλίο του «Λέξη προς λέξη» είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μιας σκληρής και επιθετικής διαπραγμάτευσης χωρίς την επαρκή προετοιμασία για έξοδο.

Πού πας στον πόλεμο χωρίς όπλα;

Προχωράς στη διαπραγμάτευση ΞΕΡΟΝΤΑΣ ότι σε λίγους μήνες θα είσαι εγκλωβισμένος με την πλάτη στον τοίχο χωρίς ρευστότητα.

Σε έχουν προειδοποιήσει Σόιμπλε, Ντάισεμπλουμ κλπ. Πού πας χωρίς να καβατζάρεις χρηματοδότηση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Κι όταν μάλιστα το γνωρίζει από την αρχή και ο Βαρουφάκης;

Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έχει δεχτεί πολλές ερμηνείες: ευρώ ή δραχμή για τα κανάλια, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τον Τσίπρα, έξοδο από το ευρώ για τον Λαφαζάνη.

Να σας πούμε εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ, κύριοι τι σημαίνει: ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στα μέτρα λιτότητας, ΟΧΙ στους εκβιασμούς.

Δεν σας είπαμε μεν ΟΧΙ στο ευρώ, αλλά σας είπαμε ΟΧΙ στα μνημόνια, μην το ξεχνάτε!

Έχοντας συναίσθηση της δύσκολης θέσης της χώρας και ενσυναίσθηση -ικανότητα να μπεις στη θέση του άλλου- θα σας πω κ. Τσίπρα τι θα έκανα:

Θα επέστρεφα στη χώρα μου, θα ενημέρωνα για την κατάσταση και τις επιλογές που έχουμε, θα ενεργοποιούσα το σχέδιο β και θα έκανα ξανά δημοψήφισμα.

ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ αυτή τη φορά.

Αν έβγαινε ΕΥΡΩ (μνημόνιο), θα υπέβαλλα την παραίτησή μου και θα έφευγα με το κεφάλι ψηλά.

Άλλωστε, εσείς δεν είστε πρωθυπουργός παντός καιρού. Ή μήπως είστε;

Ας ανοίξει επιτέλους αυτή η ρημάδα η συζήτηση για εθνικό νόμισμα, τι περιμένουμε να μας τα πάρει όλα ο Σόιμπλε και να μας πετάξει σε 3 χρόνια άτακτα και απροετοίμαστα εκτός Ευρωζώνης;

Αυτά.

Πιτσιρίκο, σε ευχαριστώ που με άκουσες

Μαρία

(Αγαπητή Μαρία, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά είπε πως δεν παραιτείται επειδή αναλαμβάνει την ευθύνη να περάσει από την Βουλή το Μνημόνιο που θα καταργούσε -και με το οποίο λέει πως διαφωνεί-, ενώ ζητάει να αναλάβουν την ευθύνη τους και να παραιτηθούν οι βουλευτές που ψήφισαν Όχι στα προαπαιτούμενα μέτρα για το Μνημόνιο, τηρώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Απίστευτα πράγματα από τον πρωθυπουργό της Πρώτη Φορά Αριστερά. Ο Τσίπρας είναι ένας οπορτουνιστής. Ένας άνθρωπος του καιρού του. Ένας αριστερός πρωθυπουργός έκανε δημοψήφισμα μετά από 41 χρόνια και όχι μόνο το αγνόησε αλλά συμφώνησε ακριβώς σε αυτά που οι πολίτες ψήφισαν Όχι στο δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας νομίζει ότι αυτό θα ξεχαστεί. Δεν θα ξεχαστεί. Θα τον σημαδεύει για πάντα. Ελπίζω να μην ταυτιστεί η έννοια “αριστερός” με τον Τσίπρα, γιατί, σύντομα, το να δηλώνεις αριστερός θα είναι βρισιά. Μαρία, εγώ σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.