Συγκατοίκηση

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Διαβάζω και εγώ όπως πολλοί άλλοι ξενιτεμένοι το blog σου και ειλικρινά δίνει έξτρα χρώμα στη ζωή μας.

Με αφορμή το “Επιτροπή για το χρέος” και τις απολαυστικές τελευταίες φράσεις :

“Από το σπίτι μου γράφω. Και βέβαια, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Δεν με πληρώνετε εμένα, ούτε επηρεάζω τις ζωές σας με αυτά που γράφω. Με διαβάζετε μόνο. Φανατικά. Όλο και πιο φανατικά. Φοβάμαι πως θα έρθει μια μέρα που θα έρθετε στο σπίτι μου και θα μου ζητήσετε να σας κυβερνήσω. Δεν θα σας ανοίξω.” , θα ήθελα να σου ζητήσω, ως χάρη, πριν δεις ότι φτάνει ο κόμπος στο χτένι με το ενδοοικογενειακό κλίμα της οικογένειας Τσίπρα –“Η σύζυγος του Τσίπρα θα ψηφίσει Λαϊκή Ενότητα”– να τον πάρεις μαζί σου και να τον σπιτώσεις στο πλαίσιο εξομάλυνσης του οικογενειακού του κλίματος.

Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, θα σε παρακαλέσω να δώσεις την αρμοδιότητα στον Αλέξη να ανοίγει την πόρτα της οικίας σου, όταν και όποτε χρειαστεί.

Θα ζω για εκείνη την ημέρα που θα έρθουν σπίτι σου οι πολίτες αυτής της χώρας, χωρίς άλλες επιλογές πλέον. και ο Αλέξης με ένα πλατύ χαμόγελο θα τους ανοίξει την πόρτα και θα τους πει:

“Κού-κου! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη!”

(Θα έβαζα τρία θαυμαστικά αλλά είπα να ακολουθήσω πιστά τις εντολές σου περί θαυμαστικών, ωσάν το θρήσκευμα μου να ήταν προτεστάντης.)

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το Λεβέντη στη Βουλή. Επειδή ως δημοσιογράφος θα έχεις περισσότερη εμπειρία από θέματα που δεν γίνονται αντιληπτά από τον απλό πολίτη, πιστεύεις ότι είναι επικίνδυνος για το σύστημα;

Κατά καιρούς, έχει στηλιτεύσει τη στάση των μεγάλων οικογενειών και οι δηλώσεις του δείχνουν ότι δεν θέλει τόσους πολλούς αργόμισθους υπαλλήλους στη Βουλή, τόσους Βουλευτές, την Μ.Κ.Ο. της κόρης του Μητσοτάκη να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ κ.λ.π.

Έχεις άποψη για την προσωπικότητα του εκτός από τα βίντεο που κυκλοφορούν;

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Α.Κ.

(Αγαπητέ φίλε, δεν μπορώ να φιλοξενήσω τον Τσίπρα, αφενός γιατί δεν τον γουστάρω και αφετέρου γιατί δεν έχω σπίτι· κι εγώ φιλοξενούμενος είμαι· μια μέρα εδώ την άλλη εκεί. Δεν είμαι δημοσιογράφος, είμαι μπλόγκερ. Δηλαδή, ένας πολίτης που μια μέρα έφτιαξε ένα μπλογκ και άρχισε να γράφει. Καμία σχέση με την δημοσιογραφία. Με τον Λεβέντη δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, και βέβαια δεν θα το κάνω τώρα. Δικαιολογώ τις απορίες σας -οι οποίες είναι κάπως αφελείς- επειδή βλέπω ότι ζείτε πάρα πολύ μακριά από την Ελλάδα και επειδή μάλλον είστε πολύ νέος. Αν ζούσατε εδώ, δεν θα είχατε καμία απορία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.