Το Axia Festival στην Αντίπαρο (Κάστρο – 16 Αυγούστου)

axia festival bannerΤο Axia Festival αφήνει για πρώτη φορά την Νάξο και ταξιδεύει στην Αντίπαρο. Αύριο, στο Κάστρο στην Αντίπαρο, θα ακουστεί ξανά το “Θάλασσα Πλατιά” του Μάνου Χατζιδάκι, εκεί που το τραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην Μανταλένα. Η Keiko Borjeson, η Μαρία Ντεβιτζάκη, ο Νίκος Καραβίας και ο Damien Girs αγαπούν την θάλασσα γιατί τους μοιάζει, αφού ούτε μια στιγμή δεν ησυχάζει. Η κύρια ιδέα του Festival Axia είναι η προστασία των θαλασσών σε όλο τον πλανήτη.

Alex LorenteΤο φιλμ που θα προβληθεί στην διάρκεια του κονσέρτου είναι δημιουργία του Alex Lorente, ο οποίος πέθανε πολύ νέος πριν από τρία χρόνια στην θάλασσα, στην οποία είχε αφιερώσει τη ζωή του. Το φιλμ γυρίστηκε σε εφτά μικρά νησιά κοντά στη βόρεια ακτή της Καταλονίας. Το Αρχιπέλαγο Mendes έγινε φυσικό πάρκο από το 2010, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των ψαριών να αποκατασταθεί και να αυξηθεί, ενώ ο τουρισμός από δύτες και ιστιοπλόους αυξήθηκε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα τα χρήματα που κερδίζουν οι κάτοικοι να είναι πολύ περισσότερα από όσα κέρδιζαν οι ψαράδες από το ψάρεμα. Ο Πιέρ Υβ Κουστώ έχει στόχο να δημιουργηθεί μια προστατευόμενη θαλάσσια ζώνη στην Σαντορίνη, και φυσικά και σε άλλα ελληνικά νησιά.

5

2

3

8

Mantalena

4

6

7

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.